Kategoriat
Uncategorized

Kysyttyä: itsetunnosta

DSC_0277.JPG

onks sulla koskaan itsetunto ongelmia? aatteletko koskaan ettet kelpaa sellasena kuin oot tai et oisit ruma tai lihava? (et oo mut haluun tietää mietitkö näin koskaan kun vaikutat blogissa niin iloiselta ja itsevarmalta)

Minulta kysyttiin tätä viimeisessä kysymyspostauksessa, ja hyvä kysymys olikin, kiitos siitä! Blogien ja somen kautta on helppo olettaa, että muut ovat ei ainoastaan paljon paremman näköisiä kuin mitä itse on mutta myös itsevarmempia ja vähemmän kompleksoituneita.

Vastaus on: kyllä, minullakin on itsetunto-ongelmia ja hetkiä kun olo on ulkonäöllisesti riittämätön.

Ne hetket ovat kuitenkin vähentyneet mitä vanhemmaksi tulen, ja siihen on lukuisia syitä. Yksi: maailmassa on niin paljon isompiakin ja tärkeimpiä asioita, kuin se, miltä näytän. Haluan keskustella vähenevistä voimavaroista, koskettavasta musiikista, onnistumisen elämyksistä ja sodista enemmän kuin siitä, että otsassani on taas finni tai että vatsani pömpöttää.

DSC_0290.JPG

Kaksi: opin tuntemaan itseni vuosi vuodelta paremmin, ja omia hyviä puolia on helpompi korostaa esimerkiksi pukeutumisella ja käyttäytymisellä. Tiedän, minkä muotoiset vaatteet imartelevat minua mutta olen rohkeampi pukemaan ylle myös niitä, jotka eivät.

Kolme: ympäröivä maailma. Enää länsimaissa/Hollywoodissa/blogeissa ei ole yhtä vallitsevaa kauneuskäsitystä. On ihan yhtä seksikästä olla lyhyt, pitkä, hoikka, lihaksikas, muodokas tai kookas. On lohduttavaa että vaikka some laulaakin toinen toistaan muokatuimmilla selfieillä, ihmiset suhtautuvat nykyään kuitenkin kauneuteen ja ulkonäköön liittyviin asioihin ”sallivammin”. (Ainakin oman käsitykseni mukaan.)

Neljä: Haluan tehdä vaikutuksen luonteellani. Se on paljon pysyvämpää ja niin muille kuin itsellekin antoisampaa kuin ulkonäkö.

Ja viisi (asia, joka on auttanut minua olemaan armollisempi itseäni kohtaan, mutta minun olisi pitänyt tehdä se jo kauan ennen tätä): olen löytänyt jonkun, joka hyväksyy minut ulkonäöllisesti juuri sellaisena kuin olen.

DSC_0307.JPG

Toivottavasti vastauksista oli apua kysyjälle ja mahdollisesti jollekin muullekin. 🙂 Näin toivotan kaikille armollista ja lempeää viikonalkua!

 

Kuvat: Hanna Kärppä (editointi minä)

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

2 vastausta aiheeseen “Kysyttyä: itsetunnosta”

Voi nämä sun postaukset on välillä niin täytä kultaa. Kirjoitat oikeita sanoja juuri silloin kun niitä eniten tarvitsee. <3
Mulla on kohta vuoden vaivannut huuliherpes-ongelma ja vaikka lääkityksellä oon sitä saanut jotenkin kuriin niin silti tuntuu, että elän jatkuvassa pelossa, että milloin taas uusi rakkula putkahtaa huuleen ja mun maailma romahtaa.

Ja tiedän kuin typerältä toi edes kuulostaa ja oon itsellekin sanonut ettei yksi rakkula ole yhtä kuin maailmanloppu, mutta on se kyllä niin virkistävää, kun joku toinen hienosti kiteyttää, että tässä maailmassa on paljon isompia asioita, kun meidän oma napa.

Kirjotin jopa yhden sun lauseista mun kalenteriin, että seuraavalla "epätoivon" hetkellä voin palata siihen ajatukseen ja käskeä itseäni rauhoittumaan. 😀

Kiitos inspiroivasta blogista!!! <3

Voi apua, voiko päivä paremmin alkaa kuin lukemalla näin kauniita sanoja aamukahvin kanssa!?<3 Miten ihana olet, en kestä! <3

Mulla ei oo huuliherpestä eli en voi sanoa että tiedän miltä susta tuntuu tai miten sun pitäiis suhtautua siihen mutta todella monella mun läheisellä on ja näin ulkopuolisen silmin tuskin edes huomaan niitä eikä ne todellakaan haittaa mua yhtään millään lailla!:D Osa kavereista kyllä kokee olonsa vähän epämukavaksi kun se ilmestyy mutta loput ei edes välitä. Ja mun mielestä mikään piirre maailmassa ei ole kauniimpi kuin se, että osaa olla välittämättä omista ”virheistä” ja rakastaa itseään niistä huolimatta!

Ja tiedoksi: jos annan jotain lukijoille blogillani niin te annatte minulle vähintään yhtä paljon teidän kommenteilla. <3

Kommentoi