Kategoriat
Koti & Sisustaminen Yhteistyö

Miehestä, jota en saa mielestä

Kaupallinen yhteistyö: Freska

Mä olen rehellinen: kun siivouspalvelu Freska ehdotti heidän kotisiivouspalvelun testaamista veloituksetta, mun ensiajatus oli: ”Miksi ei. Siisti koti on kiva, mutta tuskin mä säännöllisesti siivojan tilaan. Mutta kun kerran ilmaiseksi saa…” Ajatukseni pohjautuivat siihen, että meillä on pieni koti, jota on mun mielestä itse mukava siivota. En koskaan kokenut tarvetta ulkoistaa sitä. Mutta hei, kun kerran ilmaiseksi sai…

Sitten muutama minuutti ennen sovittua aikaa meidän ulko-ovea koputti yksi herttaisimmista ihmisistä, joita olen koskaan tavannut.

Hänen nimensä on Noel. Hän on alunperin Filippiineistä kotoisin ja puhuimme englantia. Hänen aurinkoinen energiansa oli tarttuvaa ja yhtäkkiä mun teki mieli perua sovitut lounastreffit ja jäädä juttelemaan hänelle. Päätin kuitenkin antaa Noelille työrauhan ja lähdettiin Elan kanssa keskustaan.

Kolme ja puoli tuntia myöhemmin kun palasimme kotiin, Noel oli edelleen vimmatusti työn touhussa. Sopimukseen kuului neljän tunnin siivous, mutta kuvittelin, että 42 neliöissä siivojalla ei mitenkään riittäisi neljän tunnin edestä siivottavaa. Olin väärässä. Noel oli pessyt perusteellisesti kaikki tasot ja lattiat, peilit ja lasipinnat ja imuroinut sekä hinkannut keittiön ja kylpyhuoneen parempaan kuntoon, kun mitä kumpikaan on ollut koko meidän täällä asumisen historian aikana. Silti kolmen ja puolen tunnin jälkeen hän edelleen heilui moppi ja rätti kädessä, hieman hikisenä mutta yhtä aurinkoisena kuin mitä hänet jätinkin.

Kun Noel oli hoitanut työnsä, juttelimme Suomesta. Hänellä oli paljon kysyttävää, eikä minua haitannut yhtään. Hän kysyi onko totta, että suomalaisilla on erilliset rahat myös avioliitossa ja että millaista eläke-elämää suomalaiset elävät. Hän ihastui Elaan ja kertoi omasta vaimostaan ja lapsistaan. Hän kertoi, että tykkää tutustua talon asukkaisiin, sillä hän ei tule siivoamaan vain taloa, vaan jonkun kotia.

Kun Ferhat tuli illalla töistä kotiin, mä sanoin, että tästä lähtien tilataan siivooja (omakustantaisesti) säännöllisesti. Ehkä ei kerran viikossa, mutta kerran kuussa tai ainakin joka toinen. Ja että pyydetään joka kerta Noel. Kaikki Freskan siivoojat ovat varmasti yhtä ammattitaitoisia ja luotettavia, mutta meillä vain kemiat kohtasivat. Mä kun kiusaannun joskus kotona vaikka oma sukulainen olisi paikalla, mutta Noelin kanssa oli tosi luontevaa olla.

Kun Noel lähti, tajusin, etten keskustelutäpinöissäni tajunnut tarjota hänelle edes mehua ja tunsin huonoa omaatuntoa viikkoja. Seuraavan kerran ostan purkin vain häntä varten.

Tilaa oma Freskan siivous täältä.

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

11 vastausta aiheeseen “Miehestä, jota en saa mielestä”

At the point when the man returned home from work at night, a cleaner will be requested consistently. Perhaps not once per week, yet once per month or if nothing else consistently. All fresco cleaners are positive as an expert and solid. Some of the time when I was prodding at home regardless of whether my relative was there, it was extremely normal with Noel. http://www.essayempire.co.uk

Tämä aihe on mulle ajankohtaista koska olen itteki tehnyt monta vuotta kotisiivousta ja nyt teen kesätyönä sitä. Tosiaan ihmettelen että mitä on oikeesti siivota 42 neljön asunnossa neljä tuntia. Hmm koska itte semmosen siistimmän kaksion siivon reilussa tunnissa, kolmiot yleensä ottaa maksimissa kolme tuntia, ei ihan varmasti enemmän ja isot omakotitalot myös kolme-neljä tuntia. Ja lisän vielä sitä että olen siis tosi tosi tarkka työstäni, sanoisin että jopa saivartelija. Mutta tiedenkin jokaisella ihmisellä on oma työn nopeus ja mä vissi olen vaan tosi nopea verratuna muihin. Ja tiedenkin voi olla jos on vasta aloittanut työn niin menee hitaammin. Kun kertyy työkokemusta ja tekee joka päivä samaa hommaa niin liikkeet vaan tulee automaattisesti ja ei edes ajattele mitään kun vaan tekee 🙂 Mutta Freskan siivooja oli varmaan ihana 🙂

Ihanaa kesän jatkoa!

(Anteekis mun virheitä kun suomi ei ole äidinkieli)

Ystäväni kotona käy Romanian romani siivoamassa, joku Diakonissalaitoksen työllistämisprojekti tietääkseni.

– Kuulostaa aivan ihanalta kokemukselta! Kelpaisi tännekin, haha!

Hei niin olikin! 🙂 Toivottavasti teilläkin onnistuu joskus. 🙂

Vastaa

Ihana, tämä oli ehdottomasti paras Freska-yhteistyöpostaus jonka olen lukenut! Pitää varmaan pyytää Noelia jos joskus kehtaan tilata jonkun puunaamaan meidän kotia. Mulla on just sellainen olo että pitäisi siivota pitkään ennen kuin tänne voisi päästää ulkopuolisen siivoojan. Perus ylläpitosiivous vielä jotenkin menee mutta mihinkään ylimääräiseen (uuni, liesituuletin, kylppärin kaakelit jne.) ei tässä elämäntilanteessa riitä virtaa.

Ihana palaute, kiitos paljon! 🙂 Ja hei eeeiii, ei ennen siivojaa tarvitse siivota! 😀 Siis apua, mä oon Kosovosta kotoisin ja siellä just siivotaan todella hyvin ennen kun päästetään siivooja siivoamaan ja mä oon aina ihmetellyt tätä. 😀 Ja tosi hyvä pointti tuo että vaikka jotkut perushommat sujuu niin kiireisessä arjessa tai virran puutteessa ei välttämättä ehdi tai jaksa muuta!

Vastaa

Kommentoi