Kategoriat
Uncategorized

Keho, jossa viihdyn

DSC_0118.JPG

En ole aina ollut tyytyväinen ulkonäkööni. Kolmesta siskosta olen aina ollut se isokokoisin, joka kaiken lisäksi sai aknen ja silmälasit. Murrosikä tuli aikaisin, lantio leveni ja itsetunto oli usein koetuksella.

Jälkeenpäin on vaikea tunnistaa henkistä itseään noilta ajoilta. Vaikka edelleen on hetkiä, kun en tunne oloani kauhean hehkeäksi tai tuijotan itseäni peilistä miettien, minkä tahtoisin olevan toisin, olen yleisesti terveen tyytyväinen ulkonäkööni.

Iän lisäksi tähän on vaikuttanut olennaisesti kolme asiaa – ensinnäkin se, että olen päättänyt pukea kaikki vaatteet, jotka näyttävät minusta kivalta. Olen iät sitten heivannut kaikki ennakkoajatukset esimerkiksi siitä, että lyhyet ihmiset eivät voi pitää pitkiä hameita tai että harteikaille naisille ei sovi olkatoppaukset. Jos jokin vaate näyttää kaupassa/jonkun toisen päällä kivalta, se ei näytä minunkaan päällä yhtään hassummalta. Ajatus on ollut yksi vapauttammista päätöksistä, jonka olen tehnyt.

DSC_0116.JPG

DSC_0135.JPG

Toinen syy on liikunta. Ei niinkään se, että liikunnalla on mahdollisuus muokata vartaloa, vaan liikunnan avulla arvostan kroppaani ja sitä, mihin kaikkeen se pystyy. Kun juoksen pitkästä aikaa kympin lenkin, muistan erikseen kiittää kroppaani ja siitä, että se jaksoi kantaa minut koko matkan. Kun yritän tehdä uutta ennätystä penkkipunnerruksessa enkä onnistu, kiitän kroppaani erikseen siitä, että se yritti. Arvottamisen tilalle on tullut arvostamista vaikka kaikki ei olisikaan täydellistä.

DSC_0128-001.JPG

DSC_0115.JPG

DSC_0119.JPG

Kolmas syy on, että tiedostan vihdoin, ettei minun tarvitse näyttää tietynlaiselta kenenkään muun takia. Vaikka silloin tällöin on kiva laittautua tiettyyn tlaisuuteen tai toista hurmatakseen, kukaan ulkopuolinen ei voi väittää, etten kelpaa tällaisena kuin olen. Yhteiskunnan, kaveriporukan, sosiaalisen median tai puolison paine ei ole koskaan riittävä syy muuttua. Jos haluan muuttaa jotakin, teen sen vain ja ainoastaan itseni takia.

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

14 vastausta aiheeseen “Keho, jossa viihdyn”

hyvä kirjoitus, miksi murehtia turhasta, jos ei ole ollenkaan pakko.
pienen huomionkin haluan jättää, kirjoitit ”…tai että hartiallisille naisille ei sovi olkatoppaukset.” hartiallinen nainen = nainen, jolla on hartiat vs. harteikas nainen = nainen, jolla on leveät hartiat

Kiitos paljon kommenttista ja erityisesti korjauksesta. 🙂 Arvostan! Korjaan samantien. 🙂

Juuri näin! Se että on sinut oman kroppansa kanssa näkyy myös ulospäin, ja se jos mikä on kauneutta. 

Kommentoi