Kategoriat
Työ & Opiskelu

Kuusi asiaa, jossa pihistelen

Otan töihin lähes aina eväät. Miljonäärinäkin mun mielestä olisi absurdia käyttää 5 x 10e viikossa pelkästään lounaisiin.

Uuden pesukoneen hankkiminen. Muutimme tammikuussa 2016 tähän asuntoon, jonne entinen asukas oli jättänyt vanhan pesukoneensa. Ferhat on haaveillut uudesta pesukoneesta siitä asti mutta mä en millään ymmärrä, miksi hyvin toimivaa (ehkä vähän hidasta eikä kaikkia ohjelmia pyörittävä) pitäisi korvata uuteen?

Matkakortin lataus. Punnitsen aina tarkkaan, että onko tässä kuussa kannattavampaa ladata aikaa vai rahaa. En ole vieläkään oppinut, että oli kuukausi millainen tahansa, lähes aina tulee halvemmaksi ladata saman tien aikaa. (Matkakorttipihinä toki arvostan nyt sitä, että saan rattailla matkustaa ilmaiseksi.)

Uusien vaatteiden ostaminen. Tää ei ole mikään minusta tuli äiti enkä shoppaile enää itselleni -juttu vaan olen jo vuosia ollut hyvin tarkka uusien vaatteiden ostamisesta. Tää tosin menee – yhdessä sen pesukoneen kanssa – enemmän ekologisuuden kuin piheyden piikkiin.

Isot ruokaostokset. Ne hoidetaan joka sunnuntaiaamu Lidlissä. Meillä on ihana lähi-K-Market, jonne mielelläni haen tarvittaessa täydennystä, mutta muuten kirpaisisi ostaa koko viikon ruoat tupla- tai triplahintaan.

Lapseni vaatteissa. Silläkin uhalla, että kuulostan huonolta äidiltä, mä en halua tuhlata maltaita Elan vaatteisiin. Joskus on kiva suosia vastuullisesti valmistettuja tai kotimaisia vaatteita, mutta muuten shoppailen Elalle lähes aina kirpparilla.

Missä asioissa sä pihistelet?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

15 vastausta aiheeseen “Kuusi asiaa, jossa pihistelen”

토스카지노
Strong blog. I acquired several nice info. I?ve been keeping a watch on this technology for a few time. It?utes attention-grabbing the method it retains totally different, however many of the primary components remain a similar. have you observed a lot change since Search engines created their own latest purchase in the field?

Mä oon kanssa aika tarkka siitä, että en halua ostaa mitään turhaa, on sitten kyse vaatteista tai tavarasta. Kuitenkin välillä on piristävää suhtautua vähän rennommin, ja ostaa jotakin, joka vain piristää itseä, kuten kiva keltainen neule tai kasvi kotiin 🙂 Yleensä mieluummin säästän kuitenkin kokemuksiin, kuten teatteri-iltaan tai matkaan.

ida
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Ollaan tässä hyvin samanlaisia. On kiva että kun viimein ostaa jotain, se oikeasti piristää eikä ole vain yksi ostos muiden joukossa. 🙂 Kokemuksiin satsaaminen on parasta!

Vastaa

Haluaisin myös pihistellä lounaissa, mutta kaikki työkaverini syövät lounaan päivittäin ulkona. Jättäytyminen pois tällaisesta sosiaalisesta kuviosta tuntuu vähän pahalta, vaikka vuositasolla tuosta kertyy jo melkoinen tukko rahaa. Onko kukaan muu vastaavassa tilanteessa löytänyt tähän jotain ratkaisua?

Ruuasta on mielestäni todella helppo säästää isojakin summia. Arkisin meillä syödään edullisia kasvisruokia, kuten esimerkiksi linssikeittoa, soijabolognesea ja soijamakaronilaatikkoa, joiden raaka-aineet ovat melkein ilmaisia. Myös sellaisten ”arjen luksusten vähentäminen” toimii itselläni. En tarvitse useaa erikoiskahvia viikossa ja tapaan ystäviäni mieluummin heidän kotonaan kuin brunsseilla tai ravintoloissa.

Tee vaikka niin, että käyt maanantaisin ja perjantaisin syömässä työkavereiden kanssa ulkona. Ti, ke to otat omat lounaat. Kerrot työkavereille tästä rutiinista avoimesti, niin saat sen paineen pois itseltäsi.

Hei miten erinomaisen hyvä vinkki! Voisko työpaikalla myös yhdessä kannustaa kaikkia ottamaan omat eväät?

Vastaa

Mä oon ihan samanlainen matkakortin kanssa :—D En tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin sen ostaminen on viimeisiä mitä haluaisin ostaa, vaikka se tulee tosi loogiseen tarpeeseen! Nyt onneksi voin suhata joka paikkaan pyörällä niin ei tarvitse yrittää sen kanssa kikkailla haha.

Haha ihana kun ymmärrät! Ja Suomessa julkinen liikenne on edullista suhteessa hyötyyn tai auton ostamiseen – miksi silti pihistellään? 😀

Vastaa

Aiemmin pihistelin kaikesta, tosin pakon sanelemana. Identeettivarkaan(katkera ex) aiheuttamia noin 35 000€ velkoja maksellessa ei paljoa itselle osteltu. Aina sitä ruokaakaan.. Nyt kun ne ajat on ohi, niin eniten tulee kitsasteltua juurikin eväissä. Sunnuntaisin tehdään iso satsi ruokaa josta sekä mies että minä saadaan viikon eväät töihin. Tämä säästää aikaakin, kun ei tarvi viikolla kuluttaa aikaa ruoan tekemiseen. Vaatteet on toinen, harvoin tulee ostettua ja silloinkin tarpeeseen. Kengät tosin on pieni poikkeus ja heikkous 🙂

Voi ei, aivan järkyttävä tilanne. Onneksi ne ajat on takanapäin, huh huh… En tiedä voiko tollasesta ajanjaksosta mitään hyvää keksiä, mutta ehkä jossain asioissa se säästeliäisyys sitten pysyy, niin kuin noin hyvällä tavalla? Mut oot kova mimmi kun oot selvinnyt! <3

Vastaa

Joo se säästeliäisyys säilyy ja tulee mietittyä pari kertaa tarvinko tätä oikeasti. Ja ehkä hyvää on se, että kun on saanut niin paljon p**aa niskaan, niin ei pienistä enää hetkahda. Ja kun uudella puolisollakin on omat menneisyyden rankat taakkansa, niin osataan ymmärtää toisiamme. Usein on sanottukin, että ei pystyisi olla sellaisen ihmisen kanssa, joka ei olisi joutunut kokemaan mitään raskasta. Kovasta mimmistä en tiedä, kun itse ajattelen, ettei mulla ollut vaihtoehtoa,mutta on se silti kiva kuulla. Kiitos <3

Kommentoi