Kategoriat
Matkat Yhteistyö

Kotimaan matkailu osa 3: Vallisaari

Kaupallinen yhteistyö / ambassador: Epic Foods

DSC_9066.JPG

Muistatteko kun kerroin että lähdemme tutustumaan yleisölle vasta pari vuotta sitten avattuun Vallisaareen? Olimme siellä viime viikonloppuna ja ihastuin saaren luontoon ja viihtyisiin palveluihin. Saaresta löytyy esimerkiksi suloinen Jäätelökahvila Paja, jossa tarjoillaan mm. kahvilan omia jäätelöitä ja aurinkoisella säällä muurinpohjalettuja ja Satamakahvila, josta saa mm. vegaanisia hodareita.

DSC_8964.JPG

DSC_8965.JPG

DSC_8969.JPG

DSC_8981.JPG

Isompaan nälkään on Epic Foodsin konttiravintolat. Olen tilannut useamman kerran kotiin Epicin ruokia ja ollut laatuun ja makuun todella tyytyväinen. Vallisaaren Epicin konttiravintoloissa on laaja valikoima annoksia ja kontit on sijoiteltu täydellisesti saarella siten, että ruoan perässä ei tarvitse kauhean kauan kävellä.

DSC_8987.JPG

DSC_9000.JPG

DSC_8996.JPG

Matkustimme Vallisaareen JT Linen lautalla Kauppahallin edustalta ja matkaan meni n. 20 minuuttia. Jotkut reitit pysähtyvät myös Suomenlinnassa ja Lonnassa, joten halutessasi saman päivän aikana on mahdollisuus käydä useammassa saaressa.

DSC_9027.JPG

DSC_9049.JPG

DSC_9024.JPG

Mieletöntä, että ihan Helsingin edustalla löytyy näinkin rauhallinen ja kaunis paikka, johon voi helposti upottaa koko päivän. Ja me upotimme seuraavan yönkin. Omaehtoinen yöpyminen Vallisaaressa on kiellettyä, mutta mahdollisuus telttailuun löytyy Tentsile EcoCampista. Tentsile EcoCamp tunnetaan maailman ekologisempana, vähänhiilijalanjälkeisenä leirinä, jossa voi yöpyä puissa roikkuvissa teltoissa. Teltat ovat valmiiksi asennettuja, mikä oli tällaisella ensikertalaiselle telttailijalle oikein hyvä. Nukuimme tuulen tuudittamana, merenaaltojen kohinassa aika makoisat yöunet ja heräsin itselleni epätyypilliseen tapaan vasta lähemmäs kymmentä seuraavana päivänä. Leiri on Vallisaaren viereisessä saaressa, Kuninkaansaaressa, jonne kävellään Vallisaaresta sellaista aallonmurtajakaistaletta pitkin.

DSC_8991.JPG

DSC_8993.JPG

Aktiviteetitteja löytyy koko perheelle ja me kokeilimme Meriseikkailukeskuksen kajakkimelontaa. Alussa tämäkin jännitti ja tunsin oloni pieneksi lapseksi, jolla ei ole mitään motorisia taitoja, mutta ystävällisen oppaan ansiosta se muuttuikin todella hauskaksi. Meriseikkailukeskusta pyörittää aivan ihana pariskunta, jotka olivat todella mukavia ja osaavia hommassaan. Meidän oli tarkoitus kokeilla seuraavana päivänä myös suppausta, mutta se valitettavasti peruuntui mun äkillisen huonovointisuuden takia. Kajakkimelonnan ja suppailun lisäksi täällä voi harrastaa geokätkeilyä, pihapelejä ja joogaa. Lue lisää täältä.

DSC_9016.JPG

DSC_9075.JPG

DSC_9019.JPG

Ja ihan ilman mitään ohjelmaakin voi viettää päivän Vallisaaren nähtävyyksiä kierrellen – löytyy hylättyjä linnoja, paljon erilaisia eläimiä ja kasveja, dramaattista historiaa hehkuva Kuolemanlaakso, tunnelmallisia lampia, hiekkaranta ja paljon tilaa patikoimiseen. Omia eväitä ei juuri tarvita kun ruokailun voi ulkoistaa Epic Foodsille. Mieletöntä miten hyvin kaikki palvelut pyörivät Vallisaaressa, vaikka se on tosiaan ollut auki vasta pari vuotta.

DSC_9078.JPG

DSC_9097.JPG

Lisätietoa ja varaukset voi katsoa Vallisaari.fi.

Onko Vallisaari teille tuttu paikka?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

3 vastausta aiheeseen “Kotimaan matkailu osa 3: Vallisaari”

I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Kommentoi