Kategoriat
Matkat

Lempikaupunkini – surffarin ja kasvisyöjän paratiisi Byron Bay

DSC_2574.JPG

Kuvittele valtameren rannikolla pieni kaupunki, jossa ihmiset kävelevät paljain jaloin ja pyöräilevät surffilauta kainalossa. Aallot ovat hulluja, vesi lämmintä ja maisemat henkeäsalpaavan upeita. Joka ravintola on terveellisen vegaanin paratiisi, katusoittajat soittavat vahingossa lempibiisejäsi ja kahviloiden taustamusiikit ovat kuin suoraan omasta Spotify-listastasi. Hyväntuulisuutta, hippejä, hipstereitä, monikansallisuutta. Pienillä lapsilla on sateenkaarisaappaita. Kaupoissa on kirppariaarteita ja bambusta ja hampusta tehtyjä vaatteita ja asusteita. Aika tuntuu kuluvan hitaammin kuin missään muualla maailmassa.

DSC_2311.JPG

DSC_2418.JPG

DSC_2488.JPG

DSC_2691.JPG

DSC_2574 – kopio.JPG

DSC_2756.JPG

DSC_2501.JPG

DSC_2803.JPG

Byron Bay sijaitsee Australian New South Walesin osavaltiossa ja on oikeastaan koko mantereen itäisin kohta. Ensimmäisen Australia-matkani jälkeen lupasin palaavin Byroniin ja viisi vuotta myöhemmin täällä sitä oltiin. Kolme päivää menivät hujauksessa, mutta riittivät silti hyvin, sillä vuokrasimme auton ja osasin viime visiitin jälkeen valikoida mitä halusin tällä kertaa nähdä ja kokea. Yövyimme The Garden Bureesissa, mikä oli muutaman huoneiston kokoinen viihtyisä boheemihotelli.

Omat vinkkini Byron Bayhin:

Haikkaa Cape Byron majakalle katsomaan auringonlaskua- tai nousua. Jos olet onnekas, saatat bongata näistä korkeuksista valaita

Syö Fresh Byronissa, Combissa, Thai Lucyssä, Dipissä ja Rycessä

Inspiroidu ihanissa boheemisisustusmyymälöissä ja shoppaile vintage-kaupoissa

Opettele surffaamaan

Aja n. 1,5h matkan päässä sijaitsevaan Nimbiniin – 70-lukuun juuttuneelle hippikylälle

Jos yövyt hostellissa, valitse Aquarius Hostel ja jos tavallisessa hotellissa niin The Garden Burees

Etsi ”salaisempia” rantoja, esimerkiksi Cosy Corner tai The Pass

Onko kukaan teistä ollut Byronissa?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentoi