Kategoriat
Uncategorized

Kasvistortillat

DSC_0028.JPG

* Yhteistyössä Santa Maria

Saan monesti kuulla, että kasvisruoka on tylsää ja yksitoikkoista. Niinhän se on – kuten jokainen ruokavalio, jos siitä sellaisen tekee. Sain Santa Marialta haaasteen valmistaa heidän monipuolisilla tex mex -aineksilla aterian omaan makuuni. Osa Santa Marian tuotteista on luomua, mikä itsessään houkutteli tarttumaan ruoanlaittoon lisää. Teemana on ”No more boring meals”, ja koska kasvisruoka on tosiaan kaikkea muuta kuin tylsää, päädyin tekemään kasvistortilloja. 😉

DSC_0023.JPG

DSC_0019.JPG

Tortillat ovat yksi helpoimpia ruokia, mitä voi tehdä ja ennen kaikkea tarjolla. On helppoa valmistaa proteiinin lähde, tehdä muutama tahna, pilkkoa vihannekset ja laittaa tortillaleivät esiin. Vieraat tekevät lopun sekoittamalla juuri sellaiset ainekset tortilloihinsa kuin haluavat. Siinä on helppo huomioida kaikki viemättä paljon aikaa tai rahaa. Tämä on ollut kätevä ateria myös minulle ja poikaystävälleni, sillä maumme eivät tosiaankaan aina kohtaa. Voimme täyttää tortillamme juuri kuten haluamme ja silti tavallaan syödä samaa ruokaa.

Perinteisin liha tortilloihin lienee se jauheliha, mutta itse käytin kaksi lemppariani kasvisproteiinilähdettä: kvinoaa ja papuja. Keitin ja maustoin suolalla kvinoan. Paistoin pavut oliiviöljyssä ja kuullotetussa sipulissa. Lisäsin muutaman minuutin kuluttua Santa Marian Taco Original -mausteseoksen. Vaikka mausteseoksessa lukeekin, että se sopii parhaiten naudanlihan kanssa, oli se mielestäni älyttömän herkullista papujenkin seassa. Lisäsin suolaa ja perään keitetyn kvinoan. Lisäsin kvinoapapuseokseen Santa Marian Chunky Salsa -kastiketta ja sekoitin n. 5 minuuttia. Ja valmista.

DSC_0030.JPG

Vihanneksina toimi jäävuorisalaatti, viipaloitu kurkku, punasipuli, jalopeno, tomaatti ja oliivit. Kastikkeina oli turkkilainen jogurtti, Santa Marian Taco Sauce sekä Santa Marian Guacamole Dip Mixistä tehty avokado-tahna. Yummy!

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentoi