Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet

Millainen tyyppi meidän kymmenenpäiväinen on?

Jee, Ela on tänään kymmenen päivää! Kymmenen päivää meidän kotona on asunut uusi perheenjäsen, johon ollaan tutustuttu kaikessa rauhassa.

Ja kaikessa rauhassa kirjaimellisesti: tiedän, että vastasyntyneet nukkuvat paljon, mutta Ela nukkuu oikeasti paljon. Hän on perinyt mun helposti nukahtamisen lahjat ja Ferhatilta sikeän yöunen lahjat. Me joudumme herättämään hänet aina syömään. Muuten hän nukkuisi varmaan kellon ympäri.

Siitä huolimatta Ela on tosi ”seurallinen” siinä mielessä että viihtyy siellä missä on ääntä. Hän nukkuu parhaiten kun on hälinää ympärillä. Eikä muuten herää ovisummerin, imurin eikä kovavolyymisen herätyskellon ääneen.

Neuvolasta kuitenkin ohjeistettiin herättämään hänet syömään 3-4h välein. Päivisin hän on rinnallani, ja siinä sivussa pumppaan pulloon. Ela on aika laiska imemään rintaa joten pumpattu lisämaito on lähes aina tarpeen. Onneksi hän ottaa myös pullosta, sillä se on mahdollistanut mun kohdalla joka yö 6-7h yöunet. Tällöin Ferhat herää kerran joskus kahden tai kolmen aikaan yöllä ja antaa pullosta, ja mä jatkan imetys- ja pumppausrumbaa taas aamulla. (Tässä vaiheessa kiitän luojaa että mun viiden vuoden yritys tehdä Ferhatista aamuihmistä ei onnistunut vaan kummallekin on oma luonteva aika herätä ruokkimaan vauva. Vastakohdat täydentävät toisiaan ainakin vauvanhoidossa.)

Temperamenttihan (ja mahdollinen koliikki, refluksi ja mitä näitä nyt on) muodostuu lapselle vähän myöhemmin eli tässä vaiheessa ei voida vielä varmaksi sanoa että lapsemme on hyvin nukkuva ja että kokonaiset yöunet jatkuvat hamaan tulevaisuuteen. Mutta nautimme jokaisesta päivästä ja jokaisesta yöstä. Mä jopa toivoisin että Ela olisi hereillä enemmän jotta hänen kanssa voisi seurustella pidempään mutta eiköhän se aika tule vielä. <3

Ps. Vielä pari tuntia mun Instagram Storyssä on nähtävillä synnytykseen liittyvät Q&A-storyt! Pääset seuraamaan @saranda.dedolli TÄÄLTÄ.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

6 vastausta aiheeseen “Millainen tyyppi meidän kymmenenpäiväinen on?”

Voi mikä suloisuus! <3 En millään malttaisi odottaa oman vauvan syntymää, mutta toivottavasti hän kuitenkin pysyy mahassa vielä ainakin pari kuukautta 😀

Mäkään en malta odottaa että teidän pieni syntyy! <3 🙂

Vastaa

Meillä esikoinen oli nukkumisasioissa ihan samanlainen <3 Hän nukkui ekat 8h yöunet kaksiviikkoisena ja on siitä lähtien nukkunut yönsä hyvin (nykyään poika on jo 13-vuotias). Ja vauvana nukkui useammatkin pitkät päikkärit. Taisi vielä eskari-ikäisenäkin ottaa mielellään päiväunet aina päiväkodissa ollessaan, vaikka nukkuikin 12h yöunet 🙂

Apua, IHANAA! Nyt täytyy toivoa koko sydämestä että meidän tapaus on samanlainen eikä jää vain vastasyntyneisyyden piikkiin. 😀 Ihanaa viikonloppua sinne koko perheelle!

Vastaa

Aivan ihana tyyppi!

Synnytysasiat kiinnostaisi, mutta instattomana ihmisenä en pääse niitä kurkkimaan – toivottavasti teet aiheesta postauksenkin. 🙂

Hei hyvä kun sanoit! Taidan kirjoittaa siitä oman postauksen lähipäivinä. 🙂 Kivaa viikonloppua!

Vastaa

Kommentoi