Kategoriat
Pukeutuminen & Kauneus

Miksi lopetin hiusten värjäämisen?

DSC_0358.JPG

Yksi aamu suihkun jälkeen kun hiukset olivat ehtineet kuivua vähän mutta olivat yhä kosteat, ajattelin: onko oma hiusvärin kasvattamisen oikeasti kaiken tämän arvoista? Kattokaa hei nyt tota ”juuri”kasvua…

Värjäsin hiukseni viimeksi joulukuussa 2016 ja muutama kuukausi sen jälkeen päätin, etten värjää niitä enää uudestaan. Aion antaa oman hiusvärini kasvaa ja elää sen kanssa ainakin siihen asti kunnes hiukseni harmaantuvat, ja miksei sen jälkeenkin? (Toivottavasti silloin kun saavutan keski-iän, harmaat hiukset ovat ihan yhtä ok kuin mitä säärikarvat alkavat olemaan nykyään.)

Monet ovat kysyneet miksi olen lopettanut hiusten värjäämisen. Itse mietin miksen? Säästän rahaa, säästän aikaa ja ennen kaikkea säästän hiuksiini ja ympäristöön päätyviä myrkkyjä. Tykkään omasta hiusväristäni ja uskon että jokaisella ihmisellä on luonnostaan juuri sellaiset hiukset jotka ”sopivat” omiin silmiin ja ihonväriin parhaiten.

Rangaistukseksi näytän välillä tältä kun annan oman hiusvärini kasvaa ja latvoissa on vahvasti vielä värjättyä vaaleaa. Aion leikata muutaman kuukauden päästä ”äititukan”, sellaisen joka minulla oli vuosi sitten kesällä. Silloin olen päässyt eroon varmaan viimeisistäkin värjätyistä kohdista. Onneksi kun tukka on kuiva, hätä ei ole tämän näköinen.

DSC_0361.JPG

Häiden aikoihin mulla oli dilemma: värjäänkö hiukseni kivan näköisiksi vai jatkanko oman hiusvärin kasvatusprojektia? Mietin tätä pitkään, mutta lopulta en antanut yhden päivän horjuuttaa pidemmänaikaista tavoitettani, en edes hääpäivän. Mun hääkampauksesta tuli mun mielestä juurikasvusta huolimatta todella ihana, kuvia täällä.

Onko siellä muita saman projektin kimpussa painivia?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

16 vastausta aiheeseen “Miksi lopetin hiusten värjäämisen?”

Hei! Siulla on tosi kiva oma hiusten väri! 🙂 Itekin kyllästyin ainaiseen rahan menoon ja värjäyskierteeseen, ja nyt oon kasvattanu jo vuoden omaa väriä takasin. Kirjoitinkin siitä juuri blogiini: https://terveisineve.blogspot.com/2018/08/vuosi-varjaamatta.html
Välillä on meinannu epätoivo iskeä, mutta uskon että tää juttu kannattaa! 🙂 Jokaiseen kampaajakäyntiin meni keskimäärin 100e ja kävin 6-8 viikon välein, joten säästö on huima.

Voi vitsit, mä en ole edes tiennyt, että olet pohtinut tätä asiaa! Mun mielestä sun hiusten luonnollinen väri on tosi kaunis <3 Ja sun hiukset on mahdottoman paksut!

Hiuksille tekee varmasti hyvää olla luonnontilassa. Itse huomasin tämän 7 vuotta sitten, kun vedin hiukset siiliksi monen värjäysvuoden jälkeen ja aloitin hiusten kasvattamisen aikalailla nollasta. Miten vahvoina ja kiiltävinä hiukset alkoivatkaan kasvaa, kun niissä ei ollut lainkaan keinotekoista väriä! Sittemmin olen värjännyt hiukseni uudelleen, mutta nykyisin vain raidoitan hiuksia, koska se on niille kevyempää kuin kokovärjäys.

 

Mä olen myös ollut värjäämättä hiuksia nelisen vuotta, paitsi latvoihin olen laittanut liukuvärjäyksellä vaaleaa muutaman kerran. Värjäsin pitkään punaisella hiuksia, sitten vähän vaalealla ja sitten tummanruskealla, mutta lopulta kyllästyin kaikkiin väriin, ja kun värjäsin kampaajalla viimeisimmän kerran tummanruskeaksi hiuksia, mulla tuli ihan kauhea allerginen reaktio ja väri haalistui parissa kuukaudessa pois. Eli siitä lähtien tyvessä on ollut ihan oma väri 😀 Ja oon tosi tyytyväinen tähän! Tulee niin luonnollinen olo, ja yksi kuluerä elämässä vähemmän kun ei tarvitse käydä värjäyttämässä hiuksia kampaajalla 😀

Ihan mahtavaa. 🙂 Ja inhottavaa toi allergia mutta ehkä se oli sit kropan tapa sanoa että nyt loppu. 😀 Sulla on niin ihana väri hiuksissa etten itekään sinuna värjäis!

Mie myös lopetin värjäämisen kerrasta poikki -systeemillä keväällä 2011. Olin miettinyt asiaa jo jonkin aikaa, tismalleen samoista syistä kuin sinäkin, ja lopulta erään epäonnistuneen kotivärjäyksen jälkeen päätin että nyt muuten loppu. Olin ihan yllättynyt siitä, miten helppo päätöksessä oli pitäytyä – jopa siinä pahimmassa tyvikasvuvaiheessakin. 😀 Ja siis vielä enemmän yllättynyt olin siitä, miten kiva mun oma väri oikeastaan on! Värjättyjen hiusten tyvikasvu näytti aina ”karsean maantienharmaalta” (ihan niin kuin maantienharmaassa ois jotain pahaa…), mutta koko päässä ollessaan onkin just täydellisen sävyinen vaaleanruskea. Kertaakaan ei ole houkuttanut värjätä uudestaan tän seitsemän vuoden aikana ja yllättävän usein löydän itseni pyörittelemästä hiuksia sormien välissä ajatellen ”vitsi kun mulla on ihanan värinen tukka”, haha.

Vitsi miten ihailtavaa! <3

Monet on sanonut että niiden tyvikasvu on aluksi tylsän näköinen mutta että koko tukassa väri onkin tosi kiva. Eli lesson learned: ei saa luovuttaa!

Toivottavasti voin muutaman vuoden päästä sanoa etten itekään oo värjännyt kuuteen vuoteen. 🙂 Kiitos esimerkistä!

Tykkään omasta hiusväristäni ja uskon että jokaisella ihmisellä on luonnostaan juuri sellaiset hiukset jotka ”sopivat” omiin silmiin ja ihonväriin. 

Tämä! Olin värjäämättä vuosia kunnes viime joulukuussa raidoitin ja keväällä vielä uudemman kerran. Kaduttaa, koska oma väri oli paljon kivempi ja sopi mun mielestä ihonväriin niin paljon paremmin! Nyt sitten kasvatellaan raidoitettua latvaa pois 😀

No mut hei jos ei välillä kadu niin ei opi mitään! 🙂 Sit kun oot saanut oman värin takaisin ja alat ehkä haikailemaan toista väriä, voit muistella aina tätä tapausta. 😉

Mäkin lopetin hiusten värjäämisen kerrasta, alkoi vaan ärsyttää se kun piti kokoajan olla ostamassa lisää hiusväriä 😀 Siitä on nyt aikaa 3 vuotta, ja vihdoinkin mun pitkä tukka on aikalailla kokonaan oman värinen! En suostunut leikkaamaan lyhyemmäksi, koska väri haalistui jotenkin niin sopivasti, ettei juurikasvu oikeastaan ollut missään kohtaa ihan pahan näköinen, vaan kampaajakin sanoi mulle, että voisi melkein luulla että se on liukuvärjätty haha 😀 Mulla oma väri siis sellainen tyypillinen suomalainen likaisenruskea, ja värjättynä oli sellainen punaruskea. Mut kyllä nyt on ihanaa kun ei tarvi enää kokoajan huolehtia värjäämisestä! Niin rentoa. Eikä tää mun oma värikään niin paha oo kuin mitä luulin silloin kun en ollut sitä vuosiin nähnyt 😀

Ihan mahtavaa, nostan sulle hattua! 🙂 Sulla on varmasti aivan ihana väri ja varmaan myös ihanat hiukset jotka saa ”hengittää” omina ittenään rauhassa. 🙂

Itse värjäsin viimeksi puolisen vuotta sitten hiukset ja hetki sitten päätin, että enää en värjää. Värjätty hius matchaa nyt melko hyvin juurikasvuun, joten nyt jos ei koskaan – useita vuosia tätä asiaa olen makustellut. En kuitenkaan poissulje, että joskus en voisi ottaa raitoja tai kevyttä kasviväripohjaista sävytystä/kirkastusta. Kovasti kyllä kiinnostaa, että millainen tukka paljastuu 13 vuoden (???!!!) värjäysrumban jälkeen.

Mun mielestä kuulostaa tosi hyvältä päätökseltä. 🙂 Raidottaminenhan kuluttaa tukkaa niin paljon vähemmän joten se jo ittessään on jo iso ero. Tsemppiä muutokseen! <3

Olen ollut jo vuosia oikein tyytyväinen värjäämättömillä hiuksilla. Välillä tulee tosi hyvä mieli, kun joku kysyy missä olen käynyt värjäämässä hiukseni ja kehuu väriä tai raidoitusta. Onnellisena voin vastata, että väri tulee luonnostaan ja raidoituksesta vastaa aurinko.

Ja sulla on aivan upea oma väri! <3 Ei tollasta ikinä raaskis mennäkään muuttamaan. 🙂

Kommentoi