Kategoriat
Hyvinvointi

Miksi olen onnellisempi kuin koskaan? (Asiaa voimavaramme jakaantumisesta)

DSC_3140.JPG

Mä oon onnellisempi kuin koskaan.

Se ei johdu tämän hetkisestä työtilanteesta, terveydestä, siitä että ihmisillä ympärilläni menee hyvin tai koska menin juuri elämäni miehen kanssa naimisiin.

Se johtuu siitä, että olen hoksannut jo jonkun aikaa sitten jotain todella arvokasta joka on vihdoin iskoutunut syvimpään tajuntaanikin.

Meillä kaikilla on 100% kapasiteetti, ja päätämme itse mihin sen käytämme. Joku panostaa työhön 90% ja kaikkeen muuhun 10% ja toinen taas jakaa tasaisesti 20% + 20% + 20% + 20% + 20% esimerkiksi perheeseen, vapaa-aikaan, treeniin, harrastuksiin ja työhön. Pointti on kuitenkin se, että kukaan ei voi panostaa 100% jokaiseen osa-alueeseen, se ei ole (matemaattisesti eikä muutenkaan) mahdollista.

DSC_3145.JPG

DSC_3162.JPG

Tämä vuosi on mennyt tähän asti jotakuinkin näin: tammikuusta helmikuun puoleen väliin työ (johon lukeutuu suurimmaksi osaksi blogi) 50%, liikunta 10% ja vapaa-aika (lepo, perhe ja ystävät) 40%.

Helmikuun puolesta välistä maaliskuun loppuun asti jolloin oli pitkiä reissuja ja rankkoja aikoja perheen sisällä: työ 25%, liikunta 5% ja vapaa-aika (äsken mainittujen lisäksi myös häät) 70%.

Huhtikuussa työn prosentuaalinen osuus nousi takaisin n. 50%, liikunta taas ehkä 10% ja vapaa-aika 40%.

DSC_3142.JPG

Kuten kerroin keskiviikkona, tällä viikolla alkoi ”uusi arki”. En osaa hahmottaa mihin tämä loppuu tai miten tämän kauden prosentit jakautuvat, mutta tavoitteena olisi seuraava:

70% työ

25% vapaa-aika

5% liikunta

Tällä hetkellä kiinnostaa tosi paljon panostaa tähän blogiin ja aion antaa 10-12h päivästä sille. Toisaalta, tämä on työnä tosi mukavaa koska sitä voi tehdä rannalta käsin ja esimerkiksi ystävien seurassa voi ottaa kuvia tai pallotella postausideoita. Siksi loput 30% aion omistaa vapaa-ajalle. Tällä hetkellä liikunta ei ole prioriteettilistallani korkealla enkä aio ottaa minkäänlaista stressiä siitä.

DSC_3166.JPG

Postauksen idea oli havainnollistaa että se mihin kykenemme ja ehdimme on todella rajallista. Älä kuvittele että voit olla erinomaisen hyvä kaikissa osa-alueissa. Onneksi voimme vaikuttaa hyvin pitkälle siihen miten aikamme ja voimavaramme käytämme ja myös siihen, ettemme soimaa itseämme kun emme suoriudu kaikesta maksimaalisen hienosti.

Ja näiden asioiden takia olen onnellisempi kuin koskaan.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

3 vastausta aiheeseen “Miksi olen onnellisempi kuin koskaan? (Asiaa voimavaramme jakaantumisesta)”

Kommentoi