Kategoriat
Pukeutuminen & Kauneus Vastuullisuus

Mitä tarvitsen ja mitä vain haluan?

Kotona eristäytyminen on varsin fataalia vastamuuttaneelle, raskaana olevalle naiselle, jonka lapsi alkaa kasvamaan vanhoista vaatteistaan pois. Yhtäkkiä on kaikki aika maailmassa selata Pinterestiä ja haaveilla juuri täydellisestä keittiöpöydästä, mitä söpöimmistä äitiysmekoista ja tietysti taaperon kesävaatteista, jotka sopisivat yhteen niiden äitiysmekkojen kanssa.

Yksi vastuullisen elämäntavan avainkysymys, jota joudun kysymään itseltäni aina tasaisin väliajoin on:

Mitä oikeasti tarvitsen ja mitä vain haluan?

Ruokapöytä: much needed. Ei syömisestä tule lapsen kanssa enää yhtään mitään ilman pöytää. Tarvitsen yhteisiä ruokailuhetkiä, jossa me aikuiset syömme oman ateriamme ja lapsi (tässä vaiheessa vielä avustetusti) omansa. Ehkä olen siksi rakastanut käydä Elan kanssa kahviloissa ja ravintoloissa: mitä luksusta onkaan ollut syödä yhteisen pöydän äärellä… Yksi asia, mitä on jo kova ikävä.

Äitiysmekot taas tippuu siihen haluan-kategoriaan. Mulla on moni sellainen mekko, jota voi varmasti pukea isommankin masun kanssa, tosin kesän lähestyessä tilannetta voi arvioida uudemman kerran. Tällä kertaa uskon tarvitsevani sellaisia vuodenajasta riippumatta ystävällisiä äitiyspuseroita, joilla pystyy helposti myös imettämään ja joita voi pukea myös imetyksen loputtua (when ever that might be, toivottavasti tällä kertaa vähän myöhemmin).

Tarvitseeko lapsi uusia vaatteita? Vain muutaman käytännöllisen, mutta nekin voi hankkia käytettynä. Korona on toki laittanut kapuloita rattaisiin kirpparishoppailuunkin. Esimerkiksi yksiväriset bodyt ovat jääneet meillä pieniksi, vaikka ne ovat olleet helppoja ja useimpiin asuihin sopivia. Mutta löytyykö enää 86-92 kokoisia yksivärisiä bodeja mistään? Vai onko ihan noloa pukea yksivuotias vielä bodeihin? 😀 (Kyllä, kyseessä on pitkä yksivuotias!)

En tiedä miksi Wish mainostaa kohdistetusti mulle eri sovelluksissa sellaisia matchy matchy äiti-tytär -vaatteita, vaikka en ole koskaan ostanut Wishistä mitään. (No okei tiedän: koska jään aina ihastuneena selaamaan niitä esikatselukuvia vaikken avaakaan sivua. Lankeankohan tekemään tilauksen joku päivä… (En!)) Mutta unelmieni universumissa pukeudumme Elan kanssa JUURI kuten ne äidit ja lapset niissä Wishin kuvissa, sopiviin mekkoihin ja kampauksiin ja elämä on iloista ja huoletonta ja karanteenit on muisto vain.

Koko mitä haluan, mitä tarvitsen -ajatusleikkiä voi soveltaa myös vallitsevaan tilanteeseen. Mä haluaisin kovasti päästä uimaan ja syömään taas ulos, mutta oikeasti tarvitsen vain perhettäni, ruokaa ja raitista ilmaa. Ja tällä hetkellä kaikki edellämainitut toteutuvat. Toki tarvitsen myös muita sosiaalisia suhteita, mutta WhatsApp ja muu some mahdollistaa sen kriisin hetkellä kelposti. Olemme lähettäneet ystävien kesken videotervehdyksiä ja muutenkin kyselty enemmän toistemme kuulumisia. Vielä koittaa se aika kun polskuttelen taas vedessä (jos ei muuten niin luonnonvesissä!) ja kun kilistellään ystävien kanssa saman pöydän äärellä.

Harmaa Hanki-pipo on saatu Globe Hopelta! Pipo on vegaaninen, tehty turvevillasta, ja siinä on sekoitetta ylijäämäturve- ja akryylilankaa. Materiaali valmistetaan Kangasalalla ja pipo ommellaan Virossa. Tsekkasin verkkokaupassa, että pipot ovat nyt kaikissa väreissä alennuksessa puoleen hintaan. 🙂 Osta jos tarvitset!

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

3 vastausta aiheeseen “Mitä tarvitsen ja mitä vain haluan?”

Ah, tunnistan niin tuon ajatuskulun! 😀 Siksi käytän hyväksi havaittua tekniikkaa: vitkuttelen asioiden ostamista niin kauan, että näen, onko asia oikeasti tarpeellinen. Sillä välttää monta hutiostosta!

Olen myös huomannut, että jos menen vaatekauppaan ja ostan jonkin asian hetken mielijohteesta, sitä todennäköisemmin käyn palauttamassa sen viikon päästä kauppaan.

Siis nerokasta. Vitkuttelu on ehdottomasti järkevää ja vastuullista! 🙂

Vastaa

Kommentoi