Kategoriat
Matkat

Miten matkailutottumukseni ovat muuttuneet vuosien varrella?

DSC_0430.JPG

Italian roadtripistä on palauduttu. Käteen jäi onneksi jo rusketukseksi muuttunut puna ja roppakaupalla muistoja. (Ja tietysti se kihlasormus. ;)) Aloin miettimään matkan jälkeen myös paljon sitä, miten matkailutottumukseni ovat muuttuneet vuosien saatossa.

Siinä missä ennen oli tärkeää nähdä mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa, viime vuosina olen oppinut rentoutumaan ja miettimään että matkan laatu korvaa niiden määrän. Kun matkustaa vähemmän, myös arvostaa harvempia reissuja enemmän. Se on ollut ihana oivallus, ja siksi nykyään ei olekaan tehnyt mieli tunkea jokaiseen lomaviikkoon ulkomaanmatka.

Nykyään en halua myöskään lentää kauas lyhyiden visiittien takia. Lentäminen on niin epäekologista ja haluan vähentää hiilijalanjälkeä edes sen verran, että jos lennän kauas, haluan viipyä siellä kauemmin ja yhdistää mahdollisesti muita reissuja lähellä oleviin kohteisiin. Esimerkiksi nyt kun mietimme häämatkaa (ennen itse häitä, haha, mutta first things first, eikö?), ei kävisi mielessäkään lentää kauas johonkin ”paratiisisaarelle” vain viikoksi tai pariksi.

DSC_0425-001.JPG

DSC_0427.JPG

Kirjoitin alkuvuodesta postauksen matkustamisen ihannoinnista ja allekirjoitan vieläkin samat ajatukset. Ulkomailla olo opettaa, mutta se, että reissaamisesta on tehty joku kilpalaji, on mielestäni väärin. Haluaisin tänä kesänä nauttia myös kotimaamatkailusta ja katsoa tarkemmin, mitä Suomella on tarjottavana. Miksi muka aina pitää lähteä kauas?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

4 vastausta aiheeseen “Miten matkailutottumukseni ovat muuttuneet vuosien varrella?”

Hauska sattuma, mulla on ollut tässä viime aikoina ihan samankaltaisia ajatuksia! Jälkeenpäin ajateltuna tuntuu, että jatkuvalla matkustella yritin täyttää jotain tyhjiötä sen hetkisessä arjessa… Nykyään on onneksi toisin. Tuntuu, että reissaamisestakin jotenkin nauttii enemmän kun sitä matkaa saa vähän odotellakin, eikä olla koko aikaa menossa pää kolmantena jalkana 🙂 

Onnea kihlautumisen johdosta <3

Just näin! Samaistun sun ajatuksiin täysin. 🙂 Joskus vähemmän on enemmän. Ja kiitos kovasti! <3

Aivan ihania maisemakuvia! 🙂 Itselle iskee aina kauhea matkakuume, kun katselee muiden kuvia ja lukee toisten matkoista. Ehkä vielä tänä kesänä pitää lähteä jonnekin.. 🙂

Hahah i know the feeling. 🙂 Kuvat on otettu suloisesta pienestä vuoristokylästä Malcesinosta.

Ja toivottavasti pääset tekemään jonkun kivan matkan pian! ♡

Kommentoi