Kategoriat
Uncategorized

Miksi haluamme, että bloggaajilla menee huonosti?

Bloggaaja ja koira

Negatiiviset otsikot saavat klikkejä. Jos kirjoittaisin tämän postauksen otsikoksi Olen rahaton tai Erosimme Ferhatin kanssa, keräisi se klikkejä tunnissa enemmän kuin mitä tämä postaus tulee keräämään päivissä. Miksi? Miksi meitä kiinnostaa jos bloggaajilla menee huonosti?

Ennen ajattelin sen johtuvan vain kateudesta. Ja yhähän se on niin, että jollekin tulee parempi mieli itsestään ja omasta elämästään kun näkee toisella menevän huonosti. Tällaisena sosiaalisen median kultakauden aikana, jolloin korostetaan vain hyviä asioita – siistiä kotia, timmiä kroppaa, kukoistavaa parisuhdetta ja vain onnellisia fiiliksiä – on syy kuitenkin joskus muussa kuin kateudessa.

Jos bloggaaja kertoo, että tämä viikko on ollut vähän kurja – en ole jaksanut treenata, olen syönyt mitä sattuu ja riitelin parhaan ystäväni kanssa, tunnemme huojennusta. Ja arvatkaa mitä, se ei johdukaan aina kateudesta. Joskus se johtuu siitä, että olemme helpottuneita, että bloggaajatkin ovat vain ihmisiä, joilla on oikeita arkisia huolia ja huonoja hiuspäiviä. Silloin he raottavat meille pääsyn maailmaan, johon mekin voimme samaistua. Omine arkisine huolinemme.

IMG_9488.jpg

Seuraavan kerran kun klikkaat uteliaisuudesta auki bloggajan postauksen joka kertoo pieleen menneestä lomareissusta, älä heti leimaa itseäsi kateelliseksi. Ehkä kyse on oikeasti vain siitä, että kaipaat someen muutakin kuin tuoreita tulppaaneja vitivalkoisia lakanoita vasten. Ja vaikka ihanien asioiden ja tunteiden korostamisessa ei mitään vikaa ole ja kannustan bloggaajia kirjoittamaan jatkossakin positiivisesti inspiroivista asioista, aion itse muistaa seuraavan asian useammmin: on ihan ookoo olla inhimillinen myös blogissa. Ilmeisesti se on jopa ihan suotavaakin.

 

 

Kuvat: Ani / Naked truth

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

10 vastausta aiheeseen “Miksi haluamme, että bloggaajilla menee huonosti?”

Hienoa pohdintaa! Säröt todellakin tekevät ihmisestä mielenkiintoisemman ja helpostilähestyttävämmän! <3

Hyvää pohdintaa! 

Itsekin näitä miettineenä, itse klikkaan sekä että ns postauksia. Riippuu aina niin omasta elämäntilanteesta. Välillä saa vertaistukea, ja toisinaan tarvii tsemppii! ♡

Kaikkea täällä kuitenkin tarvitaan ja kaikille löytyy tilaa ☆

Aurinkoista viikonloppua!! Pus!

http://www.miakuusisto.fi&nbsp;

Hyvin sanottu – että kaikkia tarvitaan mutta kaikille on myös tilaa. 🙂 Mahtavaa ja kivaa loppuviikonloppua sullekin! <3

Niinhän se on, että liikaa ”täydellisyys” vain on vähän tylsää eikä siihen voi mitenkään samaistua, jos itse elää ihan tavallista elämää. Siksi omalta lukulistaltani jotenkin automaattisesti tippuvat ne blogit, joissa on vain täydellisiä kuvia ja yhteistyökampanjoita. Tykkään lukea oikeasta elämästä, vaikka tottakai siihenkin saa kuulua kauniita asioita, kunhan siinä on mukana myös ripaus inhimillisyyttä ja ”tavallisuutta”. Ja juurikin, siinä ei kuitenkaan ole kyse kateudesta lainkaan.

Olet ihan oikeassa! Tuntuu helpottavalta että muutkin ajattelee näin. 🙂 Tavallisuudessa ei ole mitään vikaa.

Jep, tähän sorrutaan kyllä me muutkin… Vitsi ois mielenkiintoista tehdä sellainen ”tältä koti näytti oikeesti / tältä kuvaamisen yhteydessä” -postaus 😀 Eikä ne epäjärjestyskuvat välttis ois ees niin pahoja kun mitä ite luulee.

Itse yritän olla kokonaan seuraamatta sellaisia blogeja, joissa menee koko ajan hyvin, jokainen on oman onnensa seppä, onnistumiset seuraavat onnistumisia ja positiivisuus tuo elämään hyviä asioita, koska se ei taatusti ole koko totuus, ja tuottaa vain pahaa oloa. Vastoinkäymisissähän me nimenomaan tarvitsemme vertaistukea, on lohdullista lukea siitä, että joku painii samojen ongelmien kanssa kuin itse. Kunnioitan oikeastaan eniten muutenkin ihmisiä, jotka pystyvät olemaan rehellisiä itselleen ja muille ja kertomaan avoimesti vaikeuksistaan.

Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat. Ja valitettavasti sellaiseen ”kaikki on mahdollista, se on vaan ittestäs kiinni” -asenteet eivät ainoastaan poissulje köyhissä oloissa asuvia ihmisiä vaan ihan Suomen ja pääkaupunginkin sisällä asuvia. Eikä kaikki tosiaan ole vaan kiinni siitä että syntyy vapaaseen maahan jossa on demokratia ja töitä tmv., kaikilla ei ole henkisestikään samat lähdökohdat toteuttaa itteään ja unelmiaan.

Nojoo eksyin taas aiheesta. 😀 Mut siis hyvä kommentti ja sait mut ajattelemaan! Ja mäkin ihailen ihan hemmetisti sellaisia ihmisiä jotka kertovat avoimesti itsestään, hyvässä ja pahassa. Vitsi, siinä on tavoitteita itelläänkin. 🙂

Moikka, mä olen ainakin huomannut klikkaavani niitä otsikoita siksi, että usein juuri niissä postauksissa on erityisen rehellistä ja ajatuksellista tekstiä. Mä arvostan eniten oikeata ajatusta tekstin taustalla ja jostain syystä näihin ”huonojen päivien”postauksiin on ladattuna enemmän vakavaa pohdintaa. Joku viisas joskus sanoi, että mielenkiintoisen ihmisestä tekevät virheet, sillä ne on niitä asioita jotka erottavat meidät muista. Näissä epätäydellisissä postauksissa se ihminen tuntuu olevan lähempänä ja oikea ihminen. Senpä tähden pitää jatkaa avoimesti kirjoittelua sekä hyvinä että huonoina päivinä.

Ihana kommentti, Saana! Noinhan se juuri on. 🙂 Ja en oo kuullukaan tota virhe-sanontaa ennen, mutta ihan hitsin hyvin sanottu! Toi tulee jäämään kyllä mieleen. 🙂

Mukavaa maanantaita sulle. <3

Kommentoi