Kategoriat
Hyvinvointi

Kaikkea, mitä juuri nyt kuuluu

Olin yksi päivä kahvilassa kahden ystäväni kanssa. Toisella oli maailman söpöin, vajaa puolivuotias poika mukana. Kun menin vessaan, istuuduin pönttöön vaipanvaihtopöydän vastapäätä ja tunsin pienen shokin valtaavan mielen: pian minä olen se, joka ei voi jättää vauvaa kotiin ja se, joka joutuu etsimään vessoista noita hygienisesti kyseenalaistavia vaipanvaihtopöytiä. Elan vauvavuodesta on vain muutama kuukausi aikaa ja tuntuu, etten osaa olla enää vauvan äiti.

Olen juonut lähes joka päivä jääkahvin (suklaasiirapilla). Sokeria ja kofeiinia, tervetuloa tähän maailmaan terveellisillä elämäntavoilla kasvatettu sikiöni. Olen ollut aivan jumalattoman väsynyt vaikka (viime yötä lukuun ottamatta) en ole enää herännyt öisin. Ferritiini on lähes pakkasen puolella ja seuraavaan lääkäriaikaan mennessä päätetään rautainfuusiosta.

Olen syönyt myös lettuja vanhemmillani ja pannareita Kampelassa. Tänään törmättiin Kampelassa serkkuihini ja tulin siitä niin hyvälle mielelle. Mä koen aina niin pohjatonta ylpeyttä Elasta kun läheiseni viettävät aikaa hänen kanssaan. Tänäänkin hän oli tavallista tuimempi ja väsykiukku iski ennen aikojaan ja silti ajattelin että onpa mulla täydellinen lapsi, ilman ”mitään syytä”. 😄 En vieläkään totu tähän tunteeseen, että rakastaa jotakin niin paljon ja on jostakin ”niin tavallisesta” niin mahdottoman ylpeä! Kävelymatkalla kotiin ihastelin vain Elan paljaita varpaita vaunuissa ja halusin sanoa jokaiselle vastaantulijalle että ”kattokaa hei nyt varpaita”. 😄

Ja pian mun elämässä on joku toinen, jota fanitan näin paljon?? Ei mahdu kalloon!

Kävin eilen ystäväni palstalla. Mä olen viherpeukalon vastakohta ja tappaisin kaikki kasvit hetkessä, mutta eilen mä huomasin aidosti haaveilevani, että meidänkin suvussa olisi vastaavanlainen paikka. Oli niin tunnelmallista syödä palstan omista vihanneksista kasattua salaattia ja istua iltaa yli nukkumaanmenoajan. Ei haitannut illan aikana tullut parkkisakko (tai tämän aamunkaan sakko muualla. Kahdet sakot 12 h aikana, really!?)

Parasta on ollut puolison vasta alle viikon kestäneet mutta ikuisuudelta tuntuneet isyysvapaat. Olemme käyneet Hangossa (oli muuten aika kuollutta) ja melkein päivittäin rannalla. Kerroin Instagramissa, että lapseni tulevat saamaan isoäidillään ihania muistoja omakotitaloalueella mutta eilen ymmärsin että kyllä he ovat todella etuoikeutettuja myös siitä, että saavat kasvaa täällä lähellä merta ”vuokralähiöstä” huolimatta. Ja että ”biitsipäivä” on hetken mielijohde aamiaisen ja lounaan välillä.

Suurimman osan ajasta tiedostan kuinka etuoikeutettu itse olen mutta samaan aikaan alakulo valtaa lähes päivittäin mielen. En tiedä johtuuko se väsymyksestä, kohta muuttuvasta elämäntilanteesta, rankasta vuodesta tai työrintaman muutoksista mutta aina en saa tunnetta ravistettua pois vaikka kuinka järkeilen olevani ehdottomasti onnekkain ihminen maan päällä.

Joskus olen muistanut, että alakulokin on hyväksyttävä tunne ja silloin olen tyhjentänyt kaikki makeanvarastomme ja katsonut Modern Familyn uutta tuotatokautta (jostain syystä yläosattomissa). Silloin olen ollut alakuloinen ja huvittunut ja sitten jonkun ajan päästä taas vain huvittunut. Modern Family on lääke kaikkeen.

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: 

contact@sarandadedolli.com

Yksi vastaus aiheeseen “Kaikkea, mitä juuri nyt kuuluu”

Kommentoi