Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet

Mitä arvoja haluan opettaa lapselleni?

Mietin usein, millainen ihminen Elasta tulee. Millä linsseillä hän tulee tarkastelemaan maailmaa, mitä arvoja hänellä tulee olemaan? Minkä periaatteiden mukaisesti hän tulee toimimaan? Mikä tulee olemaan hänelle tärkeää?

Ensisijaisesti toivon, että Ela saisi elää omannäköistä elämää, terveenä ja onnellisena. Ja että hän pääsisi toteuttamaan todellista itseään, ilman pelkoa ulkopuolisten tuomitsemisesta.

On silti muutama asia, jota aiomme painottaa kotona paljon. Muutama arvo, jonka toivon Elan oppivan meiltä ja omaksuvan jo lapsena. Kuten…

Kunnioitus ympäristöä ja kaikkia ympärillä olevia kohtaan. Tahdon Elalle järkkymätöntä itsevarmuutta, mutta myös nöyryyttä ja kunnioitusta ympäröivää maailmaa kohtaan. Toivon, ettei hän koskaan epäröi kutsua itsensä leikkiin mukaan ja että hän ei koskaan itse jätä ketään leikin ulkopuolelle. Toivon hänestä kasvissyöjää ja ympäristötietoista kuluttajaa, aina tasa-arvoa puoltavaa ja suvaitsevaista, kilttiä ja epäitsekästä ihmistä.

Raha ei tee onnelliseksi. Meillä, joilla on kaikkea mitä oikeasti tarvitsemme, raha ei ratkaise mitään oikeita ongelmia. Toki haluan, että Ela arvostaa rahaa ja säästämistä, mutta ei sillä ajatuksella, että palkan suuruus tai pankkitilin saldo vaikuttaa onnellisuuteen. Toivon Elasta anteliasta ihmistä, jolle jakaminen ja eteenpäin antaminen olisivat luontevia asioita.

Kaikki on mahdollista. Mä tiedän, että mä oon juuri sellainen äiti, että kun Ela 4-vuotiaana näkee jonkun musiikkivideon telkkarista ja sanoo haluavansa laulajaksi, mä uskon koko sydämestäni, että niin hänestä tuleekin. Mä haluan, että Ela uskoo aina unelmiinsa ja tekee kaikkensa niiden eteen. Samaan aikaan haluan hänen tiedostavan, että kaikille kaikki ei ole mahdollista ja hänelle se on, koska hän on (toivottavasti aina) perusterve, hyvinvointivaltiossa asuva, kaikilla ihmisoikeuksilla turvattu tyttö, jolla on kaikki mahdollinen tuki läheisiltään.

Josta pääsemme viimeiseen kohtaan…

Kiitollisuutta. Uskon, että kiitollisuus on jokaisen onnellisen ihmisen pohja. Toivottavasti kiitos-sana on Elan sanavaraston käytetyimpiä ja kiitollisuus päällimmäinen tunne läpi elämän.

Mutta äiti rakastaa sua ihan sama mitä teet tai mitä ajattelet. <3 Kunhan et kannata Trumpia. <3

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

6 vastausta aiheeseen “Mitä arvoja haluan opettaa lapselleni?”

Niin tärkeitä arvoja! Ja varmasti yksi tärkeimmistä tekijöistä on se, miten hyvänä esimerkkinä osaat itse toimia <3

En tiedä miksi, mutta tämäKIN postaus tuli luettua tippa linssissä. Mun rakkaat tytöt ❤
Kuten Hannakin, olen täysin varma, että Elasta tulee yhtä ihana, lempeä, itsevarma, rakastava ja näitä arvoja omaava ihminen kun hänen isänsä ja äitinsä. ❤

Bäääh miksi ootte Hannan kanssa näin ihania, en ansaitse teitä. <3<3 Kiitos!! <3

Vastaa

Ela tulee varmasti oppimaan teiltä näitä arvoja, koska olette itse niin hienoja roolimalleja. ❤ Sä, jos kuka nimittäin elät niin kuin opetat!

Ps. EN KESTÄ miten suloinen Ela on!!! Niin pieni ja rakas ❤

Kommentoi