Kategoriat
Työ & Opiskelu

Mä sönkötän enkä muuksi muutu

Monet ovat jo lukeneet toukokuun Trendistä haastattelun minusta ja tuoreesta esikoiskirjastani. Jutun on kirjoittanut Raisa Mattila, jota ihailen niin kirjailijatoimittajana kuin muuten vain hauskana tyyppinäkin.

Raisa haastatteli minua huhtikuun alussa, ja se oli ensimmäinen virallinen kirjaan liittyvä haastatteluni (jos joulukuun Iltalehteä ei lasketa, siinä myös sivuutettiin kirjaa muiden juttujeni ohessa). Olin kuvitellut, että kun alan antamaan näitä haastatteluja, olen siihen mennessä oppinut jo niinkin yksinkertaisen taidon kuin puhumisen.

Olen aina puhunut nopeasti ja hieman sanoihin ja ajatuksiini takertuen. Saatan sönköttää ja toistaa samaa asiaa monta kertaa. Eikä se liity mitenkään siihen, kuinka varma tai epävarma olen. Saatan sönköttää yhtä paljon pyytäessä tykkäämäni poikaa treffeillä tai kiittäessäni pankkivirkailijaa uuden tilin avaamisesta.

Raisa on tosi rento tyyppi, ja silti mä sönkötin mun vastaukset hänen esittämiin kysymyksiin. Ulkopuolisin silmin voin vaikuttaa ihmiseltä, joka jännittää paljon tai joka ei ole valmistautunut tilanteeseen ollenkaan. Jopa ihmiseltä, joka ei tunne omaa kirjaansa kun yritän mumisten selittää, mistä siinä on kyse.

Mutta siinä haastattelussa mä tajusin: mä tuun varmaan ikuisesti sönköttämään. Mä oon sönköttänyt silloin kun vasta opettelin suomen kieltä ekalla luokalla ja silloin kun pidin jäähalliareenassa kahdelle tuhannelle ihmiselle vanhojentanssipuheen. Mä sönkötän mun Instagram Stooreissa ja mä sönkötän kirjahaastatteluissa. Se on mua enkä koe erillistä tarvetta muuttaa sitä asiaa. Vaikka se antaisikin itsestäni epävarman, epäammattimaisen tai nolon kuvan.

Kuva: Hannes Paananen

Meikki ja kampaus: Fatma Bendris

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

12 vastausta aiheeseen “Mä sönkötän enkä muuksi muutu”

Voi rakas, oot ihana just omana sössöttävänä itsenäsi! <3 Luulen, että monen mielestä pieni sössötys on vain ja ainoastaan suloista / persoonallista, se tekee susta sut. Eikä se kuitenkaan liity mitenkään siihen, miten ammattimainen tai pätevä sä olet – ja sen moni varmasti huomaa viimeistään siinä vaiheessa, kun tutustuu suhun! :–)

Jännä, kun haastattelunauhalla puhut kuitenkin täysin loogisia, selkeitä ja johdonmukaisia asioita, jotka vastaa täsmälleen siihen mitä kysyttiin. 🙂 Saman nauhurin sisällössä sönköttää muuten usein pahiten itse kysyjä. Kiitos vielä haastattelusta!

Haha, oot ihana ja just paras! <3

Puhuminen ON vaikeaa. Ihmettelen usein sitä, miten jotkut osaavat puhua niin sujuvasti, kun taas itselleni lähes mikä tahansa tilanne, jossa pitäisi ilmaista jotain suullisesti on vaikeaa. En löydä sopivia sanoja tai en ainakaan osaa muodostaa mitään selkeitä lauseita, ja usein jotain tapahtuu vielä siinä vaiheessa, kun ajatukset pitäisi muuttaa sanoiksi. Tässä vaiheessa iskee joku sössötys ja epävarmuus, enkä osaa sanoa suoraan sitä, mitä ajattelen.

Ainiin, ja pitääkin muistaa lukea tuo haastattelusi! Ja kiitos vielä ihanasta kirjasta! Niin kaunis ulkoasu ja osaat todella kirjoittaa hienosti (ja varmasti myös sössöttää ihanasti :D) <3

Ja nyt aloin vielä miettiä, että onko sönköttäminen ja sössöttäminen sama asia? 😀 Näköjään ainakin itselläni menee ne sekaisin 😀

Oot ihana, tosi kiva kuulla jos tykkäät kirjasta! <3 Ja jotenkin oon vähän iloinen et muut samaistuu tähän ”ongelmaan”. 😀 Jotenkin se saa itteeni ajatteleman, että sössöttäminen (nyt munkin tekee mieli käyttää tätä sanaa!) on täysin normaalia!

Vastaa

Hei mäkin oon pitänyt puheen omissa vanhojentansseissa, oltiin parini kanssa juontajapari :)! Ja hei, täällä yksi sönköttäjä lisää 😀 Se on inhimillistä! Osaan yleisesti otettuna niin paljon paremmin kirjoittaa sanottavani kuin puhua ne lauseet ulos. Ähs!

Sama. Osaan kirjoittaa hyvin, mutten puhua. Jostain syystä moni nettideittityyppi haluaisin ”ensin tutustua puhelimessa”. Ei missään tapauksessa, tekisin ihan ääliön vaikutelman, en vaan osaa puhua! Oikeassa tapaamisessa voi kuitenkin pelastaa paljon katseilla, hymyillä ja eleillä.

Jep samaistun täysin! Puhelinhaastattelut ja ilmeisesti puhelintreffit on the worse. 😀 Olin nuorena aktiivinen nuorisovaltuutettu ja kerran mulle soitettiin radiohaastattelua varten. Annoin haastattelun mutta jostain kumman syystä sitä ei koskaan soitettu radiossa… 😀

Vastaa

Kommentoi