Kategoriat
Matkat

Kotimaan matkailu osa 4: oma lähiympäristö

DSC_8422.JPG

Aloitin kesällä uuden juttusarjan kotimaan matkailusta. Tarkoituksena oli viettää kesä Suomessa uusiin paikkoihin tutustuen ja hyödyntää teidän arvokkaat kommentteihin jätetyt vinkit. Erityisesti tämä kesä olisi ollut siihen säiden puolesta vähintäänkin täydellinen.

Raskauspahoinvointi kuitenkin verotti ja hyvä kun jonain päivinä pääsin lähikauppaa pidemmälle. Myös se että miehelläni ei ollut ollenkaan kesälomaa, esti monet mielenkiintoiset reissut esimerkiksi pohjoisempaan. Mutta tiedättekö mitä: ei haittaa yhtään. Silloin kun vointi ja aika antoi myöten, tutustuimme omaan lähiympäristöömme mikä on ei ainoastaan ekologisin matkustelumuoto, myös tietyllä tavalla mielenkiintoisin.

DSC_6205.JPG

DSC_6221.JPG

DSC_0175 – kopio-001.JPG

Monet elävät vuosikausia paikkakunnalla tutustumatta sen ympäristöön koommin. Vaikka sillä voisi olla vaikka mitä tarjottavaa. Upeita luontopolkuja, liikuntamahdollisuuksia, rentouttavia metsiä ja jännittäviä vesistöjä. Suloisia kahviloita ja paikallisia käsityöliikkeitä. Ihmisiä yhteen tuovia tapahtumia ja kirpputoreja.

DSC_4877.JPG

DSC_6276.JPG

DSC_7703.JPG

Yksi onneni kulmakivistä on se, että olen ihan umpirakastunut omaan asuinalueeseen, Helsingin Vuosaaressa sijaitsevaan Aurinkolahteen. Tunnen olevani kotona täällä joka ikinen päivä. Rakastan lukea kirjoja Uutelan kanavalla, jalat veteen dipattuna tai lenkkeillä sen ympäri pari kertaa kun laiskottaa juostaa pidempään. Muuten parhaat lenkkimaastot ovat Kallahdenniemessä tai Mustavuoren metsässä. Uutelan ulkoilualueeseen olen tutustunut kunnolla vasta tänä kesänä, sinne on ihana mennä kaikessa rauhassa ja istua välillä kallioille tuijottelemaan rantaa ja kauniita rantarakennuksia tai ihastella villivihannespuutarhoja. Vuosaaren huippua sanotaan köyhän miehen Lapiksi. Aurinkolahden ranta on mun lempipaikka maailmassa, vuoden ympäri.

DSC_4525.JPG

DSC_8668.JPG

DSC_7776.JPG

DSC_7711.JPG

Täällä on viihtyisiä kahviloita, josta lempparini on tietysti Kahvila Kampela. Ostoskeskus Columbus on nähnyt jo parhaat päivänsä, mutta sieltä saa hankittua kaikki arkiset ostokset. Täällä voi vuokrata SUP-laudan tai kajakin ja talvella uida avannossa ainakin Rastilassa. Muuten täällä on joku 101 uintipaikkaa, en kuollaaksenikaan voi päättää suosikkiani.

Vuosaaressa monimuotoisuus ja -kulttuurisuus ovat osana paikan henkeä, erilaisuudelle on onneksi paljon tilaa. Ei ihme että Vuosaari oli viime vuonna Suomen paras kaupunginosa.

DSC_1197.JPG

Pietamo_kietaisumekko_6.JPG

Postauksen tarkoitus ei ollut hehkuttaa Vuosaarta sen enempää kuin muitakaan asuinalueita vaan osoittaa, että ”idän lähiökin” voi olla todella kaunis ja viihtyisä paikka siinä missä mikä tahansa muukin: kunhan lähiympäristölle antaa mahdollisuuden. Huippua on se, että lähimatkailu on mahdollista vuoden ympäri, eikä siihen useinkaan tarvitse rahaa tai muita kulkuvälineitä kuin omat jalat.

Lue myös:

Kotimaan matkailu osa 1: Loviisa

Kotimaan matkailu osa 2: Hanko

Kotimaan matkailu osa 3: Vallisaari

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

3 vastausta aiheeseen “Kotimaan matkailu osa 4: oma lähiympäristö”

Lähiympäristössä kiertely on yllättävän mahtava kokemus kun siitä tekee seikkailun! Huomaa kaikkea uutta jännää, kun ottaa aikaa katseluun ja nautiskeluun, eikä paahda arjen kiireissä ohi ”laput silmillä” 🙂 

Lähiympäristössä kiertely on yllättävän mahtava kokemus kun siitä tekee seikkailun! Huomaa kaikkea uutta jännää, kun ottaa aikaa katseluun ja nautiskeluun, eikä paahda arjen kiireissä ohi ”laput silmillä” 🙂 

Ihan samaa mieltä! Esimerkiksi ulkomailla tulee ihasteltua tosi yksinkertaisia asioita kuten rakennuksia tai hyvää ruokaa – sellaisia juttuja joita voi helposti bongata läheltäkin kunhan muistaa pysähtyä nautiskelemaan. 🙂

Kivaa päivää sinne! 🙂

Kommentoi