Kategoriat
Uncategorized

Maanantaimantra #6: Älä elä kuin viimeistä päivää

IMG_1491-22.jpg

Elä kuin viimeistä päivää, hölmö sanonta jos minulta kysytään. Viimeisenä elinpäivänäni viettäisin jokaisen hetken rakkaitteni kanssa, menisin Helsingin kalleimpaan ravintolaan syömään välittämättä loppulaskusta ja tanssisin pikkutunneille asti. Eihän aamulla tarvitsisi herätä töihin. Oikeastaan, en menisi varmaan ollenkaan nukkumaan.

(Okei kuulostaa sinäänsä aika hyvältä, mutta hear me out first.)

Olisi loppujen lopuksi aika kuormittavaa elää elämää, jossa olisi kokoajan muiden ympärillä ja muut sinun. Helsingin fiineinkin ravintola menettää arvonsa jos siellä syö päivittäin. Töihin nyt vain on herättävä seuraavana aamuna, ja elämä on paljon miellyttämpää kun sinne menee hyvin nukkuneena ja täynnä virtaa.

Ehkä otan sanonnan liian kirjaimellisesti, mutta henkilökohtaisesti kummastuttaa sellainen elämäntyyli jossa asioita täytyy tehdä ”varmuuden vuoksi” ettei myöhemmin vain kaduta. Vaikkei sillä hetkellä huvittaisikaan sitä tehdä.

Seuraavana lauantai-iltana, kun sinua ei huvita mennä ulos, älä mene. Ei vaikka sinulta saattaa jäädäkin jotain ”todella tärkeää” välistä.

Jokaisesta päivästä olisi hyvä nauttia mutta jokaista päivää ei tarvitse elää täysillä. Välillä paras asia, minkä itselleen voi tehdä, on miettiä huomistakin.

Mukavaa maanantaita!

IMG_1497-23.jpg

Kuvat: Enna Rautiainen (loput kuvat tulossa vielä)

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

 

10 vastausta aiheeseen “Maanantaimantra #6: Älä elä kuin viimeistä päivää”

Todellakin! Parhaatkin elämykset menettävät hohtonsa, jos niitä pitää väkisin tunkea jokaiseen päivään. Varsinkin liian vähillä unilla 🙂 Itse ajattelen tuota ohjenuoraa enemmänkin isompien päätösten ja valintojen kannalta, eli jos on vaikka pitkään miettinyt jotain elämänmuutosta tai unelman toteuttamista, niin sitä ei kannata liian pitkään siirtää hamaan tulevaisuuteen.

Samaa mieltä! Sinänsä ymmärrän pointin, että tilaisuuksiin ei kannata jättää tarttumatta, koska muka ei vielä ole oikea aika (todennäköisesti se ei ole koskaan, joten sama tarttua heti). Kuitenkin ”viimeistä päivää eläminen” johtaa helposti kaikkien mahdollisten elämysten läpi niin suurella vauhdilla, ettei itseasiassa ehdikään olla läsnä missään. Ja toisaalta, kuten sanoit, aikuisten oikeasti pieni tulevaisuuden suunnittelukin on ihmiselle ihan hyväksi.

Kiitos kommenttista, juurikin näin! Se on kyllä totta että kun meinaa tarttua johonkin rohkeeseen asiaan, ei koskaan ole täysin vakuuttunut siitä että se oikea aika olisi nyt. 🙂 Mutta kuten sanoit, milloin se oliskaan!

Mielenkiintoinen teksti! Tuli hyvään saumaan kun takana on pari ”tylsempää” viikkoa kun oon vaan käynyt töissä ja makoillut kotona. Nyt tuli parempi omatunto asiasta 😀

Tollasia kausia on meillä kaikilla, no panic! 🙂 Ihanaa päivää sinne! <3

Kaksipiippuinen juttu tuo täysillä eläminen. Olen samaa mieltä, että olisi kuluttavaa elää joka päivä, niinkuin se olisi viimeinen, ja yrittää ottaa siitä kaikki irti. Toisaalta näen sanonnan myös niin, että älä mieti, että vielä joskus elän unelmaani, ja teen haluamiani juttuja, vaan elä joka päivä niin, että olet tyytyväinen elämääsi. Itse ainakin tarvitsen muistutusta, että elämä ei ole sitten joskus(kun on loma, tai viikonloppu, tai kun lapsi kasvaa vähän isommaksi, tai kun minulla on enemmän aikaa), vaan tässä ja nyt.

Mukavaa viikkoa!

Tosi hyvä kommentti! 🙂 Kiteytit paremmin mun ajatukset kun minä itse haha. Tekisi kaikille hyvää pyrkiä elämään tohon itselleen tyytyväiseen elämään, samaa mieltä! Muksaa viikkoa sinne myös. <3

Kommentoi