Kategoriat
Ruoka & Reseptit Vastuullisuus

Kolme vuotta vegaanina (muttei kuitenkaan)

Viime tapaninpäivänä tuli kolme vuotta täyteen siitä, kun ryhdyin vegaaniksi. On vaikea kuvitella, että olen joskus tilannut ravintolassa pihvin (tai en kyllä edes muista tilanneeni, yleensä katkarapurisoton tai sinisimpukoita), mutta en ole mikään puhdas vegaanipulminen ollut sen jälkeenkään.

Olen tehnyt monia poikkeuksia ulkomailla, kylässä ja raskaushimoissa. Olen syönyt hääpäivänämme hääkakkua, jossa oli kananmunaa ja kermaa. Olen ”pelastanut” ResQ Clubista sushia. Olen antautunut suklaahimolleni ja ollut ”kohtelias” kylässä.

Vegaanisuuttani voi verrata jopa absolutistiin, joka retkahtaa viinaan aina silloin tällöin. Absolutisti voi tuskin sanoa, että olen ollut selvinpäin kolme vuotta mutta kävin taas juomassa pari oluet viikonloppuna. Ja siksi usein ajattelen, etten mäkään voi kutsua itseni vegaaniksi.

Silti pidän itseäni vegaanina. Se, että maistan silloin tällöin jotakin eläinperäistä ei poista sitä tosiasiaa, että identifioin itseni vegaanina. Kaikki muut valintani pohjautuvat kasviperäisen ruokavalion ympärille. En osta kaupasta mitään eläinperäistä, en valmista mitään eläinperäisiä aterioita, syötän lapselleni vain kasviperäistä ruokaa ja tilaan ravintolasta vain kasvisperäisen aterian.

Vegaaninen ruokavalio on periaatteeni mutta joskus periaatteiden eteen on kiilannut se kohteliaisuus sukulaisen kahvipöydässä tai kielimuuri vieraskielisen ruokalistan edessä ulkomailla. Ajattelen että elämä tulee usein ehdottomuuden tielle ja onneksi tuleekin. En ole mukava ihminen täyskieltäytyjänä.

Tammikuussa vietetään Vegaanihaaste-kuukautta.Vegaanihaasteen juju on siinä, että moni on kääntynyt vegaaniksi sen jälkeen, koska on todennut sen helpoksi ja terveelliseksi ruokavalioksi ja elämäntavaksi. Se on mun mielestä mielettömän siistiä. Moni on myös vähentänyt reippaasti eläinperäisten ruokien käyttöä ja sekin on jo tosi hyvä. Voit osallistua Vegaanihaasteeseen tämän linkin takaa.

Lue myös:

Onko vauvamme vegaani?

Vegaaninen ruokavalio raskaana

Miksi olen vegaani?

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

3 vastausta aiheeseen “Kolme vuotta vegaanina (muttei kuitenkaan)”

Täytyy sanoa, että ihailen ja kunnioitan sun rentoa suhtautumista vegaaniuteen. Ehdottomuus minkä tahansa ruokavalion kanssa (paitsi tietysti vakavat allergiat) on henkisesti aika vaarallista, toivoisi enemmänkin esimerkkejä miten omaa ideologiaa voi toteuttaa niin että ”tarpeeksi hyvä” riittää 💕

Kiitos paljon kommenttistasi. 🙂 Kiva kuulla! Pelkään aina että aihe on herkkä ja saan joidenkin ehdottomien vegaanien vihat niskoilleni. 😀 Riittävän hyvä -filosofiaa pitäisi jalostaa täällä blogissa lisää, kiitos inspiraatiosta!

Vastaa

Kommentoi