Kategoriat
Matkat

Lontoo 2. päivä: sisäinen kuluttaja herää eloon

IMG_8664.JPG

IMG_8652.JPG

Tokana päivänä herättiin aikaisin, ja lähdettiin suoraan kauheasti kehutulle ostoskadulle Oxford Streetille. Oli jännä seikkailla (kaksikerroksisilla, juhuu!) busseilla. Onneksi lontoolaiset olivat kokonaisuudessaan oikeasti todella kohteliaita ja avuliaita ihmisiä, joten eksymisvaara oli aika pieni.

No, meidän bussi hajosi matkalla ja se jätti meidät johonkin paikkaan x. Meille neuvottiin, millä bussilla pääsisi Oxford Streetille mutta sen sijaan päätettiin olla rohkeita ja etsiä perille itse kävellen. Ja mikä mainio päätös olikaan. Useampi kilometri taittui matkaan ja nähtiin niin paljon cooleja nähtävyyksiä, mitä oltais bongailtu muuten vain bussin lasin takaa ja minne oltais kuitenkin haluttu takaisin tutustumaa paremmin. Ja löydettiin perille!

IMG_8687.JPG

IMG_8702.JPG

IMG_8712.JPG

IMG_8718.JPG

IMG_8744.JPG

Mutta se Oxford Street – ihminenhän sekoaa siellä! Jokainen kauppa toistaan parempi ja sale season vielä, aah. Meni budjetit kyllä ihan uusiksi, tai oikeastaan valui kokonaan kaivosta alas, viimeistään Primarkissa. Brittiläisillä kaupoilla on myös estetiikkaa mitä tulee vaatteiden esille asetteluun – oli vaate kuinka halpa tahansa, se ei näytä halvalta. Kaikki tietää mitä Helsingin H&M:issä tapahtuu kun vaate alenee: se viskataan johonkin alennuskoriin tai pahimmillaan se lojuu pitkin lattioita ja siellä pysyy.

Me tykättiin kans lontoolaisesta tavasta lenkkeillä ja pyöräillä keskellä ruuhkaa. Me tykättiin fish and chipseistä, ja siitä paikasta jossa sitä ensimmäistä kertaa syötiin. Primarkin lisäksi sellaiset kaupat kuin Urban Outfitters ja neljäkerroksinen Victoria’s Secret olivat aika kovia myös. Oon Suomessa todella laiska shoppailemaan, mutta tuolla joku kytkin mun pään sisällä pääsi pois paikoiltaan ja mä annoin palaa vaan.

DSC_1026.JPG

IMG_8749.JPG

IMG_8754.JPG

IMG_8765.JPG

IMG_8771.JPG

Illalla oli luvassa kans Thames-joen risteily, missä oli selostajan huumoria ja ympärillä komeilevaa historiaa yllinkyllin. Sen jälkeen lähdettiin Starbucksin kautta seuraamaan auringonlaskua suoraan London Eyesta. Mun on pakko kuitenkin laittaa näistä kahdesta tapahtumasta kuvat erilliseen postaukseen, koska ne ei millään mahtuis tähän yhteen ja samaan. Ja mä kun haluan näyttää ne teille!

PS: Myönnämme, palasimme illallakin Oxford Streetille.

Kuvat kaikki joko itse tai Jonnan ottamia.

4 vastausta aiheeseen “Lontoo 2. päivä: sisäinen kuluttaja herää eloon”

En tiedä tiesitkö, mutta Urban Outfitters löytyy kans Tukholmasta:-) Se on yksi mun suosikkikaupoista myös!

En tiennyt muuten, kiitti! 🙂 ei mikään ihmekään kyllä että jotain niin ihanaa löytyy taas ruotsista muttei suomesta:D

primark-mania: been there done that! tiiän tasan tarkkaan miltä susta tuntui;)

Kommentoi