Kategoriat
Uncategorized

Miksi jotkut tavoitteet toteutuvat ja toiset eivät?

DSC_0018.JPG

Törmäsin vain muutama kuukausi sitten laatimaani tavoitelistaan. Koin pienen (positiivisen) shokin kun huomasin, että suurin osa listan kohdista on kuin itsestään täyttynyt, sen enempää ponnistelematta.

Siellä oli sellaisia asioita kuin että käy treeneissä 4krt/vko:ssa (viime viikkoina olen käynyt viisi), nuku vähintään 7h/yössä (nykyään nukun jo seitsemän ja puoli), älä osta lihatuotteita enää ja vähennä kalansyöntiä (nykyään olen jo kasvissyöjä)… Muutama oli henkilökohtaisempi tavoite, mutta niillekin sain tyytyväisenä laittaa raksin ruutuun.

Mutta jotta ette saa liian ruusuista kuvaa itsekuristani ja päästääkseni ylipäätään aiheeseen, oli siellä pari sellaistakin asiaa, jotka ovat menneet jopa huonompaan suuntaan. Yksi asia on rahan säästäminen. Ei juman kauta miten surkea voi ihminen ollakaan siinä että laittaa rahaa sivuun kuukausittain tai noudattaa simppeliäkään budjettisuunnitelmaa. Olen aina ollut.

DSC_0027.JPG

DSC_0021.JPG

Erona näihin asioihin taitaa olla se, että halu muutokseen lähtee itsestäni. Haluan käydä treeneissä säännöllisesti, sillä kehityn siinä ja minulle tulee niin niiden aikana kuin niiden jälkeenkin selittämättömän hyvä olo. Haluan nukkua enemmän, sillä en jaksa olla väsynyt seuraavana päivänä ja haluan olla energinen. Haluan syödä kasvisruokaa, sillä en todellakaan halua tukea eläintuotantoa.

Mutta haluanko esimerkiksi säästää? Haluanko mitään tarpeeksi paljon tällä hetkellä jota varten säästää? Vai onko säästäminen minulle vain ulkoaohjautuva automaatio mitä kaikki muut tuntuvat harrastavan aspien ja rahastussalkkujen muodossa?

Luulenpa hyvin, että tavoitteitamme ja niiden onnistumisia ohjaa suurimmaksi osaksi sisäinen halumme. Sopassa voi olla vähän onnea ja painostustakin, mutta seuraavan kerran kun asetat itsellesi tavoitteen, mieti, haluatko sitä edes oikeasti. Onko järkeä pettyä itseensä ja ”omaan saamattomuuteen” jos ei saa aikaseksi jotain mitä ei tahtonut alunperinkään toteutuvan?

 

Mekko: second hand / Kello: Daniel Wellington

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

10 vastausta aiheeseen “Miksi jotkut tavoitteet toteutuvat ja toiset eivät?”

oot niin luonnon kaunis<3 olisi kiva lukea sun arkistista kauneuden hoito rutiineista, miten meikkaat ja hoidat hiukset ja niin edelleen.

Voi ei mikä kommentti, kiitos. 🙂 <3 Pistän idean korvan taakse, voin pilkkoa sen vaikka osiin erillisiksi postauksiksi.

Ihanaa päivänjatkoa sinne! <3

Näinpä. Mulla tyssäsi into työnhakuun yhtäkkiä kuin seinään ja mietin että miksi hitossa tää on näin vaikeaa kirjoittaa näitä hakemuksia. Sitten tajusin että no, ehkä siksi kun en enää halua asua kotikaupungissani, niin siksi ei ole oikein motivaatiota kirjoittaa niitä tekstejäkään. Nyt on taas uutta intoa kun kirjoittelen niitä muualle 🙂

Ihan mahtavaa että hoksasit ton, vau. 🙂 Tsemppiä työnhakuun ja mahdolliseen muuttoon, niin jännää!!

Tää on niin totta! Välillä sitä huomaa että kappas enhän minä edes oikeasti halunnut tätä asiaa ja siksi se ei onnistu. Sitten voi hyvillä mielin siirtyä niihin itselle oikeasti tärkeisiin tavoitteisiin! 😉

Jep! 🙂 Ja välillä ne tavoitteet ja halut muuttuu matkan varrellakin, turha pitää kynsin hampain kiinni jostain lupauksesta joka on joskus tuntunut hyvältä.

Juuri näin. Just ihmettelin, miksi mun gradu ei edisty, enkä millään jaksaisi tehdä sitä vaikka mulla on hyvät suunnitelmat ja aidosti kiinnostava aihe. No ehkä siksi, että valmistuminen ahdistaa ja haluaisin pysyä ikuisesti opiskelijana enkä joutua oikeisiin töihin. 

Mutta toi säästäminen: onko ihmisillä oikeesti jotkut budjettisuunnitelmat??? Ei ihme että mulla on aina rahat loppu… :’D 

Voin kuvitella että gradun väsääminen voi tuntua pikkasen tahmealta jos valmistuminen ei ihan heti houkuttele. Ja ehkä se ei oikeesti ole niin vakavaa jos se vähän venyykin! 😀 (Tai sit oon vaan paha kaveri ja yllytän sut pahoille teille..)

Ja on ainakin mulla budjettisuunnitelma mut ei ilmeisestikään kauhean hyvä :D:D:D

Kommentoi