Kategoriat
Hyvinvointi

Loppukevään poikkeustilaystävällinen bucket list

Pientä kevennystä tähän väliin. Kevät on lempivuodenaikani mutta onhan korona rehellisesti syönyt fiilistä. (Ai kuinka niin olen etuoikeutettu kun toistaiseksi koronan ainoat vaikutukset ovat olleet tunnelman pilaaminen? (No ok, onhan tässä ollut lisäksi lomautuksia, töiden menetyksiä, synnytysstressiä yms. ”pikkujuttuja”.))

Yleensä luon jokaiselle vuodenajalle oman bucket listin jo varhaisessa vaiheessa, mutta nyt olen tietoisesti lykännyt sitä. Tähän päivään saakka. Tänään loin vihdoin ämpärilistan myös tälle keväälle, joka on tietysti poikkeustilaystävällinen, jee! Ottaen huomioon, että poikkeustila jatkuu korkeintaan näillä ohjeistuksilla ja säännöillä. Jos tulee lisää rajoituksia, kill me now.

Siispä korona tai ei koronaa, tänä keväänä aion…

Seurata auringonlaskuja. Kesällä olen yleensä unten mailla jo kauan ennen hämärää, joten keväisin auringonlaskubongaus sopii täydellisesti tällaiselle early birdille. (Pakko kuitenkin myöntää, että nyt jo tekee välillä vaikeaa sinnitellä hereillä auringonlaskuun asti…)

Ja niinä iltoina kun pysyn hereillä, pitää leffa- ja sarjailtoja Ferhatin kanssa. Nyt on ainakin tosi hyviä sarjoja tarjolla: Ozark, Breeters, Killing Eve, Working Moms ja This Is Usistakin on vielä muutama jakso jäljellä

Ja pelata aikuisten kesken Trivial Pursuitia parvekkeella

Aloittaa uintikausi mahdollisimman pian. Yleensä talviturkki on lähtenyt toukokuun puoleen väliin menneessä, mutta uintihätä keinot keksii ja uskon, että polskuttelen menemään luonnonvestistöissä jo viikossa, parissa. Enkä malta odottaa että päästään uimaan yhdessä Elan kanssa!

Josta tuli myös mieleen: Hankkia muoviuima-allas Elalle meidän parvekkeelle. Ela rakastaa a) koiria b) isoja rakennuskoneita c) kylpemistä. Jos partsille saadaan uima-allas, se on Elalle paratiisi: siitä näkee sekä työmaalle että ohikulkevia koiria lenkillä!

Etsiä hyvä holiton valkoviini. Edellisessä raskaudessa kokeilin varmaan kymmentä eri ja petyin ihan joka ikiseen. Nyt on taas niin epätoivoiset ajat, että pakko aloittaa kokeilukierros uudestaan. Kyllä nyt JONKUN alkoholittoman viinin on PAKKO maistua oikealle viinille!? (Vai rakastanko vain alkoholin makua liikaa…)

Aion lukea kirjoja. Tässä on vain se pieni pulma, etten ehtinyt hamstrata niitä ennen kirjastojen sulkemista enkä tykkää kuunnella äänikirjoja tai lukea e-kirjoja. Onko ideoita vai pitääkö tyhjentää koko pankkitili Suomalaisessa kirjakaupassa? (Muutaman uuden kirjan ostan kyllä! Kirjailijana on pakko tukea.)

Mä ihan oikeasti aloitan sen juoksemisen taas. Ihan. Oikeasti

Liikkua luonnossa. Otan ilon irti helvetin kalliista vuokrastamme ja nauttia lähialueen maastoista ja merestä mutta aion googlettaa myös muita ulkoilualueita Uudellamaalla

Enkä aio unohtaa Uudenmaan kaupunkitarjontaa: onhan meillä Hanko, Loviisa, Porvoo, Tammisaari… Tosin täytyy käyttää mielikuvitusta, kun olennainen asia kaupunkiretkillä on ehdottomasti ollut ravintolat ja kahvilat. (Ja se valkoviini.)

Nauttia asunnon valosta. Se, että on koko päivän kotona on saanut mut ihastelemaan sitä, kuinka kauniisti asunto kylpee valossa eri aikaan vuorokaudesta. Se on jotenkin hypnotisoivaa

Olla paljon jaloin mahdollisimman paljon. Paljaat jalat nurmikolla tai hiekassa = parhaita tunteita universumissa

Pitää koko perheen (eli meidän kolmen hengen) piknikkejä

Ja jos aika käy oikein pitkäksi, testata uusia reseptejä (tämä ISO jos)

Olla läsnä ja nauttia kolmesta suurimmasta lahjasta tällä hetkellä: terveydestä, perheestäni ja raskaudesta. Klisee mutta totta

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

2 vastausta aiheeseen “Loppukevään poikkeustilaystävällinen bucket list”

Ihana poikkeustilaystävällinen lista! <3

Rakastan myös kevättä, erityisesti tämän lisääntyvän valoisuuden takia ja on ihanaa, kun auringonlasku siirtyy koko ajan myöhemmäksi. Hieno idea siis bongailla niitä 😀 Itselleni tämä ei ole mikään ongelma, koska olen todellakin ilta- ja yöihminen (kuten ehkä kommentointiajoistakin näkee). Sen sijaan auringonnousujen bongailu olisi suurempi haaste – helpoiten onnistuisi siten, että valvon siihen asti 😀

Kirjat ja lukeminen on kyllä ihan ehdoton juttu nyt (ja muutenkin). Onnekseni ehdin hamstrata kirjastosta pari kassillista kirjoja viimeisenä aukiolopäivänä, varsinkin koska itsekään en ole innostunut ääni- tai e-kirjoista. Toivottavasti keksit jonkin hyvän ratkaisun tähän kirjatilanteeseen (voisiko vaikka lainata joltain?).

Ja juokseminen! Reilu viikko sitten innosuin uudestaan juoksemisesta kevään kunniaksi. Viime kesänä innosuin juoksemisesta oikeastaan ensimmäistä kertaa ikinä. Juoksukunto ei ole koskaan ollut hyvä, eikä ole vieläkään, mutta yllätyin siitä, ettei aloitus ollut niin kamalaa kuin viime vuonna ja jonkinlainen pohjakunto oli jäljellä, vaikka edellisistä lenkeistä oli jo ainakin puoli vuotta. Onneksi siis ulkoilua ei ole kielletty eikä toivottavasti kielletäkään.

Valoisaa viikon jatkoa ja toivottavasti pystyt nauttimaan hyvistä jutuista tästä koronatilanteesta huolimatta <3

Kommentoi