Kategoriat
Matkat

Mitä mukaan pitkälle lennolle?

DSC_0795.JPG

Evolven tuotteet saatu blogin kautta

Viikko sitten tiistaina lensimme Suomesta Australiaan. Viime kerralla lentomatkat ja lentokenttäodotukset kestivät yli 40 tuntia, tällä kertaa päästiin alle vuorokaudessa. Mielestäni seuraavat asiat ovat ehdottomia pitkille lennoille tai ehkä jopa pitkille bussimatkoille.

Vaatetus

Vaatteiden on oltava mahdollisimman rennot, jaloissa on hyvä olla lentosukat. Minulla oli hikoilemisen ja mahdollisten vahinkojen varalla jokaista vaatekappaletta tuplana mukana käsimatkatavaroissa (housut, paidat, sukat ja alusvaatteet). Vaihtovaatteita valitessa kannattaa ottaa huomioon myös kohdemaan lämpötila.

Vesipullo ja eväät

Suomen päässä kannattaa ottaa mukaan tyhjä vesipullo, jonka voi täyttää sitten turvatarkastuksen jälkeen terminaalin vessassa. Myös omia eväitä kannattaa aina olla mukana – lentokoneruoka ei ole jokaisen mieleen ja kaikkia erikoisruokavaliotoiveita ei voi välttämättä toteuttaa.

Viihdykkeet

Millä saat ajan kulumaan? Monissa pitkän lennon koneissa on mahdollisuus katsoa elokuvia ja tv-sarjoja, mutta ota tarjonnan köyhyyden varalta mukaan esim. kirja tai aikakausilehtiä. Puhelimeen voi ladata dokumentteja ja korttipakka ei vie kauheasti käsimatkalaukussa tilaa.

DSC_0817.JPG

DSC_0820.JPG

Kosmetiikka

Tykkään kantaa mahdollisimman paljon kosmetiikkaa mukana, sillä jos ruumaan heitetyt matkalaukut tekevät katoamistempun, ovat omat luottotuotteeni visusti tallessa. Siksi kosmetiikan laadun lisäksi kiinnitän huomiota myös purkkien kokoon. Luonnonkosmetiikkamerkin Evolven matkakokotuotteet ovat kooltaan ja muodoiltaan todella käteviä. Tällä kertaa mukana oli kohdemaata varten matkakokoinen shampoovartalopesuaine ja vartalovoideLennoilla tarvitsin jo Evolven helposti käsillä levittävän deodoranttivoiteen lisäksi lentokoneilman pelastajat puhdistusgeelinkosteuttavan kasvosuihkeen (jos sinun täytyy valita yksi tuote näistä kaikista, valitse tämä! Aivan mainio!) sekä epäpuhtaan ihon seerumivoide.

Matkakokojen purkkien hieno puoli piilee myös siinä, että tuotteeseen voi tutustua kaikessa rauhassa, mutta jos se ei jostain syystä miellytä, tiedät ettet ole satsannut siihen paljon rahaa. (Tosin en usko että Evolven tuotteissa on tämä vaara, olen ihan rakastunut Evolveen monen muun ystäväni tavoin.)

DSC_0832.JPG

DSC_0840.JPG

DSC_0800.JPG

DSC_0808.JPG

DSC_0847.JPG

Niskatyyny, korvatulpat ja unimaski

Need i say more?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

13 vastausta aiheeseen “Mitä mukaan pitkälle lennolle?”

Kiva postaus! Nauti reissusta!
Mun lentokone ja muut pakkailut ovat muuttuneet sen jälkeen, kun olen alkanut ajatella enemmän priotiteettejani. Myös toki, mikä on itselle helpointa reissatessa.
Yritän välttää muovia ja pakkauksia. Mulla on teräksestä ja lasista, puuvillasta/pellavasta muutama pieni rasia/pussukka, jossa on alumiini kivi deodoranttina(niitä saa myös ilman muovia), perus naamavoide (käy kaikkeen muuhunkin), shampoopala, hoitoainepala. Ehkä kookosöljyä, mutta yleensä kaiken muun saa sukulaisten/kaverien luota tai voi jakaa matkakumppanin kanssa.

Elämä helpottui, kun hommasin edulliset ja ekologiset vaihtoehdot reisuun (myös ihan arkeen):
safety razor (n 20-30€, kestää 10+ vuotta ja terät maksaa 10 senttiä, jotka taa kestävät käytössä 2-8kk),
crystal deo kivi (maksaa 6€ ja kestää 1-2 vuotta),
shampoo bar ja hotoainepala. (esim LUSH. Mutta myös suomalaiset ja virolaiset tuotteet)

Kestävät vuosia ja ei tule jätettä tai pelkoa, että ne avautuvat lennolla/reissulla. Käytän niitä arkena niin pakkaaminen ei ole pakkaamista vaan, että sama helppo ja ekologinen elämäntapa jatkuu ihan samalla tavalla kotona että reissussa. (tuotteet ovat niiden omissa pakkauksissaan kotona ja samoilla mennään ihan reissussa, ei siis erikseen matkakokoja tai siihen tarkoitettuja purkkeja) 🙂
Satokausien mukaan syöminen (+paikallista) ja vegaaninen ruoka on parasta, mutta muovittomuus ja kaiken turhan vähentäminen on yhtä tärkeää. <3
Ainakin mulle, kun arvot selkeytyneet. Ja, kun aloin reissaamaan kuukausienkin reissuja vain pelkän käsimatkatavan kanssa. Suosittelen! Mahtuu kaikki oleellinen mukaan, ei maksa mitään ja siirtyminen paikasta toiseen helpottuu. En tosiaan pakkaa reissuja varten. Ihanan helppo elämä <3

Kuulostaa tosi mahtavalle. <3 Ekologiselta, mutkattomalta ja jopa onnelliselta elämäntyyliltä. 🙂 Nuo tuotevinkit oli tosi hyviä! Täytyy googlettaa mistä saa safety razoria, mielenkiinto heräsi heti. 🙂

Kiitos sulle kommenttistasi ja inspiraation ammentamisesta!

Oi! Mulla on muutamia ulkomaanreissuja nyt keväällä tulossa niin kätevät matkakoon lempparituotteet onkin ollut tässä etsinnässä. Nämä testiin! Kiitos vinkistä 🙂

Joo hammasharja ja -tahna on myös ehdottomat. Lisäksi joku huivi jota voi käyttää tarvittaessa lisäpeittona (mulla on aina kylmä). Ja ikinä en enää lähde pitkälle lennolle ilman vastamelukuulokkeita!

Joo siis korvatulpat ylipäänsä matkusti sitten autossa, junassa tai lentsikassa 🙂 Käytän silikonisia ihan kotioloissakin. Ei pysty ilman nukkumaan.

Tähän lisäks hammasharja ja -tahna! Ja tuota hierontapalloa supsittelen myös, ihanaa kun saa jalkapohjat avattua!

Hei joo totta!! Aika ehdottomia molemmat! 🙂 Monista koneistakin onneksi saa, mut mitäs turhaan kuluttaa ylimääräistä muovia.

Mulla on repussa aina mukana Neal Yard’s Remediesin suihkepulloon pakattu käsidesi. Lennoilla ja lentokentillä se on koitunut erityisen käteväksi + tuoksuu sairaan hyvälle sitruunaruoholle!

Hyvältä tuoksuva käsidesi, mitämitä! Onko sellaisiakin olemassa? Huikee suositus, kiitos sulle kun kommentoit. 🙂

Mulla oli vuosi sitten Hong Kongiin lentäessä pieni pallo mukana, koska kuulemani mukaan sillä saa availtua selän jumeja ja sitä voi hinkata jalkapohjia vasten. Käytin yhdesti, enkä kyllä ikinä enää ota mukaan 😀

Kuulostaa kyllä hyödylliseltä ja kätevältä, mäkin käytän esim. tennispalloa kotona vastaavaan tarkoitukseen mutta eipä ole käynyt mielessä ottaa koneeseen mukaan. 😀

Kommentoi