Kategoriat
Hyvinvointi Työ & Opiskelu

Mitä enemmän hylkäyksiä, sitä eletympää elämää

Ystäväni kertoi keväällä, että pääsykokeet jännittävät. Häntä pelotti mahdollinen hylkäyspäätös ja epäonnistumisen tunne. Olen aina päässyt siihen kouluun, johon olen halunnut ja siihen työpaikkaan, jota olen hakenut, hän sanoi. Minua huvitti, koska tuntui, että oma tarinani on mennyt ihan päinvastoin.

Mä hain lukion jälkeen valtsikkaan opiskelemaan maailmanpolitiikkaa, mutta jäin ”vain” 6 pisteen päähän – edelläni oli siis kymmeniä ellei satoja muita hakijoita. Mä olen täyttänyt työhakemuksia, joihin ei olla koskaan vastattu. Mun viimeisin palkankorotustoive ei mennyt läpi.

Kun lukion ruotsin tunnilla sujautin kurssikaverille sööttiin lappuun kirjoitetun treffipyynnön, johon sain kohteliaan ei vastauksen, se ei johtanut ensimmäiseen eikä suinkaan viimeiseen sydänsuruuni.

Mä olen lähettänyt paljon blogiyhteistyöehdotuksia, mutta vain murto-osa niistä on johtanut oikeisiin kauppoihin. Mediatoimistollamme BETTERillä oli hiljaisempi lähtö, kuin mitä etukäteen uskoin. Mun kirja ei myynytkään ihan niin paljon, kuin mitä etukäteen uskoin.

Ja oikeasti mä olen tässä, uuden blogin äärellä, koska en ollut tarpeeksi kaupallinen edelliselle blogiportaalille. Mä olin haaveillut omista sivuista ja omasta alustasta jo jonkun aikaa, mutta se tuntui iskulta kasvoja vasten kun kuuli, että se muutos olisikin palvelus kaikille osapuolille. En ollut vielä valmis hyppäämään tuntemattomaan. On helpompaa kulkea itse mukavuusalueen ulkopuolelle kuin tulla tönityksi sinne.

Silti ihan kaiken jälkeen uskon että mitä enemmän hylkäyksiä, sitä eletympää elämää. Mitä enemmän hylkäyksiä, sitä enemmän näyttöä siitä, että on oikeasti yrittänyt. Mitä enemmän hylkäyksiä, sitä enemmän on myös onnistumisia. Tekevälle sattuu, niin monella eri tavalla.

Sä luet mun uuden blogiosoitteen ensimmäistä postausta. Nämä sivut ovat vielä ihan keskeneräiset, mutta kaikki vanhat julkaisut olen onnistunut siirtämään, ja visuaalisuuteen ja teknisyyteen alan panostamaan vasta nyt. Vuosien 2013-2017 postaukset ovat ”vähän miten sattuu”, mutta tammikuusta 2018 eteenpäin siirsin jokaisen postauksen manuaalisesti, ja luin ne yksitellen läpi. Vanhojen postausten läpikäynti on jossain määrin henkinen itsekidutusmuoto. Se nostalgian määrä yhdistettynä häpeään ja wtf was I thinking -tunteeseen… Vertaa siihen, että löydät jonkun vanhan laatikon, joka on täynnä nuoruuden rakkauskirjeitä ja noloja kuvia. Tunteiden kirjo on laaja ja jokaiseen kohtaan jumiutuu lyhyeksi ikuisuudeksi. Koko kesäkuu tuntui lyhyeltä ikuisuudelta.

Ja hei pieni tällainen off topic: blogi on tästä lähtien vain Saranda Dedolli, ei enää Tyhjä ajatus! Jännää!

Mun vuoden lempikuukaudet ovat huhti-, heinä- ja lokakuu, koska ne ovat miniuusivuosia eli uuden kvartaalin alkuja. Tänään alkaa sellainen kvartaali, jossa tulen varmasti elämään useamman hylkäyksen ja kirjoittamaan useamman postauksen, joka aiheuttaa vuosia myöhemmin vakavia häpeäflashbackeja. Ja se on juuri se tapa, jolla haluan elää elämää. Täysillä, joskus vähän nolosti ja aina koko sydämellä.

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: 

contact@sarandadedolli.com

36 vastausta aiheeseen “Mitä enemmän hylkäyksiä, sitä eletympää elämää”

[…] Kun keväällä kerroin blogimuutosta, laitoin lukijakyselyn pystyyn. Halusin kartoittaa millaisia tyyppejä siellä ruudun takaa löytyy ja mitä ajatuksia ja toiveita teillä on sisältöjeni suhteen. Blogimuutosta on nyt reilu viisi kuukautta ja epätoivon hetkiä on ollut monta. Ja lähes jokaisena niinä hetkinä olen hakenut lohtua teidän kyselyn anonyymivastauksista – teidän sananne on tallennettu niin mun koneelle kuin sydämeenikin. […]

[…] Mä siirsin blogini omille sivuilleen viime kesänä. On ollut pitkät neljä kuukautta… Kuten pelkäsin, moni lukijoista jäi matkan varrelle. Se on aiheuttanut riittämättömyyden tunnetta ja aikamoisen lovin lompakkooni. Ounastelin näin käyvän mutta jos olisin suoraan tiennyt silloin mitä tiedän nyt, jos olisin tuntenut silloin mitä tunnen nyt, en todennäköisesti olisi liikuttanut evästä. […]

Onnea uudelle saitille! Blogisi on lähes ainoa, jota olen seurannut vuosia. Moni ennen kiva blogi on muuttunut loputtomaksi mainostulvaksi yhteistyöpostausten myötä. Tuntuu että tuotteita ujutetaan omaan elämään täysin keinotekoisesti, jotta saataisiin se yhteistyö. Sinulla on oikeasti jotain sanottavaa, kirjoituksesi saavat ajatukset liikkeelle. Arvostan hirveästi rehellisyyttäsi, kuten tässäkin.

Voi vitsi miten ihanasti sanottu, kiitos paljon. <3 Sun sanat iski oikeesaan paikkaan ja aikaan, kun eilisillasta saakka olen kriisteillyt päätökseni kanssa perustaa omat sivut... Jotenkin ihan kaikki mietityttää ja vähän masentaa just nyt. :D Sun kommenttista tuli tosi hyvä mieli, ISO kiitos siitä!! <3 Arvostan tuhannesti.

Vastaa

Onnea valtavasti uudesta omasta blogisivusta! <3
Oot kyllä ihan huippu, kun uskallat ja jaksat jatkaa eteenpäin matkan varrelle osuneista hylkäyksistä huolimatta. Nämä kuuluvat kaikkien elämään, mutta oleellisinta on se, miten niihin suhtautuu ja miten niistä pääsee eteenpäin. Toisaalta en sano, että kaikki olisi vain asenteesta kiinni, mutta tärkeä vaikutus sillä kuitenkin on ja ihailen todella sun positiivista (mutta samalla sopivan realistista) asennetta.

Tämä sivu näyttää tosi kivalta ja ihanaa, että saat tehdä siitä juuri omannäköisesi <3

Ihanaa uutta viikkoa!

Todella ihana kommentti taas sulta. <3 Oot niin viisas mut lempee ja kultainen! Koen olevani todella onnekas kun oon saanut tutustua suhun. :)

Vastaa

Oi, samat sanat sulle ihana! <3 Osaat aina vastata niin superkauniisti, ettei voi muuta kuin hymyillä 🙂

Voi onnea uudelle blogille Saranda! <3 Luen täälläkin tietenkin 🙂 Ja sun asenne elämään on kyllä mielettömän hieno, se inspiroi paljon! Jatka samaan malliin!

Sä olet ihana! Kiitos paljon! <3 Toivottavasti nähdään pian taas. :) E:lle iiiiso rutistus multa ja Elalta. <3

Vastaa

Kiitos ihanan aidosta ja elämänmakuisesta blogista! Ensimmäistä kertaa nyt kommentoin, ja jatkan ehdottomasti seuraamistasi myös näillä uusilla sivuilla.
Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! 🙂

Voi vitsi kun tulee niin pohjattoman hyvä fiilis näistä kommentteista! Ihan oikeasti. Niin kauniisti sanottu ja että jaksoit ylipäätään kommentoida… Siis en usko että arvaatkaan miten iso merkitys sillä on mulle. 🙂 Kiitos niin paljon ja kaikkea hyvää myös sinne!! <3

Vastaa

Hyvä Saranda, onnea ja jaksamista. Tää vanhaki jaksaa lukea sun tekstejä, aina kun ehtii, joten kiitos niistä. Hyvää kesää 😊

Ihana olet Marja ja vanhaa nähnytkään! 😀 Kiitos paljon tsempeistäsi, lämmitti sydäntä. <3 Mukavaa viikonloppua sinne. :)

Vastaa

Jos tuottaa ARVOA, se vie monesti jonkun tietyn sidos- tai intressiryhmän agendan suuntaan. Kaupalliset yhteistyöt on lukijan näkökulmasta joskus melkeinpä kiusallista luettavaa. Jos TUOTTAA sisältöä, se tuottamisen pyrkimys ja prosessi alkaa sekin heijastua meille lukijoille. Onneksi siis on nämä blogit, joissa on arvokasta sisältöä 💎 Se ei tarkoita mitään äärimmäistä asenteiden, mielikuvien ja päämäärien jaloutta vaan sisukkuutta, sielukkuutta, uteliaisuutta ja ihmettelyä 💫

Voi miten ihana kommentti, kiitos niin paljon. <3 Toivottavasti opin tasapainottamaan tavallisten & kaupallisten sisältöjen kanssa... :) Kiitos vielä niin paljon ja aivan ihanaa kesäviikon jatkoa!

Vastaa

Hyvältä näyttää sivut ja tämä teksti oli juuri hyvä muistutus siitä, että pysyy itselleen aitona ja tekee asiat omalla tavallaan, vaikka tulisikin hylkäyksiä! Ihana kesää ja sun nimi sointuu niin ihanasti, että on tosi hyvä blogin nimeksi 🙂

Kiitos paljon kun kommentoit ja tsemppaat! <3 Ja ihana kuulla että nimi sopii myös blogille. :) Toivottavasti ei ole liikaa d:tä! :D

Vastaa

Huimasti onnea omille sivuille! 🙂 Jätän minäkin nyt ensimmäisen kerran kommenttia, vaikka olen blogiasi seurannut Lilyssä.

Todella hyvä teksti! Pystyn samaistumaan tähän, kaikki ei mene aina ensimmäisellä kerralla nappiin. Näistä kokemuksista oppii!

Lämmin kiitos sulle onnitteluistasi ja kommenttistasi ylipäätään! Piristi vähän väsynyttä iltapäivää. 🙂

Toivottavasti meidän kummankin elämään mahdtuu paljon opettavaisia kommelluksia, jotka eivät koskaan lopulta kaada maailmaa. 🙂

Ihanaa viikonloppua sinne jo etukäteen! <3

Vastaa

Just näin! Epäonnistumiset ja virheet on niitä tilanteita, joista oppii aina eniten. Löysin sinut ja blogisi, kun kuuntelin Julia Thurenin Melkein kaikki rahasta -podcastin jaksoa, jossa olit vieraana. Jään varmasti lukemaan myös näille uusille sivuille. Pidän erityisesti raha-aiheisista teksteistäsi. Hyvää kesää! <3

Siis kyllä! Niinä hetkinä sitä ei millään muista eikä tarviikaan mutta myöhemmin ymmärtää että epäonnistumisillakin on todellakin tarkoitus. 🙂

Vitsi miten ihanaa että oot löytänyt blogin ja toivottavasti jäät tännekin seuraamaan. <3 Ja kiitos kun muistutit rahapostauksista, ne on ollut kyl tosi tykättyjä ja tosi mielelläni kirjoittaisin itekin rahasta lisää. Eli rahateemaisia juttuja siis varmasti tulossa!

Ihanaa kesäviikon jatkoa sinne. 🙂

Vastaa

Onnea rakas Saranda uusista sivuista <3 Olen niin onnellinen, että saat nyt ikioman alustan upeille ajatuksillesi ja kirjoituksillesi! Ja sivusto näyttää jo nyt tosi hienolta! 🙂

Todellakin tulen seuraamaan myös jatkossa! ❤️
Täytyy kyllä sanoa, että Lily-portaalista on menny maku kyllä aika pahasti. Onneksi lähdit.

En kestä miten mun sydän jätti yhden lyönnin välistä! 😀 Merkitsee niin paljon kuulla, että lukijat seuraavat perässä. Ihan oikeasti, et tiedäkään. Kiitos niin paljon!

Vastaa

Oot aivan ihana! Saisinpa palan tosta sun itseluottamuksesta ja rohkeudesta. Mulla olisi niin paljon opittavaa sun asenteesta – pitäisi suhtautua vastoinkäymisiin häpeilemättä ja suunnata vaan innolla eteenpäin. 💛

Niin kauniisti sanottu, kiitos. <3 Tunne on molemminpuolinen, haluaisin mm. sun herkkyyden, sinnikkyyden ja seikkailuhalun! :D Ehkä ystävinä voidaan oppia toisiltamme asioita. :)

Vastaa

Täällä lukija vanhasta blogista, eka kerta kun jätän sulle kommenttia mutta nyt oli pakko 😊 Sun blogi on mun mielestä aina erottunut edukseen edellisessäkin portaalissa just sen takia, että joka toinen postaus ei oo ollut kaupallinen yhteistyö ja muutenkin sun ote on niin ihanan maanläheinen. Sun juttuja on aina ilo lukea! Onnea siis uudesta blogista!

Kiitos tuhannesti kun kommentoit. <3 Merkitsee tosi paljon että jätit ensimmäisen kommentin nimenomaan uusille sivuille. Ja vieläpä uuden blogin ihkaensimmäisen kommentin muutenkin! Kiitos kauniista sanoistasi, mä pidän ne mielessä kun seuraavan kerran tarvii tsemppiä. :) Ihanaa päivän jatkoa sinne!

Vastaa

Ihan samaa mietin itsekin! Mun mielestä voi ottaa ihan vaan kohteliaisuutena sen, että blogi ei ole ”tarpeeksi kaupallinen”.

Kommentoi