Kategoriat
Uncategorized

Kohti minimalistisempaa vaatekaappia

DSC_6456.JPG

Tällä hetkellä kaikennäköiset konmarit ja kapselivaatekaapit ovat kovassa muodissa, ja muhunhan on iskenyt täysin sama pakkomielle: haluan omistaa mahdollisimman harvan mutta monikäyttöisen vaatekappaleen. Avasin hieman ajatuksiani minimalismista jo tässä postauksessa.

On jokaisen oma asia mitä ne harvat vaatekappaleet ovat (en kestä aikakausilehtien ”TÄMÄN EHDOTTOMASTI TARVITSET OMAAN VAATEKAAPPISI” -hulluuksia), mutta omat suosikkini näkyvät näissä kuvissa: hyvin istuva, kaikkien asujen kanssa sopiva takki, mukavat ja istuvat (kierrätetyt) farkut ja valkoinen kauluspaita (jota pidän ehkä turhankin usein, vai mitä sanotte?) Omistan muutamat statement-kaulakorut mutta päädyn aina vain näihin samoihin sähkönsinisiin, joten ehkä on aika hankkiutua niistä muista eroon (eikä ostaa uusia). Jaloissa on korolliset nilkkurit, joilla jaksaa hyvin kävellä ja hei, jopa juosta. (True story: olen juossut niissä kiireessä 2,7km matkan.)

DSC_6453-002.JPG

DSC_6469.JPG

DSC_6476.JPG

Asu oli päälläni kun kävimme syömässä poikaystäväni kanssa Clarion-hotellin Kitchen and Table -ravintolassa. Yleensä ruokakin maistuu paremmalta kun viihtyy omissa vaatteissa. 😉

Mun vaatekaapissa on edelleen paljon sellaisia vaatteita, joita käytän vähän ja joilla pärjäisin hyvin ilman. Myönnän että monet niistä olisivat lähteneet jo iät sitten kirpputorille tai hyväntekeväisyyteen ilman tätä blogia. Asukuvien jakaminen tuo tietynlaista painetta pukeutumieen, mutta toisaalta ehkä asukriisejä olisi nimenomaan vähemmän jos vaatteitakin olisi vähemmän? Tämänkin postauksen kommenteissa moni teistä mainitsi että katsotte blogeissa mielellänne tapoja, miten vanhoja vaatteita on käytetty ja yhdistelty uusilla tavoilla.

Tällaista pohdintaa tänään. Miten teillä kotona, onko vaatteita selvästi karsittu tämän kierrättämisen ja minimalismin ajan hengessä?

 

SARANDA

 

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

18 vastausta aiheeseen “Kohti minimalistisempaa vaatekaappia”

Kivan näköinen tuo sun asu 🙂 Mulla on kanssa tavoitteena vaatekaapin läpikäyminen rankalla kädellä, suurin osa vaatteista on sellaisia joissa en enää viihdy (ovat vanhoja ja aikoinaan halpoja niin ajan kanssa nukkaantuneet/kulahtaneet/venähtäneet/jne,,,) Oon ruvennut ostamaan vaatteita harvemmin, ja ajatuksella että ostan mielummin yhden täydellisen, josta maksan enemmän ja joka sitten kestää käytössä kauan, kuin että ostaisin monta halpaa ”vähän sinne päin”-vaatetta… Mutta tää on sit hidas prosessi kun ei kerralla ole varaa (tai löydä) kaikkea, joten vielä ne vanhat vaatteet roikkuu mukana, ennenkuin saan niille korvaajan. Se turhauttaa, mutta toisaalta iloitsen sit aina erityisesti kun löydän jonkun just oikeenlaisen vaatteen 🙂 Oon alkanut sanoa että mun tavoitteena on ”onnellinen vaatekaappi”, eli että jokainen vaate siellä olisi sellainen, joka on ajatuksella hankittu ja joka tekee mut iloiseksi ja jota mielelläni käytän uudelleen ja uudelleen.

Onnellinen vaatekaappi, miten ihana termi! <3 Ja tosi kivan kuuloinen projekti. 🙂 Vie varmasti aikaa mutta en voi edes kuvitella miten kivalta se lopputulos sitten tuntuu. Onnea tämän kanssa ja ihanaa viikonloppua!

Minä oon ollut monta vuotta sellaisessa vaatteiden ostolakossa, että ostan vain todelliseen tarpeeseen ja muutamia vaatteita vuodessa tulee ostettua. Muuten käytän omia vanhoja vaatteitani. Minua on nimittäin alkanut ahdistaa nykyajan vaatteiden kertakäyttökulttuuri, jossa kirppikset ja kaikki on pullollaan usein hyväkuntoisia vaatteita, jotka ihmiset on karsinut omasta kaapistaan ja sitten ostavat lisää uusia.
Juuri itsekin laitoin kirpparille sellaisia, joista tiedän etten niitä enää käytä ja muutenkin olen omia vaatteita myynyt varsinkin muuttojen yhteydessä ja muuten käyn kaapit läpi kerran-pari vuoteen. Nyt en sitten vain osta enää uusia yhtä paljon kuin ennen ja yritän myös kirppiksiä hyödyntää aiempaa enemmän. Aikaa pitäisi olla vain enemmän, että löytäisi itselle sopivia.

Hei tosi hienoa ja ihailtavaa! Mullakin tää vaihe alkoi nimenomaan kertakäyttökulttuurista ja kuten mainitsit, se näkyy tosi selvästi kirpputoreilla. Hyvä juttu meille, että kirppareilla saa hyväkuntoisia vaatteita mutta tooosi huono juttu maapallolle (että ihmiset ostavat vaatteita uusina ylipäätään sen kummempaa miettimättä).

Joka tapauksessa, tosi esimerkillistä toimintaa ja toivon että useampi ottaisi mallia susta! <3

Kaksi kertaa vuodessa teen tuon; keväällä ja syksyllä…Ehkä voisi vielä rankemmalla kädella tehdä 🙂

Mä ostan ihan tooooosi harvoin vaatteita, mutta mun vaatekaappi on sellanen paikka, jonne toisten vaatteet tulevat jatkamaan elämää. Mun sisko ja rakas ystävä, jotka molemmat yrittävät tosi kovasti karsia vaatteita ja hillitä omaa ostohimoaan, tuovat vanhat vaatteensa aina mulle. Ne nauraa usein mun ikivanhoille vaatteille ja tyylille, joka on vähintääkin todella persoonallinen 😀 On ihanaa, kun voi antaa toisen vaatteille uuden elämän, mutta niistä vaatteista on myös tosi hankalaa luopua, kun ne on saanut lahjaksi. Muuton yhteydessä kierrätykseen lähtikin 3 jätesäkillistä lahjavaatteita n. 10 vuoden ajanjaksolta.
Tällä hetkellä mun vaatehotelli on taas ylibookattu, kun syksy sai siskoni taas kurkkaamaan omaan vaatekaappiinsa 😀

Vaatehotelli, hahah. 😀 Toisaalta tosi sympaattista että oot tuollainen! Jos tilaa löytyy ja niitä vaatteita tulee käytettyä (ja pidät niistä), eihän tuossa ole mitään vikaa! 🙂

Haaveilen itsekin minimalistisemmasta vaatekaapista. Haaveiluna on pysynytkin, koska en oikein raaski karsia vaatteita ekologisten arvojen takia kun jälleenmyyntiarvoa ei noissa ole. Olen siis pyrkinyt minimoimaan kaiken ostamisen ja karsin hiljalleen ja toivon että vaatteet kuluvat käyttökelvottomiksi.

Ymmärrän tuonkin näkökulman. 🙂 Vitsi kun ihmiset ostaisi ja satsaisi enemmän käytettyihin vaatteisiin niin niitä raaskisi myydä helpommin…

Mä en ennen pystynyt karsia lainkaan vaatekaapistani mi-tään, en edes niitä pieneksi jääneitä vaatteita… 😀 Mutta noin puolentoista vuoden aikana muuttoja tuli kaksi, niin myin todella paljon nettikirpparilla ja lahjoitin kavereille sekä kummitytölleni todella paljon vaatteitani. Ja vitsi tuli niin puhdistunut olo, ja sen jälkeen olenkin ostanut vain ”tarpeeseen” vaatteita, heräteostoksia tähän mennessä on kertynyt nolla!
Tällä hetkellä vaatekaapissani seisoo vain ne vaatteet, joita todella käytän ja rakastan, ihan jokaikistä! 🙂

Ihan mieletöntä, tähän kymmenkunta virtuaaliaplodia! 🙂 Ihannetilanteessa mullakin menisi (ja toivottavasti menee) just noin! Oot niin siisti. <3 😀

Haha :)<3 Älä ota stressiä, kun pikkuhiljaa aloittaa tekemään muutoksia elämässä niin parempi tulee kuin sit liian nopeasti tehdyt muutokset!

Mä karsin vaatekaappia rankalla kädellä muuton yhteydessä. Se oli hirvittävän hankalaa, koska oon ennen kaikkea ”mutta mitä jos yks päivä rakastunkin tähän paitaan!” -tyyppinen jossittelijaihminen, mutta oli ihanaa kun vaatekaappi selkeytyi. Ja niitä samaa kolmea paitaahan mä kuitenkin 95% ajasta käytän 😀

Hei kaikki propsit sulle kun pystyit tohon tosta luonteenpiirteestä huolimatta! 🙂 Ei ollut varmastikaan helppoa.

Minimalismi houkuttelee, varsinkin, kun kaapit pursuilevat vaatteita! Aikaa tähän karsimisprojekktiin ei vain meinaa löytyä, ja olen kyllä älyttömän laiska siivoamaan 😀

Aikaanvievää se kyllä on, itse karsimisen lisäksi pitää miettiä missä vaatteet myydä/mihin lahjoittaa ja missä säilyttää ne siksi aikaa… Toisaalta sitten kun se urakka on ohi, ei varmasti tee mieli ostaa enää ainuttakaan ylimääräistä vaatetta! 🙂

Kommentoi