Kategoriat
Uncategorized

Kirjoista

 

DSC_0256.JPG

Haavekuvian Ranja haastoi minut vastaamaan muutamaan kymykseen kirjoista ja otin pienenä kirjanörttinä ilomielin kyssärit vastaan. Taisin olla kymmenen kun sanoin jopa mun äidinkielenopettajalleni että ajon kirjoittaa oman kirjan sitten isona. Noo, omaa kirjaa ei ole vielä näkynyt, mutta sen sijaan omistan muiden ison hyllyllisen. Oon ihan kauhee pokkarihamstraaja, ja ostan kaksi kirjaa per yhtä luettua, eli olen siiis pahasti lukemisestani jäljessä. Tällä hetkellä luen kolme kirjaa ristiin samaan aikaan, Paulo Coelho Alkemisti, David Nicholls Sinä päivänä ja Barbara Demick Suljettu maa. Kirjan kirjoittamisen lisäksi haaveilen salaa myös siitä, että saisin olla töissä vanhassa antikvaarissa tai kirjastossa. Se ois vaan niin makeeta.

1. Lapsuuden paras kirjamuisto?
Aloin lukemaan Sweet Valley High -sarjaa (Francine Pascal) ehkä 8-vuotiaana ja olin niin kateellinen, kun 16-vuotiaat Liz ja Jess olivat niin vanhoja ja kävivät treffeillä ja kavereiden kanssa pizzalla, olivat huutosakkeja ja koululehden toimittajia. SVH:n takia kiinnostuin lukemisesta, mikä oli ensiaskel siinä, että aloin oppimaan suomen kieltä kunnolla. Muistan kun mietiskelin että mikä ihme on ”hyppytunti”, mitä ne aina välillä vietti siellä kolussa, ja ajattelin monta vuotta että se oli joku trampoliinitunti. Voi hyvää päivää.

2. Minkä kirjan luet uudestaan ja uudestaan?
William
 ja J.R McNeillin Verkottunut ihmiskunta. Se oli pääsykoekirja valtsikkaan, johon hain kaksi vuotta sitten, ja luen sitä aina välillä koska a) se on tosi mielenkiintoinen ja historia on parasta mitä tiedän b) you never know jos sitä joskus päättää hakea uudestaan. (Onkohan se pääsykoekirja edes pysynyt siellä samana haha en tiedä.)

3. Mikä kirja teki viimeksi vaikutuksen?
Khaled Hosseinin
Leijapoika. Ihan mieletön.

4. Kiinnostavin uutuuskirjailija?
Paha vastata, en ole kauheasti seuraillut.

5. Missä kirjassa on ärsyttävin päähenkilö?
Alussa inhoan kaikkia, mutta lopussa aina rakastan. (Oikeassakin elämässä, true story.)

6. Missä teoksessa on kaunein rakkaustarina?
En ihan äkkiseltään pysty nimeämään vain yhtä. 🙂

7. Millä perusteella valitset lukemasi kirjat?
Miljöökuvauksen, fiiliksen ja suosituksien.

8. Jätätkö kirjan kesken, jos se on huono, vai luetko sen loppuun?
Maailmassa on ihan tarpeeksi hyviä kirjoja ja leffoja, ei kannata tuhlata aikaa lukemalla ja kattomalla niitä huonoja loppuun.

9. Kuka kirjan henkilö haluaisit olla?
Nyt toi paimen Alkemisististä, kun se pääsee vaan reissaamaan halki aavikkoja ja opiskelemaan arabiaa.

10. Mistä kirjasta olet oppinut eniten?
Koulukirjoista, hehe. Rakastan Aasiaan sijoittuneita tositapahtumiin perustuvia romaaneja, joista oppii ajan historiasta ja kulttuurista samalla. Luen kans mielelläni esimerkiksi kartastoja ja tiedekirjoja, ainakin selausmielessä.

Mä olen vähän laiskahko ja esitän kolme kysymystä, johon voi vastata sitten vähän laajemmin, mikäli tahtoo. En myöskään nimeä erikseen ketään tiettyä blogia, vaan toivoisin, että jokainen lukija vastaisi näihin kysymyksiin joko kommenttiboksin puolella tai sitten omassa blogissa, jos sellainen on. 🙂 Jos vastaatte omassa blogissa, toivoisin että kertoisitte siitä täällä, on aina ihana tutustua uusiin blogeihin!

1. Mikä on viimeksi lukemasi kirja? Mitäs tykkäsit?
2. Onko ollut yhtään sellaista kirjaa, jossa elokuvaversio olisi ollut parempi? Onko kirja
aina parempi kuin leffa?
3. Mikä on sellainen kirja, jota suosittelisit ihan kaikille ja miksi?

Ja hei, kyllä mä ajon vielä kirjoittaa sen oman kirjan. Sitten isona.

Saranda

10 vastausta aiheeseen “Kirjoista”

Kiitos, tosi kiva kuulla! 🙂 Sinne kans hyviä viikonloppuja tai mitä siitä on nyt enää jäljellä.

1. Mikä on viimeksi lukemasi kirja? Mitäs tykkäsit?
– Sofi Oksanen, Kun kyyhkyset katosivat. Eka Oksasen kirja jonka oon lukenut ja tykästyin heti 🙂
2. Onko ollut yhtään sellaista kirjaa, jossa elokuvaversio olisi ollut parempi? Onko kirja aina parempi kuin leffa?
– Katson tosi vähän elokuvia.. mutta kävin juuri kattoo Anna-Leena Härkösen Ei kiitos, jonka jälkeen luin kirjan, niin kyllä se elokuva oli parempi. Mutta ehkä järjestyksellä oli osuutta asiassa?
3. Mikä on sellainen kirja, jota suosittelisit ihan kaikille ja miksi?
– Taru sormusten herrasta trilogia. Paras kirjasarja mitä on koskaan ollut ja ehkä koskaan tulee olemaan.

Mun on muuten pakko kysyy et käviksä Tiluu? Sun nimi ja kasvot on jotenkin niin tutut!

Mä haluaisin tosi pahasti nähdä ton Ei kiitos kans! 🙂 Ja häpeissäni täytyy myöntää etten oo lukenut yhtäkään Sofi Oksasen kirjaa… asialle täytyy kyl tehdä jotain.

Ja joo kävin mä! 🙂 valmistuin keväällä 2012. Oltiinkohan me sitten samaan aikaan?

Ihan loistavaa, kun vastasit! 🙂 Sweet Valley High’ta tuli itsekin luettua innokkaasti, ja ihailin kaksosia niin paljon. 😀

Minäkin olen miettinyt oman kirjan kirjoittamista – aihe vain puuttuu… ;(

Ooh sun kirjaa ois ihana lukee. 🙂 toivottavasti idea iskeytyy päähän joskus!

1. Just sain luettua loppuun Cecelia Ahernin Tapaaminen Elämän kanssa, ja tykkäsin kovasti! Ahernin tuotanto kokonaisuudessaan on ihan lemppareita, joten kaikista paras tää ei ollut, mut ehdottomasti lukemisen arvoinen ja ajatuksia herättävä.

2. P.S. Rakastan sinua. Ihme kyllä kirja on mun mielestä huonompi kun leffa, mikä voi johtua siitä et näin leffan ensin. Ne on ihan eri tarinoita ja mun mielestä leffa oli koskettavampi. Tää onkin ainoo tapaus mitä mul tulee mieleen.

3. Kaikille suosittelisin just tota Sinä päivänä, yksinkertaisesti upea teos. Oon koittanu pitää vähän etäisyyttä siihen kun tuli luettua se vuoden sisään kolmesti… Myös Riikka Pulkkisen Totta on yks lemppareista, mut varmasti ei oo kaikkien makuun.

Oot ihana ja blogis myös 🙂

Aaah en tiennyt muru et meil on noin samanlainen kirjamaku! Rakastan Cecelia Ahernia ja mäkin tykkäsin enemmän Ps. Rakastan sinua leffasta kun kirjasta! Crazyy. En malta oottaa lukee toi Sinä päivänä loppuun, toivottavasti tykkään siit yhtä paljon kun sä! 🙂

Kommentoi