Kategoriat
Uncategorized

Kotitekoinen vegaaninen Nutella

DSC_6672.JPG

Aikoinaan mun lempiherkkuni (miljoonien muiden ihmisten tavoin) oli pähkinäsuklaalevite Nutella. Kokonainen purkki saattoi mennä viikossa, milloin levitin sitä lettujen päälle, milloin tarjoilin hedelmien kylkiäiseksi. Vegaaniksi ryhtymisen jälkeen en ole syönyt Nutellaa (sisältää maitojauhetta) vaan olen korvannut sen Chocochilin reseptillä, kotitekoisella hasselpähkinäsuklaatahnalla.

Maitojauheen ja älyttömän sokerimäärän lisäksi Nutellaa voisi bannata kahdesta muustakin syystä: ensinnäkin, yli neljäsosa siitä on palmuöljyä. Palmuöljy on yhdistetty syöpään ja on terveysriskin lisäksi valmistustavansa vuoksi todella epäeettinen ja ympäristölle haitallinen. Siihen liittyy paljon tarpeettomia metsäpaloja, ihmisoikeusrikkomuksia ja eläinlajien katoamisia. (Lue aiheesta lisää täältä tai täältä.) Luonnollisesti Nutellan lisäksi palmuöljyä on mm. polttoaineissa, kosmetiikassa ja lukuisissa suomalaisissakin elintarvikkeissa.

Toinen syy miksi Nutella kannattaa jättää hyllyyn on sen valmistajansa Nestlé:en vuoksi. Monikansallinen Nestlé on rikkonut lukuisia kuluttajasääntöjä ja saattanut sen käyttäjiä todelliseen vaaraan ja kuolemaan. Koskettava artikkeli (vanhasta mutta edelleen ajankohtaisesta) aiheesta löytyy täällä.

DSC_6627-001.JPG

Noniin, sitten iloisempiin aiheisiin eli siihen kotitekoiseen ja vegaaniseen hasselpähkinäsuklaatahnaan. Resepti ei siis ole omani, vaan kuten kerroin, olen lainannut sen Chocochililtä. Tahnan valmistus menee näin:

 

TARVITSET

5 dl hasselpähkinöitä
1 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
0,25 dl sulatettua kookosöljyä
ripaus hyvänlaatuista suolaa

 

TEE NÄIN

Paahda hasselpähkinät pannulla tai 175 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Kuori pähkinät hieromalla niitä keittiöpyyhkeen sisällä. Sekoita hasselpähkinät tehosekoittimessa. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Säilytä valmis tahna jääkaapissa.

DSC_6625.JPG

DSC_6660.JPG

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

5 vastausta aiheeseen “Kotitekoinen vegaaninen Nutella”

Kiitos tästä reseptistä! On usein tehnyt mieli mutta kaupassa kävelen periaatteesta ohi (Nestle). Tätä voi syödä hyvällä omallatunnolla.

Nammm! Utekramilla on muuten laiskemmille nutellanrakastajille myös suklaalla maustettu maapähkinävoi – sikahyvää! 🙂

Heihei tästä en oo kuullutkaan ennen tai nähnyt hyllyillä! Kiitos tuhannesti vinkistä. 🙂 Urtekramia tykkään muutenkin ostaa ja tukea.

Oot pelastava enkeli! <3 🙂 Täytyy kattoo mitä kaikkea sieltä löytyy mutta kuulostaa ainakin lupaavalta!

Kommentoi