Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet Pukeutuminen & Kauneus

Mies silittää vaatteeni ja muu työnjako kotona

Jes, NYT mä sain napattua ne kirsikkapuukuvat! Tai oikeastaan Annahan ne nappasi tiistaina aamupäivästä. Puin ensimmäistä kertaa raskausfarkut jalkaan, pistin ranteeseen Ideakorusta saamani Ela-rannekorun ja paidaksi valitsin Pierre Robertin GOTS-sertifioidusta puuvillasta valmistetun kietaisupaidan (myös saatu). Vihreä on vaatteissa yksi vähiten suosikkiväreistäni mutta viime aikoina olen ihastunut vihreän sävyihin myös pukeutumisessa.

Kun jo valmiiksi kuvaustreffeistä myöhässä järkytyin nähdessäni kokovartalopeilistä ryppyisen paidan, Ferhat ystävällisesti tarjoutui silittämään sen nopeasti. Hän silittää muutenkin kaikki vaatteeni, jotka laitan hänen kaappiinsa ”silityspinoon”, en koskaan silitä itse mitään. Siitä tuli mieleen, että voisin kertoa enemmänkin miten jaamme kotityöt kotona. Tai no, jos ihan rehellisiä ollaan niin tämäkin postausidea tuli Ferhatilta. 😀 Kriiseilin äsken ääneen, että mulla on nää kivat kuvat tästä paidasta mutta ei mitään teksti-ideaa ja hän ehdotti, että voisin kirjoittaa kotitöiden jakautumisesta. (Hän taatusti halusi vain saada lukijoiltani kunniaa siitä, että hän silittää vaimonsa vaatteet…)

Ferhat silittää kaikki vaatteensa ja minun silitystä kaipaavat vaatteeni, mutta harvemmin kumpikaan silittää Elan vaatteita. Kontatessa kaikki menee muutenkin ryttyyn! En kyllä silittänyt Elan vaatteita silloin pikkuvauva-aikoinakaan ja tuskin tulen silittämään myöhemminkään… 😀

Minä olen yleensä hoitanut meidän viikkosiivouksen lauantaisin, mutta kun raskauspahointi alkoi, siirtyi homma Ferhatille. Nyt tapa on jäänyt ja huomaan pyytäväni Ferhatia hoitamaan siivouksen viikko toisensa jälkeen…

Mutta minä hoidan pyykit ja pesen tiskit lähes aina! Niin!

Ruoanlaitto jakautuu 50/50. Mä yleensä suunnittelen meidän tulevan viikon ruoat ja hoidan kauppaostokset sen mukaisesti mutta itse kokkaamisessa vuorottelemme. Ennen minä kokkasin enemmän mutta Ferhatin etätyöt ovat leikanneet työmatkat pois ja nyt hänkin pystyy siirymään työpisteestään keittiön puolelle ihmisten aikoihin. Ja myönnettäköön että hän on minua parempi kokki…

Ferhat imuroi

Yleinen järjestys on mun vastuulla. Tiedän tarkalleen missä on jokainen kodimme tavara. Ferhatin sanoin olen meidän muistikortti. Siivoan kokoajan jotain pois tieltä, sellaiset tavarat, jotka eivät tunnu häiritsevän siipaani sitten ollenkaan. Tavarat, jotka voisivat olla päiviä väärässä paikassa, jos se olisi hänestä kiinni.

Pidän jatkuvasti myös inventaariota esim. ruokatarvikkeista, lasten vaatteista ja sisustustavaroistamme.

Ferhat taas hoitaa kaikki isommat projektimme kuten ikkunoiden pesut ja loppusiivoukset.

Lastenhoito jakautuu myös aika 50/50, mutta siinäkin meillä on selvästi omat vastuualueemme ja vahvuutemme. Siitä ehkä erikseen sitten toiste. (Enköhän kehunut Ferhatia nyt yhden postauksen edestä ihan riittävästi.)

Voit sillä välin lukea lisää mun helmikuussa julkaisemani postauksen metatyöstä ja kuinka sen epätasainen jako vaikutti meidän vauvavuoteen.

Kuka teillä pitää taloa pystyssä?

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

Kommentoi