Kategoriat
Raskaus & Synnytys

Mitä pakata synnytyslaukkuun ja mitä tavaroista oikeasti tarvitsin?

Mä pakkasin sairaalalaukun pari kuukautta ennen laskettua aikaa. Tiedustelin synnyttäneiltä tutuiltani mitä he olivat pakanneet ja tarvinneet synnytyksessä, ja hissukseen niiden tietojen nojalla pakkasin meidän kassin. Itseni tuntien tiesin että lähtisin synnyttämään paremmalla mielellä kun mukana olisi omat rakkaat tavarani.

En tiedä vaihteleeko tavaroiden tarve sairaaloiden ja sen mukaan, viettääkö lapsivuodeajan sairaalassa vai perhepesähotellissa, kuten me teimme jälkimmäisessä. Lajittelin kuitenkin oman kokemukseni mukaan listanomaisesti tavarat hyödyllisiin ja turhiin sekä lisäksi niihin, mitä olisimme voineet tarvita mutta emme tajunneet tuoda mukanamme.

TURHAT

Alusvaatteita: sairaalan omat verkkoalushousut ovat hassut mutta mukavat ja jälkivuotoa ajatellen se ainoa vaihtoehto. Ei kauheasti tehnytkään mieli pukea Victorias Secretin stringejä…

Kamera: jos synnytyskivuissasi tai sen jälkeen uutuuden huumassa muistat ottaa kuvia, puhelin ajaa yhtä hyvin asiaa

Siteitä: ks. kohta Alusvaatteet. Kaupan tavalliset siteet kalpenevat sairaalan verrokeille

HYÖDYLLISET

Aamutakki (PELASTUS, tuntui tosi ihanalta kääriä kehon ympärille kotoa turvallinen vaate, jolla pystyi helposti imettämäänkin)

Eväitä (sairaala toki tarjoaa ruoan mutta ylimääräisistä, lempparivälipaloista saa iloa. Tony’s Chocolonelyn vegaaniset suklaalevyt piristivät ensimmäisten unettomien öiden läpi)

Hiusharja

Hygienialaukku (tarvitsin sieltä tosin vain hammasharjan, -tahnan, yleisrasvan ja deodorantin)

Neuvolakortti

Puhelin ja puhelimen laturi

Pyjamat, sukkia ja villasukat

Pyyhe (automatkaa varten ettei lapsivedet tule penkille)

Sisäkengät (myös PELASTUS, etenkin talvella, kun ei halunnut pukea buutseja)

Vaatteita vauvalle ja vanhemmille (äidille mukavia imetyspaitoja ja rentoja housuja)

Vesipullo

OLISI PITÄNYT PAKATA

Maidonkerääjä

Rintapumppu

Imetyksen haastavuus yllätti ja ensi kerralla mulla on nämä mukana!

Ruudun toisella puolella synnyttäneet: mitä teillä oli mukana ja mitä tavaroista tarvitsitte?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

6 vastausta aiheeseen “Mitä pakata synnytyslaukkuun ja mitä tavaroista oikeasti tarvitsin?”

Käsikäyttöinen rintapumppu on aika raskas käyttää, varsinkin kun maito ei välttämättä ole vielä noussut. Esikoisen kanssa imetys onnistui osittain vain 5kk (oli aluksi sairaana lastenosastolla ja myöhemmin allerginen) ja päätin kuopuksen kanssa, että nyt imetys onnistuu. No, kuopuskin joutui synnyttyään lastenosastolle (eli kummankaan lapsen kanssa ei ollut ”vierihoitoa”) ja laitoin kellon herättämään sairaalassa neljän tunnin välein sähkökäyttöiselle rintapumpulle. Siis yölläkin. En millään olisi jaksanut tätä pumppausta tehdä käsikäyttöisellä pumpulla.

Olen edelleen pettynyt, että en saanut esikoisen kohdalla ohjetta pumpata kun lapsi ei ollut vieressä. Mutta vaikka lapsi olisi vieressä, on pumppauksesta varmasti hyötyä, jos lapsi on laiska imemään tai haluaa stimuloida maidontuotantoa lisää.

Totta, sairaalan alusvaatteet ja siteet tekevät omat kyllä turhaksi! Mulla omat muutkin vaatteet olivat loppujenlopuksi turhia myös, sillä viihdyin sairaalan mekossa / pitkässä paidassa, vaikka ajattelin alunperin haluavani synnyttääkin oma paita yllä. Sain sairaalalta myös sisäkengät käyttöön.

Mä katselin paljon YouTube-(jenkki)videoita, joiden pohjalta mietin sairaalakassin sisältöä ja pakkailin laukkua joskus rv 30 tienoilla, kun näytti, ettei pieni viihdy mahassa loppuun saakka (little did I know, synnytin viikoilla 41+5). Suomessa synnyttäessä moni siellä tarpeellisena mainittu olikin turhake eikä siksi edes päätynyt mukaan, kuten esimerkiksi noi omat siteet tai harsot ja vaipat vauvalle. Moni jenkki myös listasi bikinit ammeeseen synnyttämistä varten mutta itse ainakin löhöilin altaassa täysin nakuna. 😅 KYSissä ainakin tehon puolella oli myös sähköllä toimivia rintapumppuja käyttöön!

Mulla oli tavaraa silti mukana enemmän kuin laki sallii, koska halusin kivunlievitystä varten oman kauratyynyn (turhake omalla kohdalla – näitä löytyy sairaalalta), guasha-kamman, aromaterapiaöljyjä, vyöhyketerapiamonisteet ja paljon suklaata. 😂

Tärkein pakkaamani asia oli vuokraamani TENS, tosin sen olisi myös saanut käyttöön sairaalassa heidän laitteidensa ollessa vapaana.(Halusin olla kotona pitkään, joten koin parhaimmaksi vuokrata tän.) Seuraavana tärkein oli puhelin ja laventeliöljy – epätoivon hetkinä ohjasin ajatuksia muualle kuuntelemalla puhelimesta musiikkia ja nuuhkimalla laventelia jumppapallon päällä. 😂

Jos ensi kertaa on ikinä tullakseen, otan mukaan vähemmän vaatetta ja enemmän suklaata. Luontaisiin kivunlievitysmenetelmiin liittyvää rompetta ei voi mun mielestä olla ikinä liikaa matkassa, sillä ikinä ei tiedä mikä sillä hetkellä toimii ja niistä on mieletön apu, vaikka haluaisi myös lääkkeellistä kivunlievitystä. Nimimerkillä viikko ennen synnytystä pidin öljyjä turhana ja meinasin jättää TENSin kokonaan hankkimatta, mutta lopulta ne oli mun pelastus. 😅 Samoin imetystä koskevat apuvälineet ei oo koskaan turhia!

Aikamoisen kilometrikommentin saat, mutta en voi mitään, että sytyn postauksille, jotka koskee synnyttämistä ja listaamista! 😂

Hei ihan huikee kommentti, tosi hyvä! Uskon että moni kokee tään hyödylliseksi. 🙂

Perhepesähotellissa piti olla omat vaatteet, eli tässä on selkeitä eroja. 🙂 Harmi ettei etukäteen ihan tiedä että kunpaan pääsee… Hotellissa ei myöskään ollut rintapumppua, mikä oli tosi harmi.

Ihan mielettömän hyvä vinkki tuo öljy! Ja hei tuliko käytettyä guasha-kampaa? 🙂 Oon kuullut siitä niin paljon hyvää.

Vastaa

Tuli käytettyä! Joko painoin sillä ite kämmenien akupisteitä supistusten aikana tai puoliso raaputti sillä alaselkää, kun mulla supistusten kipu tuntui lähinnä selän puolella. 👍🏻

Siis nerokasta! En ollut kuullutkaan tän hyödyistä. 🙂 Tosi hyvä tietää!

Vastaa

Kommentoi