Kategoriat
Uncategorized

Käyttämäni lisäravinteet ja vitamiinit

DSC_0050.JPG

Tänä kauniina iltapäivänä kerron vähän käyttämistäni vitamiineista ja lisäravinteista. Muutama vuosi sitten kun kaikki superfoodit saapuivat rytinällä Suomen markkinoille ja sitä kautta ihmisten tietoisuuteen, käytin vaikka ja mitä. Olin Punnitse ja säästä -liikkeessä töissä, ja kokeilin tyyliin joka viikko jonkun uuden ”kuurin” ja päivittäin maistelin ja testailin eri lisäravinteita ja raaka-aineita.

Nyt vuosia myöhemmin oma innostus kaikkeen ylimääräiseen höpöhöpöfuudeihin on vähän laantunut ja keskityn enemmänkin siihen, että saan mahdollisimman ravinnerikasta ruokaa ja että tarvitsemani vitamiinit löytyisivät itse ravinnosta. Muutama ihan vakio ”superfood” tuote on kuitenkin pysynyt päivittäisessä arkikäytössäni.

Spirulinaa (Puhdistamon) napsin n. 5 tablettia joka aamu. Spirulina on on todella ravintopitoinen levä. Se on mm. hyvä beetakaroteenin, raudan ja kalsiumin lähde. Ja ei-lihansyöjänä spirulinasta on hyötyä minulle myös siinä mielessä että tuo ihmelevä sisältää 375% enemmän proteiinia kuin liha.

Ruusujuuriuutetta (Puhdistamon) taas sekoitan iltaisin kylmään veteen ja joskus teehen. Se on todistetusti erinomainen ”lääke” stressiin ja ahdistukseen – ja olen sen käytön myötä huomannut samat vaikutukset itselläni. Monille uute on ollut myös iso apu nukkumisen kanssa. Itse en kärsi uniongelmista mutta joskus harvoina iltoina kun uni ei tulekaan, ruusunjuuriuute on auttanut minua nukahtamaan.

DSC_0053.JPG

Näiden lisäksi nautin aamuisin purkista myös magnesiumia ja D-vitamiinia. Myös treenin jälkeen juon lähes poikkuksetta proteiinijuoman, sillä harvoin pääsen liikunnan jälkeen heti syömään.

Mitä lisäravinteita/ vitamiineja/ superfoodeja te käytätte?

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

7 vastausta aiheeseen “Käyttämäni lisäravinteet ja vitamiinit”

Hyvä muistutus!

En nimittäin oo koskaan ollut hyvä vitamiinien ym. syöjä. Pitäis varmaan hankkia sellanen lääkedosetti 🙂
Mulla on kaapissa E-epaa (vahva omega-3) ja D:tä, niitä syön kun muistan. Kalsiumia pitäis taas ostaa ja sinkki tekis myös hyvää.

”Superfoodeistakin”, sillä food is super 😉
Aiemmin käytin säännöllisesti kaakaonibsejä ja riisiproteiinijauhetta, koska join pirtelöitä päivittäin ja nuo oli erittäin mieleiset ainesosat. Lopetin banaanin syömisen vuosi sitten, niin se kyllä harvensi pirtelönjuontia ja nyt kesän aikana ei oo tullut juotua muuta kun välillä kesäkurpitsa-kurkku-lehtikaali-salaatti -pirtelöitä, palstaruuilla kun oon aika lailla porskuttanut.
Hapatteita on tarkoitus vielä tehdä palstaruuista. Tähän mennessä Markus on säilönyt ja se on tehnyt etikkapohjaan kun maitohapatus on hälle uutta.

Marjat mainitsen tässä yhteydessä, puolukkaa käytän aika paljon. Merilevärouhetta, ”sea salad” lisään melko säännöllisesti ruokaan ennen syömistä, samoin ravinnehiivaa.

Juon freesiä vihreetä teetä, sellasta kirkkaanvihreetä. Senkin kyllä lasken supereihin, varsinkin matcha, mutta kyllä nuo senchat kans. Yhdellä entisellä kämppiksellä oli orasmylly ja säännöllinen vehnänorasmehun juominen oli kyllä mahtavaa. Sellaiseen satsaan sit kun oon taas työelämässä 🙂

Ei vitsi oot kyllä niin pro näissä kaikissa! 🙂 Sulle sopisi niin hyvin sellainen työ, jossa kuuntelet ihmisiä ja neuvot heitä elämän eri osa-alueilla, tunne- ja ravintojuttuja! Ihailen niin paljon tuota sun maanläheistä asennetta kaikkeen. <3

Ihan mielenkiinnosta muuten, miksi lopetit banaanin syönnin jos saa kysyä? 🙂

Ostin tota spirulinaa purkillisen, mutta en saanu niitä tabletteja mitenkään nieltyä ilman yökkimistä kun se maku on niin hirveä :DD vinkkejä miten päästä tosta yli? Vai tottuuko siihen makuun?

Fitnesstukusta oon ostanu sellasia tabletteja jotka sisältää 12 vitamiinia ja 8 mineraalia, 1 tabletti riittää päivässä ja saa kaikki tarvittavat, lisäksi syön omegat, biotiinia ja talvisin d-vitamiinia.

Treenin jälkeen palautukseen heraproteiinia ja nyt oon käyttäny pari kuukautta kreatiinia ja l-arginiinia treenatessa. Ainakin kreatiini tuntuu buustaavan treeniä, tai sit se on lumevaikutus 😉

Haha voi ei! Mun mielestä se maku on ollut aika siedettävä alusta asti / mauton, nielen ne vaan vedellä yksi kerrallaan 😀 Mut googlettelin vähän ja moni ilmeisesti tottuu siihen! 😀 Kantsii ehkä maistaa sitä jauhettakin ja sit tietää miten pahanmakuinen se oikeesti on, sen jälkeen pillerit ei tunnu enää missään haha 😀 (tai sitten se traumatisoi vaan lisää…)

Ja hei toi vitamiinipakkaus kuulostaa tosi hyvältä! Vois itsekin alkaa käyttämään jotain tollasta yhdistelmäpilleriä. 🙂 Kreatiinia on viel käyttämättä vaikka moni vannookin sen nimeen, täytyy joku päivä testata!

Tään sun kommentin jälkeen mulle selvis nyt sun kauneuden ja hyvän kropan salaisuus!:-D

Siis apua! Voin vaan kuvitella kuinka pahalta se jauhe maistuu jos ne tabutkin on niin hirveitä 😀 kai mä sit yritän tottua siihen ja pidän nenästä kiinni kun nielaisen 😀

Ja toi all in one vitamiini on kyllä kätevä, mulla ei riitä aika eikä kärsivällisyys availla aamuisin kymmentä eri purkkia. Mutta toisaalta jos ruokavalio on kunnossa niin ravinnostahan saa jo suurimman osan 🙂 kreatiinia jos harkitset niin kannattaa kokeilla kreatiini puryvaattia, se ei kerää nestettä niinku normikreatiini kerää kroppaan (ja naamaan niinku mulla teki) 😀

Voi kuule, mä taas aina ihailen sun luonnonkaunista lookkia! <3

Itsellä maca pitää hormonitoiminaan tasaisena, sen lisäksi omegat ja D-vitamiinit tulevat purkista. Joskus, kun flunssa on tuloillaan, otan muutaman nappulan sinkkiä. Näillä pärjään hyvin!

Toi sinkki unohtuu kyl turhan helposti kun on kipeenä vaikka siitä voi oikeesti olla iso apu. 🙂 Aika hyvän kuuloinen vitamiinisetti sulla!

Kommentoi