Kategoriat
Uncategorized

Kenen takia teet sen?

DSC_0153.JPG

Harvoin on maanantaipäiviä kun en postaa mitään. Maanantait jos koskaan on sellaisia päiviä kun erityisen paljon haluan tsempata ja antaa hyvää mieltä.

Eilinen meni kuitenkin ihan sumussa ja lukuisista yrityksistä huolimatta en pystynyt tuottamaan tekstiä. Se sai minut miettimään: kenen takia kirjoitan tätä blogia? Jos itseni takia, miksi soimaan itseäni kun en keksi postausaihetta ja jos lukijoita varten, miten he hyötyvät väkisin kirjoitetusta tekstistä?

DSC_0180.JPG

DSC_0152.JPG

Lopulta jätin postaamatta. Mikä lopulta taas antoi aiheen tämän päivän postaukselle. Se pakotti minut pohtimaan laajemminkin sitä, kenen tai minkä takia teemme asioita. Mitkä ovat tietyn toimintamme perimmäiset syyt? Miten moni tekemämme asia jäisi tekemättä jos emme haluaisi miellyttää muita tai yrittää saada muut ajattelemaan kokoajan hyvää meistä? Ja kuinka moni ihana asia tulisikin tehtyä, jos emme miettisi näitä asioita ollenkaan.

Vilhelmiina kirjoitti itse asiassa vähän aikaa sitten hieman samasta asiasta matkustelun näkökulmasta. Todella hyvä teksti, suosittelen lukemaan.

Tsemppiä tiistaihin!

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

8 vastausta aiheeseen “Kenen takia teet sen?”

Tämä postaus kyllä osui ja kolahti. Niin monta kertaa olen painiskellut itse samojen asioiden kanssa! Totta kai kirjoitan blogiani itseäni varten, ilosta, mutta toisaalta toivoisin tekstieni myös koskettavan muita ihmisiä ja tuovan heille iloa. Mutta kuten sanoit: väkisin vääntämällä ei tule hyvää lopputulosta. Ollaan siis armollisia itsellemme! 

Just niin, parasta on se että bloggaamisen kautta saamamme ilo tarttuu myös lukijoihimme. xx 🙂 Ihanaa viikonloppua Hanna!

On niin tärkeää pysähtyä välillä miettimään minkä takia teemme asioita. Kiitos muistutuksesta! Rupesin itsekin pohtimaan, miksi kirjoitan blogia ja keitä varten? Onko blogini tarkoitus miellyttää muita..? Juuri nämä samat aiheet mistä ollaankin sun kanssa kahvikupin äärellä keskusteltu. Kiitos, että olet sinä ja saat muut ajattelemaan tärkeitä asioita <3 

<3 Kiitos itsellesi ihana, korvaamattomasta tsempistä ja aina piristävästä, kuplivasta ja sydämellisestä persoonasta!

Moi Saranda!
Löysin sun blogisi pari päivää sitten, mutta olen lukenut jo monta sivullista postauksiasi. Pidän siitä, että blogistasi löytyy fiksua tekstiä ja paljon pohdintaa. Käsittelet paljon samoja aiheita, joista itsekin olen kiinnostunut.
Halusin jättää sulle kommentin kannustukseksi. Tiedän tunteen, eiköhän meistä jokainen, kun jokin asia ei tunnu edistyvän, vaikka vasta oli päällä ihan mahtava draivi ja kaikki sujui. Silloin on hyvä ottaa pieni tuumaustauko ja antaa alitajunnan kehitellä uusia ideoita ja ratkaisuja. Myös tuo asioiden kyseenalaistaminen usein toimii, niin kuin sullakin nyt, ja antaa tietynlaista vapautta ja uutta energiaa.
Tämä(kin) postaus herätteli taas itseäni miettimään. Miksi teen asioita, joita teen ja samalla myös muistutti, että välillä kannattaa siirtää muiden odotukset sivuun ja keskittyä enemmän siihen, mitä oma pääkoppa sanoo.
Vaikka tiedän, että blogikirjoitusten yleinen nyrkkisääntö on pitää postaukset lyhyinä ja tekstit ytimekkäinä, heitän silti sulle toiveen vähän pidemmistä postauksista silloin tällöin. Esimerkiksi just tän postauksen aihe olis tosi kiinnostava laajempanakin pohdiskeluna. Mutta kuten jo aikaisemmin totesin, kannattaa joissain asioissa pitää oma päänsä ja tehdä, kuten itsestä parhaimmalle tuntuu.
Hyvää kevättä ja paljon kirjoitusinspistä sulle Saranda! 🙂

Hei Roosa! Kiitos paljon sydäntälämmittävästä kommenttista, mul on ollut kestohymy päällä siitä asti kun luin tään. <3 Olen tosi iloinen että teksti pisti sut ajattelemaan – jo pelkästään tään kommentin perusteella vaikutat fiksulta ja itekin todella voimaannuttavalta ihmiseltä. 🙂

Otan kehitysehdotuksen avosylin vastaan, kiitos siitä! Voisin jatkossa miettiä pidempään aiheita, joista kirjoitan sen sijaan että kirjoittaisin sen yhdeltä istumalta alusta loppuun. Välillä sekin on kivaa ja luontevaa, mutta usein itellenikin tulee jälkeenpäin sellainen fiilis että ässh, olisin voinut lisätä vielä sen ja tuon pointin.

Aivan superihanaa kevättä myös sulle ja tervetuloa piipahtamaan koska vain! xx 🙂

Kommentoi