Kategoriat
Uncategorized

Kysyttyä: urahaaveet

IMG_0129.JPG

Tai tarkemmin: Minkälaisia haaveita sulla on työn suhteen? 🙂

Olen pienestä asti kertonut, että unelmien työssäni saan 1) auttaa ihmisiä 2) kirjoittaa. Tällä hetkellä minulla on mahdollisuus molempiin, vaikka niiden osuus onkin aika pieni. Uskon kuitenkin, että kyllä ne työt tästä kasvavat ja että ne saavat isompia muotoja tulevaisuudessa. Joskus kun epätoivo iskee, ravistelen itseäni ja sanon, että olen vasta 23-vuotias enkä vielä liian vanha muuttamaan maailmaa…

Olen yhtä tapaamista ja lapun allekirjoittamista vaille sosionomi (AMK), ja tutkinto riittää hyvin niihin asioihin, mitä haluan tällä hetkellä elämässäni tehdä. Näen itseni vielä – jahka olen kerännyt kokemusta ja rohkeutta – ulkomaan kriisityön parissa ja samalla siinä sivussa kirjoittamassa blogia joko samasta aiheesta tai jostakin ihan muusta. Tämä on ollut pidemmänaikainen unelmani, mutta mistä sen tietää – se voi muuttua muuksi heti huomenna.

IMG_0150.JPG

Mä olen myös päättänyt, etten aio enää koskaan jäädä sellaiseen työhön, josta en koko sydämelläni pidä. Mä olen tehnyt oman osuuden ”paskaduuneista” opintojen aikana ja ennen sitä. Ajattelen, että olen kouluttautunut ja kehittänyt itseäni juurikin siksi, että minulla on varaa valita ja että aion aina jäädä työhön muunkin kuin vain rahan vuoksi. Aion aina uskoa itseeni ja siihen, että haluamani työmarkkinat tarvitsevat minua, vaikkei se välttämättä aina pitäisikään paikkaansa.

Arvot, jotka täytyy olla minun työpaikalla: avoimuus, tasa-arvo, keskinäinen kunnioitus, yhteinen tahto tehdä kaikkien olo mukavaksi sekä eettisyys ihmisiä ja ympäristöä kohtaan. Tällä hetkellä nykyisessä työssäni parasta on mm. ihana tiimi, joustava aikataulu, kyky auttaa ja ohjata ihmisiä sekä se, että mikään ei ole niin tarkkaa tai tiukkaa. (Myös sitä että vessoissa on laadukasta reilun kaupan saippuaa ja päivän venyessä voi ottaa päiväunet.)

 

Olisi kiva kuulla teistäkin – millaisia haaveita teillä on työn suhteen? Voitte kertoo joko tarkemmin (ja vaikka anonyymisti) tai sitten ympäripyöreämmin! 🙂

 

Kuvat: Anna Veikkanen

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentoi