Kategoriat
Pukeutuminen & Kauneus Uutiset & Yhteiskunta

Joulussa ei ole kyse tavaroista ja kuluttamisesta – koko joulukuu ilman kaupallisia yhteistöitä

Joulukuun ensimmäinen päivä. Mainosalalla joulukuu on kiireisintä aikaa ja yrittäjän paras tilaisuus kerätä rahaa alkuvuoden hiljaisempia kuukausia varten.

Päätin kuitenkin toisin: joulukuussa blogissani ei tule näkymään yhtäkään kaupallista yhteistyötä.

Miksi? Kaikki materia, materian valmistus ja materian kulkumatka aina tehtaasta lahjan saajalle kauniissa käärepaketissa ei ainoastaan pahenna maapallomme tilaa mutta myös vie huomion joulun todellisesta merkityksestä: läsnäolosta ja pysähtymisestä. En halua omalta osaltani kannustaa ketään siihen yhtään enempää.

Rehellisesti tempaus ei ole edes vaatinut minulta kuin myynnin keskeyttämisen ja toistaiseksi vain parista mielenkiintoisesta yhteistyöstä kieltäytymisen. Yhden kampanjan lykkäsimme vuoden alkuun. Totuus kun on kuitenkin edelleen ja valitettavasti se, että vastuullisiin valintoihin painottuva blogi ei paljon rahaa takoo. Kyllä ne isommat palkkakuitit kulkeutuvat toisenlaisille vaikuttajille.

Kaksinaismoralismia löytyy itselläni kuitenkin: aion silti ostaa aviomiehelleni lahjan, sen, jonka hän on toivonut pitkään ja ostaisi joka tapauksessa itse. Myös minä toivoin häneltä lahjaa: hajuveteni on loppunut ja toivoisin hänen valitsevan minulle sellaisen tuoksun, josta hän pitää eniten. Näin siinä on hyötyä ja ajatusta.

Se, mitä teen tai jätän tekemättä blogissa, ei ole välttämättä koko totuus oikeasta elämästäni. Jaan blogissa vain vegaanisia reseptejä, vaikka välillä syön äidin tekemiä maitopohjaisia lettuja. En mainostaisi pikamuotiliikkeitä mutta kun ainoa alustoppini repesi saumoistaan ja tarvitsin välittömästi uuden, ostin sellaisen läheisimmästä H&M:stä. Haluan silti tietoisesti jakaa omasta mielestäni parempia elämänarvoja, vaikken eläisikään aina täydellisesti niiden mukaisesti.

Osta siis sinäkin lahja läheisellesi, jos aidosti koet sen tuovan iloa ja hyötyä. Mutta älä tee sitä kapitalismin tai mainonnan uhrina. Muista, mistä joulussa on aidosti kyse. Ja että maapallomme ja sen luonnonvarojen sietokyky ei veny edes jouluna.

PS: Instagramissa tulee näkymään ainakin yksi arvonta, josta minulle ei ole maksettu mitään mutta jonka haluan järjestää seuraajien iloksi. Myös saatuja tuotteita saattaa näkyä. Esim. kuvissa näkyvät hanskat ovat Papun ja hiusdonitsi Mori Collectiven. Mitään maksettuja mainoksia ei kuitenkaan tule. 🙂

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

9 vastausta aiheeseen “Joulussa ei ole kyse tavaroista ja kuluttamisesta – koko joulukuu ilman kaupallisia yhteistöitä”

Hieno ajatus! Arvostan todella sitä, miten tuot tärkeitä arvoja esiin ihan käytännössä ja tämän blogin kautta <3 Ja mielestäni ne yhteistyöpostaukset, joita olet tehnyt, ovat olleet todella hyviä ja mielenkiintoisia, eivätkä vaikuta vain mainoksilta. Yhteistyöpostauksissa on mielestäni tärkeää, että bloggaaja voi rehellisesti seistä tuotteen takana ja että tuote sopii jotenkin blogiin kokonaisuutena. Tässä olet mielestäni onnistunut hienosti! 🙂

Tämä oli todella ihana kommentti, kiitos! <3 Parasta palautetta mitä voi omasta työstä saada. 🙂 Kiitos kun jaksat piristää ja voimaannuttaa tällä tavalla!

Vastaa

Tosi monet bloggaajat puhuvat nyt ilmastoasioista, mutta harva pystyy musta aidosti kyseenalaistamaan tai vähentämään kaupallisten yhteistöiden tekemistä. Ihanaa nähdä tällaisia rohkeita päätöksiä!
Tietysti yhteistöitä voi olla monenlaisia, eikä kaikkien tarkoituksena ole uusien tavaroiden myynnin edistäminen. Toivottavasti saat jatkossakin just sun blogiin ja arvoihin sopivia yhteistöitä 🙂

Kiitos ihanasta kommenttista. 🙂 Kivaa joulukuun ensimmäistä viikkoa!

Vastaa

ihana ajatus sulla <3 ja pakko todeta että tosiaan meidänlaisilla blogeilla ei kyllä hirveästi rahaa taota :–D Mä tykkään lahjojen antamisesta ja siitä pohdinnasta, että ne on oikeasti tarpeen ja mieleisiä, enkä haluaisi ostaa vain siksi jotain että niin kuuluu tehdä… Tänä vuonna päätin tehdä perheenjäsenille itse lahjat ja en muista milloin viimeksi olisin ollut näin iloinen lahjoistani!

Kiitos paljon. Ja jep, näinhän se on. 😀 Tai sanotaan näin, että tiukemmilla arvoilla on paljon vaikeampaa tienata. Juuri eilen kieltäydyin todella laajasta, koko vuoden kestävästä yhteistyöstä yhden vaatemerkin kanssa, josta olisin saanut ehkä puolen vuoden yhteistyöfyffet. 😀

Ja vautsi, ihan mielettömän siistiä että teet lahjat itse! Sun läheiset on todella onnekkaitta! 🙂

Vastaa

Sun blogi on kaikista blogeista se joka aidosti inspiroi kestävämpään kulutukseen, ja miettimään kaikkia valintoja. Ja myös muistuttaa siitä että ei tarvitse aina olla täydellinen, vaan enemminkin pyrkiä kohti parempaa :). Ne on ne monet pienet teot <3.

Olet ihana! Kiitos, tää lämmitti sydäntä heti maanantaiaamuna. 🙂 Mukavaa viikkoa!

Vastaa

Kommentoi