Kategoriat
Hyvinvointi

Millä asioilla on oikeasti merkitystä?

Kävelen jouluvaloilla koristeltua katua. Ihmisten kantamat ostoskassit ovat täynnä lahjatavaraa. On pakkasta mutta pieni lapsi kerjää ilman kenkiä, paljan jaloin. Annan rahaa ja omat sukkani hänelle.

En saa käännettyä sivuja kirjasta. Itkettää ihan liikaa. Ihan liian surullinen tarina kaikista hirveyksistä, joita kabulilainen tyttö on kokenut.

Vain muutaman vuoden minua vanhempi sukulaistyttö sairastuu äkillisesti. Hän on maailman parhaimmassa sairaalassa ja muuten terve kuin pukki. Tietysti hän paranee, väitän. Kaksi päivää myöhemmin kuulen hänen kuolleen.

Pysäyttävät tarinat, pysäyttävät hetket. Ne, joiden jälkeen melkein kiroaa etuoikeutettua elämää ja kaikkia aikaisempia turhia ajatuksia, pelkoja ja kriisejä. Tarinat ja hetket, jotka saavat arvostamaan omia oikeuksia, terveyttä, turvallisuutta, niitä lukemattomia arjeen soluttautuneita, itsestäänselvyyksinä pidettäviä mahdollisuuksia.

Sitten kuluu päiviä. Pikku hiljaa vaikutus häviää. Suomen lentokentällä en edes muista kadulla näkemäni pojan kasvoja. Kirja jää mieleen, mutta päätökseni muuttaa vielä joskus kehitysmaahan tekemään hyväntekeväisyystyötä tuntuu kaukaiselta. Sukulaistyttö haudataan, elämä ympärillä jatkuu.

Syntyy etäisyyttä. Syntyy taas turhia riitoja, stressiä epävarmasta työstä ja tulevaisuudesta. Ostan uusia vaatteita ja uusia kirjoja.

Asiat, joilla ei ole oikeasti merkitystä, tuntuvat taas merkityksellisiltä.

Istun ukkini vanhassa villapaidassa terassillamme. Mietin, mistä haluan kirjoittaa. Mitä haluan tehdä elämällä.

Sitten keksin: yritän olla joka päivä parempi ihminen kuin eilen. Sitä mä aion elämälläni tehdä.

PS: Kuluneen viikon postaukset:

Millä asioilla on oikeasti merkitystä?

Pulloruokinnan hyvät puolet

New York, keskenään sopivat alusvaatteet ja kaikki muut pinnalliset unelmani

Kirjoitan toisen kirjan

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

6 vastausta aiheeseen “Millä asioilla on oikeasti merkitystä?”

Tuo saman päätöksen kun tekisi edes puolet maailman väestöstä, niin tällä meidän kotiplaneetalla olisi jo heti huomenna paljon parempi olla ja elää. Ihana ja erittäin tärkeä päätös. <3

Parasta mahdollista uutta viikkoa! <3

https://astuharhaan.wordpress.com/

Kommentoi