Kategoriat
Uncategorized

Kauppakassin sisältö

DSC_0001-001.JPG

Moi! Tänään asiaa siitä, mitä yleensä kiikutamme kotiin ruokakaupasta.

Vaikka omistammekin auton ja mahdollisuus olisi hakea viikon ruoat edullisesta hypermarketista, suosimme lähi-K-Marketiamme. Aurinkolahden K-Marketissa on tietynlainen sielukkuus, erinomainen palvelu ja K-Marketiksi todella laaja valikoima erikoisruokavalioille sopivia tuotteita ja superfoodeja. Tahdomme muutenkin tukea yrittäjyyttä, ja säästyyhän siinä ajamista ja ympäristöä kun kauppaan voi vain kävellä (ja hauis kasvaa ostoskassien kantamisesta;).

Taloudemme toinen osapuoli syö lihaa, ja vaikka harvemmin liha jääkaappiimme päätykään, ostamme poikaystävälleni luomulihaa. Suosimme muissakin tuotteissa lähes poikkeuksetta luomua. Käytämme maitotuotteita aika vähän, tosin mä syön edelleen viikottain juustoja ja turkkilaista jogurttia ja Ferhat juo maitoa (minä kaura- tai soijamaitoa).

Perussettiimme kuuluu siis vihannekset, hedelmät, kaurapohjaiset tuotteet, mehut, juustot, tofu, härkäpapu, satunnaisesti liha, kananmunat… Itse tosin vältän myös kanamunaa, mutta se on helppo välipala jos joku tulee käymään ja tietysti se on aika olennainen raaka-aine leivonnaisissa. Kalaa tai muita mereneläviä emme syö kumpikaan. Käymme ruokakaupassa pari kertaa viikossa ja haemme suurin piirtein ruokaa yhtä paljon kuin mitä kuvassa näkyy. Välillä joutuu sen lisäksi tietysti hakemaan jutun jos toisenkin kun kokeillaan uusia reseptejä tai tulee äkillisiä mielitekoja. Myönnän ostavani silloin tällöin myös eineksiä ja valmisruokia. Ne ovat niin helppoja lounaita töissä kun ei ole ehtinyt muuten valmistamaan mitään. Yritän tietoisesti muuttaa tai ainakin vähentää valmisruokien ostoa ja syömistä, mutta tiedostan myös sen, että niiden syöminen silloin tällöin ei minua tapa. 

DSC_0002.JPG

Ja paljonko meillä menee rahaa ruokaostoksiin? Karkeasti ehkä 90-120e/vko:ssa (kaksi aikuista). Valitettavasti luomu ja vähän ”erikoisimmat” tuotteet maksavat enemmän, mutta niiden ostaminen on tietoinen valinta ja mahdollista meille, sillä käymme kummatkin töissä eikä meillä esimerkiksi ole lapsia elätettävänä.

Sen lisäksi tilaamme sillon tällöin ruokaa kotiin tai syömme ulkona. Siitä olen tosi iloinen että harvemmin syön lounasta ulkona, vaan yleensä kannan tunnollisesti omat eväät mukana. Vaikkakin välillä niitä eineksiä. 😉

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

8 vastausta aiheeseen “Kauppakassin sisältö”

Meillä menee varmaan aika saman verran, myöskin lapseton kahden työssäkäyvän perhe. Joskus kun raha oli tiukemmassa niin käytiin Lidlissä kerran viikossa hakemassa n. 50e ostokset, mutta mieluusti nyt ostetaan just paljon luomua ym ku se on rahatilanteen puolesta mahdollista 🙂 Ja mäkin tykkään myös ostaa kaurapohjaisia tuotteita maidon tilalle.

Joo kuulostaa tutulta. 🙂 Lidlissäkin on tosiaan puolensa, ja uskon vahvasti että niidenkin valikoima laajenee tulevaisuudessa luomulla ja suomalaisilla tuotteilla.

Mukavaa iltaa<3

Juu Lidlissä laajenee valikoima hurjaa tahtia; viime viikolla ostin esim luomupäärynöitä ja kaurajuomaa 🙂 Useimmiten tulee käytyä Prismassa. 

Nonni, pitäis siis käydä siellä taas pitkästä aikaa! 🙂 Ja joo Prisma on kyl hintalaatusuhteeltaan tosi hyvä. (Ja työpaikkana myös t. ex-priseläinen <3)

Mekin suosimme pitkälle samoja asioita. Olemme sekasyöjiä mutta 70% ostoksistamme on hevi osastolta ja luomua. Enää luomulla ja tavallisilla tuotteilla ei edes ole kovinkaan tuntuvaa hintaeroa.

Joo se on kyllä hyvä että luomutuotteidenkin hinnat tuntuu ihan kohtuullisilta. 🙂 Hauskoja kauppa- ja ruokailuhetkiä!

Meidän taloudessa syödään aika pitkälti samalla tavalla! HeVi osastolla suosin sesonkituotteita ja valmisruuista pakasteita. Esim. Kitchen Joyn ateriat ovat ihan kelvollisia lounaita 🙂

Hevi on kyl paras<3 Ja en tiiä onks Kitchen Joy tuttu merkki mulle. Saattaa olla et on tullut ostettua ja maistettua mut merkin nimi ittessään ei kuulosta tutulta. Täytyy bongailla! 🙂

Kommentoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: