Kategoriat
Uncategorized

Koko kuukauden treenit

Hei muruset. Takana on melkein viikon pitkä radiohiljaisuus. Vaikka itse postausten suhteen on ollut hiljaista, ajatukset ovat pyörineet paljonkin blogissa ja sen kehittämisessä. Meillä oli viime viikolla A-talolla mielenkiintoinen hakukoneoptimointikoulutus joka antoi hirveän määrän kehitysideoita bloggaamisen suhteen.

Ja vaikka tavallisesti palaankin taukojen jälkeen hieman pidemmillä ja pohdiskelevilla aiheilla, kirjoitankin tänään treenistä. Urheiluaiheiset postaukset ovat kiinnostaneet teitä ennenkin. Alla siis koko tammikuun treenit ja niiden kestot.

Uinti, uima-asu, pyyhe ja vesipullo. Uimahallissa

TAMMIKUUN TREENIT

 

Su: 15min lenkki
30min jooga

Ma: 1h CrossFit (CF)
Ti: 1h CF
To: 30min uinti
Pe: 30min uinti
1h venyttely
La: 30min lenkki

Ma: 1h CF
Ti: 1h CF
Ke: 
1h CF
Pe: 
1h CF
La: 
1h CF
Su: 30min venyttely

Ma: 30min uinti
Ti: 1h CF
Ke: 1h CF
Pe: 1h jooga
La: 30min venyttely
1h CF
Su: 30min uinti

Ma: 1h CF
Ti: 1h CF
To: 30min uinti
Pe: 1h CF
La: 30min uinti

Ma: 1h CF

Joulukuussa mulle todettiin alaselkälihasten tulehtuminen, joka johti kuukauden sali- ja juoksukieltoon. Oikeastaan ainoat sallitut liikuntamuodot olivat uinti ja rauhallinen kävely. Tammikuussa sain luvan kanssa palata salille mutta hissukseen ja pienillä painoilla.
 

Mulla on edelleen ollut vaihtelevasti pahoja kipuja selässä (ja vasemmassa jalassa sillä tulehdus painaa vasenta iskiashermoa), ja joskus olen joutunut tekemään jotkut treenit pelkällä tangolla. Monina päivinä olen joutunut skippaamaan salin kokonaan. Uutta lihasmassaa ei ole siis erityisemmin kertynyt. Ja vaikka treenimäärät voivatkin näyttää selkävammaan nähden paperilla isoilta, palautuminen on ollut (ehkä liiankin) optimaalista.

Mulla oli eilen kuitenkin uusi lääkärinaika. Edellisen lääkärin mukaan tulehtumisen ei pitänyt kestää näin kauan, ja nyt onkin tarkoitus selvittää josko oireet johtuisi jostain muusta. Mulla on niin kova ikävä sitä että ainoat syyt miksi treenaamiseen ei lähdetty oli oma laiskuus eikä juurikaan koskaan fyysinen este/kivut. Nyt arvostan omaa terveyttä ihan eri tavalla, vaikka loppujen lopuksi kyse onkin tosi pienestä, elämää haittavasta asiasta.

 

Onko kellään muulla kokemusta siitä, että selkäongelmat tulevat urheilun tai muun elämän tielle?

 

EN: My work outs of last month. I’ve had some lower back problems and the only form of sport that has felt good on my back has been swimming. I’ve done some CrossFit also but with small weights and focusing on technique.

I’ve learned to appreciate healthy back and once I’ll get rid of the pain again, I will try not to take it for granted anymore.

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

4 vastausta aiheeseen “Koko kuukauden treenit”

Uiminen ja pilates on auttanut omaan iskias kipuun. Etenkin uinti on ollut itelleen parasta liikuntaa rasittamatta mitään niveliä tai lihaksia.

Uinti on ollut varsinainen pelastus kyllä tällaisina ”rajoittavina” aikoina. 🙂 Tosi hyvä että siitä ja pilatesta on ollut sullekin hyötyä! 🙂

Kommentoi