Kategoriat
Hyvinvointi

Mikä on paras kuulemasi neuvo?

DSC_7537.JPG

Otin täällä reissussa kanssani olevasta äidistäni muutaman potrettikuvan. Äiti halusi katsoa kuvat samantien läpi, mutta ehdotin hänelle, että hän katsoisi ne vasta seuraavana päivänä. Joskus (itselleni lähes joka kerta) tapahtuu niin, että kun seison niissä vaatteissa ja siinä samaisessa miljöössä missä kuvat on otettu, en välttämättä ole siinä hetkessä tyytyväinen kuvien lopputulokseen. Mutta jos katson ne eri ympäristössä, tuntuu että katsoisin ne myös eri silmin.

Tuo on yksi parhaimpia neuvoja, joita olen koskaan saanut, sanoi äiti ja pisti kameran pois. Siitä tuli mieleeni kaksi asiaa: on outoa että neuvojen antaminen toimii näin päin että minä neuvon äitiäni, ja toiseksi se, että hyviä neuvoja maailmassa on pilvin pimein.

Välillä tykkään kysyä ihmisiltä, mikä on paras saamasi neuvo? Isoäitini sanoi, että häntä neuvottiin pienestä pitäen olla olematta liian mustasukkainen tai omistushaluinen – ei tavaroita eikä ihmisiä kohtaan. Poikaystäväni sanoi, että parhaita neuvoja joita hän on saanut on se, että aina on aloitettava jostain ja ystäväni lempineuvo on ollut se, että älä koskaan käytä huuhteluainetta.

Olisi todella kiva kuulla, mitkä neuvot ovat jääneet teidän mieleenne ja ehkä auttaneet teitä jossain tilanteessa?

DSC_7597-001.JPG

DSC_7540.JPG

Äidilleni antamasta valokuvien katseluneuvosta tuli mieleen myös yhdet syksyllä otetut asukuvat, joihin en ollut niiden ottohetkellä ollenkaan tyytyväinen. Avasin kuvat koneelle ensimmäisen kerran sen jälkeen ja kappas, eivät ne olletkaan niin pahat.

(Neuvoni on kuitenkin se, että anna kuville pari päivää aikaa, ei muutama kuukausi. Syksyn lopussa otetut kuvat eivät välttämättä ole kovin ajankohtaisia silloin, kun talvi alkaa vaihtumaan jo kevääksi.)

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

18 vastausta aiheeseen “Mikä on paras kuulemasi neuvo?”

Ennemmin tehty kuin täydellinen – tunnista se, kuinka hyvä tuotoksesi on oltava: joskus on ehdottoman tärkeää, että se on kympin suoritus, joskus kasi tai vaikka kutonen riittää.
Enempää ei voi tehdä kuin parhaansa – tää on mulle tärkeä! Usein senkin jälkeen kun olen tehnyt niin hyvää kuin osaan, tarkastanut työni, viilannut ja tarkastanut uudestaan, jään usein pyörittelemään päässäni ”onko tää nyt tarpeeksi hyvä, mitä jos tässä on jotain mitä en tajunnut ottaa huomioon”. Silloin pitää vaan puhutella itseään lempeästi, ja todeta että parhaani tein ja se saa riittää, muuta en voi tehdä.

Niin viisas kommentti! Näin just! Kukaan meistä ei ole täydellinen eikä kukaan voi suoriutua jokaisen elämän osa-alueesta kiitettävästi. Tasapaino on sitä että jossain on tosi hyvä ja toisessa vähemmän hyvä. Kiitos tästä, niin tärkeä asia! 🙂

”Ei virheitä, vaan opetuksia.”

Sopi ainakin 20-vuotiaana aina megakrapulaisiin morkkispäiviin, lol 😀 Onneksi niistä ajoista on jo rauhoituttu… Mutta sopii kyllä mielestäni edelleen ainakin herkän perfektionistin elämään! Pitäisi osata ymmärtää että vaikkei kaikki asiat mene aina niin kuin on suunnitellut, niin elämä kantaa ja taaksepäin katsoessaan voi olla ylpeä siitä mistä kaikesta on jo selvinnyt. Ja vitsi mitä onkaan maailmasta ja ihmisistä oppinut!

Hahah ihana 😀 Itseasiassa perfektionismina itsekin, voin kuvitella että tään lauseen muistamisessa olisi paljon, paljon hyötyä! Muistan maininneeni tään ysiluokan päättöpuheessa mut jotenkin se on unohtunut matkan ja aikuisuuden varrella…

Kiitos kun muistutit tästä ja iloa viikkoosi. <3 🙂

Tään mä haluaisin tyyliin tatuoida itseeni. 😀 Niin hyvä ohje joka unohtuu jokaisen mokan yhteydessä! Kiitos kun jaoit. 🙂

Juo alkoholia vain iloon, älä milloinkaan suruun.

Et voi olla kukaan muukaan, joten helpointa on kun olet oma itsesi.

Pierua ei kannata pidättää.

Äiti (1 ja 2) ja mummo (3) ovat viisaita naisia.

IHANIA! Niin neuvot kuin äitisi ja mummosikin. 🙂 Kiitos kommenttistasi, nää oli niin hyviä!! 🙂

”Älä koskaan muutu, ole aina oma itsesi”, jonka entinen ihastukseni sanoi minulle. Olemme edelleen hänen kanssa yhteydessä, edes kerran vuodessa, hän kun asuu ulkomailla. Paras neuvo, joka koskettaa edelleen.<3

Hän on sanonut ihanasti. <3 Oot niin symppis ja mahtava tyyppi et neuvoisin sulle itsekin samaa! 🙂

Tää kiteyttää kyllä hyvin monta tärkeää asiaa. <3 Kiitos kommenttistasi. <3

Oon ihan sanaton! Niin upeita, koskettavia ja fiksuja sanontoja. Ja sinä olet upea kun listasit ne tänne! Iso iso iso kiitos. <3

Kohta 19: "Kunnioita ikäihmisiä ja ymmärrä heidän historiallisten kertomustensa ja elämänkokemuksen arvo." Herkistyin tämän ohjeen kohdalla, isoisäni on vakavasti sairas ja olen yrittänyt saada häneltä mahdollisimman paljon irti tarinoita ja kokemuksia. Tuntuu etten millään tule ehtimään kuulemaan kaikkea ennen kuin on liian myöhäistä...

Kiitos sulle vielä, arvostan! 🙂

Minun kaikki isovanhempani ovat jo kuolleet, rakas äitini äiti viimeisenä, vuonna 2012. Mummo kertoi mielellään paljon tarinoita ja häneltä myös kyselin innokkaasti entisajan elämästä. Kannattaa vaikka kirjoittaa muistiin isoisäsi tarinoita, jotta niihin on mukava palata vuosienkin päästä uudelleen.

Kiitos ihanasta ja mielenkiintoisesta blogista! Vasta vähän aikaa sitten löysin blogisi ja olen nyt jo vaikuttunut siitä: kauniita kuvia ja syvällistä pohdintaa – blogistasi huomaa, että panostat siihen. Nimesi on myös niin kaunis, kuten sinäkin

Oon todella pahoillani isovanhempiesi puolesta. <3 Kuulostaa siltä että olit mummosi kanssa läheinen, ja hänen muistojensa jaksaminen loi varmaan teille yhteisiä muistoja. 🙂 Ylöskirjoittaminen on tosi hyvä idea, alan ehkä tekemään nyt niin.

Kiitos myös mieltäpiristävästä kommenttista. <3 Tuntui että sydän heitti kärrynpyörää kun kuulee noin kauniita sanoja. 🙂 Olet varmasti ihana tyyppi kun pystyt kehumaan noin vilpittömästi!

Kaikkea hyvää sinulle ja kiitos vielä kommentteistasi. <3

1. Jotta voit rakastaa muita, sinun tulee ensin rakastaa itseäsi.
2. Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.
3. Laske kymmeneen ennen kuin suutut.
4. Et voi estää tunteita tulemasta, mutta voit valita, miten reagoit niihin.
5. Iloitse pienistäkin asioista elämässä.
6. Opettele nauttimaan omasta arjestasi.
7. Jos et tunne, älä tuomitse.
8. Vaali empaattisuutta ja myötätuntoinen takaapäin ja yritä asettua toisen asemaan.
9. Erilaisuus on rikkaus.
10. Tärkeintä elämässä on rakastaa lähimmäistä (kaikki maailman ihmiset).
11. Kunnioita toisen mielipidettä.
12. Älä yritä muuttaa toista, sillä se ei onnistu.
13. Älä lannistu epäonnistumisista. Yritä oppia virheistäsi. Ei haittaa, vaikka epäonnistuu.
14. Opettele nauramaan itsellesi.
15. Muista levätä välillä, älä väsytä itseäsi liian suurella työmäärällä.
16. Kunnioita kaikkia ihmisiä.
17. Älä kohtele ihmisiä stereotyyppisesti.
18. Kunnioita ja vaali luontoa ja eläimiä.
19. Kunnioita ikäihmisiä ja ymmärrä heidän historiallisten kertomustensa ja elämänkokemuksen arvo.
20. Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta.
21. Huumori auttaa monessa tilanteessa.
22. Paranna maailmaa omalta osaltasi. Ole se muutos, jonka haluat maailmassa nähdä.
23. Syö terveellistä, laadukasta ja kasvispainotteista ruokaa.
24. Nuku riittävästi.
25. Liiku sopivasti. Löydä oma liikuntalajisi. Muista hyötyliikunta!
26. Suojele ympäristöä ja ole ekologinen.
27. Itke, jos itkettää. Anna itsellesi lupa surra.
28. Varaa harrastuksille tarpeeksi aikaa.
29. Älä lykkää asioita. Jos voit tehdä jonkin asian tänään, tee se.
30. Älä tee elämänvalintoja miellyttääksesi muita. Sinulla on vain yksi elämä.
31. Nuku riittävästi.
32. Älä puhu pahaa kenestäkään.
33. Ole rehellinen.
34. Aseta elämässäsi pitkän sekä lyhyen aikavälin tavoitteita.
35. Muista käytöstavat.
36. Pysy ajan tasalla.
37. Tiedosta arvosi ja normisi.

Kommentoi