Kategoriat
Uncategorized

Kun kesä alkoi

DSC_0061.JPG

Päiväkotiurani ensimmäinen kappale tuli perjantaina päätökseen. Lapset ovat aivan ihania – he opettivat minulle läsnäoloa, lempeyttä ja yksinkertaisuutta enemmän kuin kukaan tai mikään muu asia aikaisemmin.

Nyt ollaan suoraan sanottuna työttömiä ja viittä vaille valmiita opiskelijoita. En ole hakenutkaan töitä vielä. Olin tällaisessa tilanteessa viimeksi 16-vuotiaana, kesällä 2010. Sanoin sitä ”vika vapaaksi kesäksi” sillä eihän aikuisena enää eletä kesät vastuuttomina. Vietin silloin kaikki päivät Aurinkolahden rannalla. Mikään ei välimatkaa lukuunottamatta siis varmaan muutu.

Korkkasin kesäloman kahden parhaimman lapsuudenystäväni kanssa – ne samat, joiden kanssa tuo kuusi vuotta takainen kesäkin kuljettiin tiiviisti yhdessä. Pari juomaa terassilla, kolmas K-Marketista ja Ruttikselle istumaan neljän juustohampparin kanssa (ilman suolakurkkua). Puhelin jäi snäppeineen laukun pohjalle, oli liian kiire keskittyä nauramaan läikyttämättä ja ihmettelemään miksi ysin jälkeen illalla tarkenee vielä topilla ja nyt ruohotahraisilla sortseilla.

DSC_0068.JPG

1.jpg

Vika vapaa kesä osa 2 ei aiheuta minkäänlaista ahdistusta. Päinvastoin, tuntuu, että olen enemmän kosketuksessa omaan itseeni ja omiin oikeisiin haaveisiin kuin vuosiin. Vika vapaa kesän aikuisversiossa kasvatetaan itsetuntoa, blogia, hauista ja maailmankatsomusta. Kasvatetaan rohkeutta tavoitella tasan tarkkaan niitä asioita, joihin tuntee aitoa kutkutusta.

 

Kuvat: Mikko Wivolin, editointi minä

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

 

2 vastausta aiheeseen “Kun kesä alkoi”

Mun vanhemmat on opettajia, joten vapaiden kesien malli istuu mulla vahvassa. Olen tehnyt tähänastisessa työelämässä mielelläni määräaikaisia sopimuksia elokuun alusta toukokuun loppuun tai jopa syyskuun alusta toukokuun loppuun, ensin kouluissa ja sitten päiväkodeissa se kun on ollut mahdollista. Kaikissa töissä ei tietenkään niin ole. Toki muutama kesä on mennyt työskennellessäkin, mutta oon pyrkinyt aina satsaamaan enemmän vapaaseen aikaan. Viime kesänä olin kesäkuun postissa ja koska työmäärät siellä on valtavia nykyisin niin sillä palkalla + ylityökorvauksilla elin lokakuun loppuun asti, vasta sitten tarvitsi turvautua opintolainaan. Edellisinä talvina tein paljon seuren sijaisuuksia opintojen ohessa, tänä vuonna en täydeltä lukujärjestykseltä + harjoittelulta pystynyt.
Päiväkotityötä on niin paljon tarjolla pk-seudulla niin pystyy soveltamaan. Jatkossa jos pääsen järjestöpuolelle tilanne varmasti muuttuu ja saamastaan paikasta kannattaa pitää kiinni.

Eli nauti vapaasta, se on täysin ok ja tekee tosi hyvää 🙂 🙂
ps. voitais pian mennä villivihannesretkelle, ennen kuin poimittavat kukkii. Silloin energia ja ravinnepitoisuus on kukissa eikä enää vihreissä osissa 🙂

Hei ihanaa, tossa tuli paljon uusia asioita susta joita en vielä tienny!:-) Ootko nyt kans siis täysin kesälomalainen?

Ja se ois niin siistii!!:) Mul on oikeesti rutkasti aikaa, hävettää etten oo vielä saanut aikaseksi käydä siellä…

Parasta tiistaita sinne, Saana. <3

Kommentoi