Kategoriat
Koti & Sisustaminen

Lukunälkään: Kissani Jugoslavia ja Humiseva harju

lukuvinkkejä

Luin juuri lempikirjailijoihini kuuluvan Elif Shafakin Valkoinen elefantti. Ei ole ollut ahkerin kirjakuukausi – tai kuukaudet, koko syksyhän siinä meni. Kyse ei ollut siinä, etteikö kirja olisi ollut mielenkiintoinen – päinvastoin. Se sijoittuu 1500-luvun Istanbuliin ja kertoo yhden sulttaanin hovissa asuvan elefantinhoitajan koko elämäntarinan. Minusta tuntui väärältä ahmia yhdessä viikossa jonkun toisen ihmisen kokonainen elämä.

lukuvinkkejä

Tänä vuonna aion lukea enemmän. Rakastan kirjoja, mutta osoitan sen niille hyvin epäsäännöllisesti. Joskus luen useamman teoksen viikossa, joskus, kuten kerroinkin, yhden kirjan lukemisessa voi kulua kokonainen vuodenaika. Koskaan ei kuitenkaan tapahdu niin, etteikö olisi jokin kirja kesken ja repussa mukana.

Otin seuravaaksi luettavaksi Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia. Osittain siksi että olen kuullut kirjasta suuria ylistyssanoja, mutta myös siksi, että meidän albanialaisten on tietysti pidettävä yhtä.

Koskettavan romaanin (kuten mainitsemani Valkoisen elefantin) jälkeen on aina vaikea tarttua uuteen – melkein tuntuu pettävänsä toista tarinaa jos on valmis siirtymään liian nopeasti eteenpäin. Kissani Jugoslavia on kuitenkin ollut niin pitkään lukulistallani, etten yksinkertaisesti malta olla aloittamatta sitä.

lukuvinkkejä

lukuvinkkejä

Statovcin esikoisromaanin jälkeen tartun klassikkoon Emily Brontën Humiseva harju. Tunsin suurta ylpeyttä kun onnistuin välttämään sen lukiossa ja nyt tunnen suurta häpeää, kun en ole vieläkään lukenut sitä.

Mitä te luette tällä hetkellä?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

20 vastausta aiheeseen “Lukunälkään: Kissani Jugoslavia ja Humiseva harju”

Humiseva harju on mun ehdoton suosikkiklassikko! Lukiossa sitä tuskin olisin ymmärtänyt, mutta sitten luin sen joku vuosi sitten opiskellessani englantia yliopistossa ja apua, mikä kirja. Teoksen metaforista ja teemoista voisi puhua vaikka kuinka, kunhan joku vaan jaksaisi kuunnella ;)…

Eilen luin loppuun Kate Atkinsonin ”Elämä elämältä”, joka oli muuten myöskin ihan huikea. Vaikka onkin vasta tammikuu, niin pakko sanoa, että se on varmasti yksi vuoden parhaista lukemistani kirjoista – ellei ihan se paras. Suosittelen!

Heii hyvä myyntipuhe! 🙂 Molempien opusten kohdalla! Ystäväni on lukenut ja suositellut myös tuota Elämä elämältä, ette voi olla kummatkin väärässä. 😉

Humiseva harju on ehkä puisevin lukukokemukseni ikinä joskus 16-vuotiaana, never again. 😀 En tiedä, tuntuisiko se kymmenen vuoden jälkeen erilaiselta, mutta ei tule mieleen toista kirjaa, jonka lukeminen olisi ollut yhtä hirveä pettymys.

Olen tässä parin viime vuoden aikana löytänyt dekkarit – nopeatempoiset ja jännittävät dekkarit tuntuvan uppoavan teoreettisen opiskelun ohessa lyyrisempiä kaunokirjoja paremmin. Niidenkin aika tulee varmasti taas. 🙂

Hahaha voi ei 😀 Ikävä kuulla mut et oo kyl eka joka tollasta on sanonut! Ja huikeeta että oot löytänyt mukaansatempaavan kirjallisuuslajin. 🙂 Onko jokin tietty dekkarikirja mitä suosittelisit (ehkä tällaiselle tyypille joka ei oo ihan kauheesti dekkareita muuten lukenut)?

Gillian Flynnin kirjat (erityisesti Gone Girl), Paula Hawkinsin Nainen junassa, Watsonin Kun suljen silmäni, Knightin Kenenkään ei pitänyt tietää… Kaikki nämä aika viime vuosien bestsellereitä ja nopealukuisia. 🙂 Ei mitään perinteisiä salapoliisi-dekkareita, vaan enemmänkin trillereiden tapaisia – suosittelen! Nesbøn tuotantoa suosittelen myös.

Oii kiitos kovasti vinkeistä! Taidan aloittaa Nainen junassa -kirjasta (heti kun saan nuo postauksen kaksi muuta luettua) koska omistan sen pokkarin jo. 🙂 Kiitos vielä hirveästi. <3

Miekin luin Humisevan harjun vasta aikuisiällä, pari kesää sitten, enkä tiedä luinko sen jotenkin väärin kuin kaikki muut, mutta minusta se on todella yliarvostettu teos. 😀

Hahah, musta tuntuu että tää on klassikoiden kohdalla aika yleistä… 😀 

Tätä minäkin pelkään, koska teininä tuo kirja oli niin ihana! Osa klassikoista on hyviä ja osa ei ja minulla myös lukuhetken mielentila vaikuttaa paljon pääsenkö kirjaan kiinni, toki ikäkin voi vaikuttaa. Klassikoista ei tarvitse tykätä, minusta tuntuu, että monet kehuu joitakin kirjoja siksi, että ne on klassikoita ja niistä ”kuuluu” tykätä tai jos ei tykkää ei sitten ymmärrä kirjaa tms. 🙂

Mä luulen että tossa on perää. 🙂 Ja voihan klassikon kohalla ennakkokäsitys olla myös se että ”tään on pakko olla hyvä” jolloin kirja tuntuu lukiessakin paremmalta kuin mitä se muuten olisi tuntunut? 😀 Mene ja tiedä!

Mut nyt mua alkoi kaduttaa kun en lukenut Humisevaa harjua lukiossa kun sanotte että se oli nimenomaan silloin hyvä. 😀 Damn it!

Luen juuri Statovcin Tiranan sydäntä! 🙂
Minä luin Humisevan harjun joskus 14- vuotiaana ja se oli silloin ihana, en muista olenko lukenut sitä enää aikuisena. Elif Shafakin joistakin kirjoista olen tykännyt myös.

Oii Tiranan sydänkin on kuulemma hyvä. <3 Tosi kiva kuulla, että sulla on Humisevasta harjusta hyvä kokemus. 🙂 Ja jos haluat vinkata jonkun tietyn hyvän Shafakin kirjan, ottaisin suosituksen avosylin vastaan! 🙂 Olen lukenut Valkoisen Elefantin lisäksi vain Kirottu Istanbulin. (Ja okei silti mainitsin että se kuuluu lempikirjailijohini mutta kuin nuo kaksi vaan olivat NIIN HYVIÄ :D)

Kunnia oli minusta hyvä, sen luin ekana Shafakilta ja Kirotusta Istanbulista tykkäsin myös. Pari muuta oli aiheeltaan sitten liian samanlaisia, mutta Valkoista elefanttia en ole lukenut ja se alkoi kiinnostaa. 🙂

Tiranan sydän on hyvä!

Siinä tapauksessa laitan Kunnian lukulistalle näiden jälkeen. 🙂 Kiitos kovasti vinkistä. <3

Täytyypä itsekin lisätä noi lukulistalle! Olisi muuten mukavaa kuulla mitä mieltä olet noista kirjoista lukemisen jälkeen 🙂 Eli jos postaustoiveita saa esittää niin mä tykkäisin kauheesti lukea sun mielipiteitä ja arvosteluja lukemistasi kirjoista!

Ihana oot, aina saa esittää postaustoiveita. <3 Kiitos ehdotuksesi alan tästä lähtien tekemään säännöllisin väliajoin kirja-arvosteluja. 🙂 Kiitos siis kommenttistasi!

Kivoja vinkkejä, lisään kaikki mun lukulistalle myös! 🙂 Tällä hetkellä luen itse The 7 Habits of Highly Effective People ja When God Was a Rabbit by Sarah Winman 🙂

Haluaisin lukea kans tänä vuonna enemmän, niin nyt oon aktiivisesti kerännyt kirjalistaa tulevaa vuotta varten… Tykkään lukea paljon myös non-fictiota, mutta niiden kirjojen lukeminen tosiaan kestää vähän kauemmin kuin muiden 😀

http://nea-amalia.blogspot.fi/

Kiva kuulla että nämä kiinnostivat. 🙂 Mä taas lähdin googlettelemaan kommenttisi luettua The 7 Habits of Highly Effective People ja kääk, mä haluan tuon!

Onnellista uutta vuotta ja toivottavasti ehdit lukemaan tänä vuonna paljon hyviä kirjoja! 🙂

Kommentoi