Kategoriat
Uncategorized

Maanantaimotivaatio: Majlinda Kelmendi

Uskomatonta, etten ole hehkuttanut täällä vielä kosovolaista ylpeyttä, Rion olympilaisissa judossa kultamitalin voittanutta 25-vuotiasta Majlinda Kelmendiä. Rion olympialaiset ovat ensimmäiset, johon Kosovo on osallistunut ja Kelmendi on ensimmäinen Kosovoa edustanut olympiamitalisti.

Kelmendille tarjottiin lukuisia miljoonasopimuksia edustamaan olympialaisissa muita maita, mutta hän torui niistä jokaikisen. Olen monesti puhjennut liikutuksista kyyneliin julkisissa kulkuneuvoissa kun olen katsonut videoita naisesta, jossa hän puhuu unelmien tavoittelemisesta ja kovan työn merkityksestä. Hän korostaa kokoajan sitä, miten niinkin pienistä valtioista kuin Kosovosta ja niinkin rankkojen kokemuksien jälkeen kuin sodasta voi nousta maailmanmestariksi ja olympiavoittajaksi. Ja että loppujen lopuksi senkään jälkeen ei ole yhtään sen tärkeämpi tai parempi ihminen kuin kukaan muukaan – olemme kaikki samanarvoisia.

Naisen ajattelutapa konkretisoituu mm. siitä, että hän valmentaa vapaaehtoisesti lapsia lajissaan ja siivoaa itse sen salin, jossa hän judoa harrastaa.

DSC_0198.JPG

Kelmendi haluaa omien sanojensa mukaan edustaa kaikki kosovolaisia nuoria, ja sehän meikäläiselle passaa. Olen ihan älyttömän ylpeä hänestä ja ylipäätään siitä, miten hienoja asioita Kosovossa tapahtuu kokoajan. En äkkiseltään keksinyt tähän muuta kuvaa kuin tuon, jonka nappasin Kosovon pääkaupungissa, Pristinassa, viime kesänä. Ihania lapsosia kuvassa – osa Kosovon tulevaisuutta, pikku-Kelmendejä.

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

 

Kommentoi