Kategoriat
Vastuullisuus

Jos suhtautuisimme ilmastonmuutokseen kuten koronaan…

Hei kaikille. Toivottavasti teidän viikonloppu on sujunut olosuhteista huolimatta mukavasti ja voitte kaikki hyvin.

Koronavirus ja sen seuraukset ovat herättäneet itsessäni sekavia tunteita. Olen iloinen, että virukseen suhtaudutaan vakavasti, mutta samaan aikaan pohdin, miksi vasta mahdollisesti itseään koskettava kriisi saa tekemään radikaaleja muutoksia?

Miksi ylimääräisiä työmatkoja ei peruta ja kokouksia järjestetä etänä ilmastonmuutoksen takia?

Kuka huolehtii muina aikoina, pääseekö naapurin mummo tai pappa kauppaan?

Muistammeko muina aikoina olla kiitollisia sairaanhoitajille ja siivoojille ja vaatia heille parempaa palkkaa?

Olemme huolissamme riskiryhmään kuuluvista vanhuksista mutta entä pienet lapset, joiden käsiin tämä saastunut planeetta tulevaisuudessa jää?

Tai milloin ajattelemme niitä nykyisiä maailman lapsia, jotka kuolevat jo nyt nälkään ja tauteihin?

Miksi on itsekästä pyytää teatterilipun hinta takaisin mutta harvinaisempaa lahjoittaa sama summa hyväntekeväisyyteen?

En missään nimessä halua vähätellä koronasta syntynyttä valtakunnallista ja maailmanlaajuista reaktiota, sillä huoli toisistamme nyt ja huoli toisistamme muina aikoina eivät poissulje toisiaan. Olen vain aidosti kiinnostunut, miksi ihmiset – minä mukaan lukien  – olemme erityisen herkillä nyt, vaikka maapallolla tapahtuu valitettavasti kokoajan vähintään yhtä peruuttamattomia asioita. Osaammeko huolestua vasta, kun jokin asia koskettaa meitä itseämme tai kaikkein läheisimpiämme?

Vai tarvittiinko tällainen kauhea epidempia muistuttamaan, että tästä lähtien voisimme muutenkin miettiä pienyrittäjien parempaa tukemista, matkustelun vähentämistä ja sitä, kuinka voisimme pitää toisistamme parempaa huolta?

Paita: Pierre Robert (saatu)

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

4 vastausta aiheeseen “Jos suhtautuisimme ilmastonmuutokseen kuten koronaan…”

Tämä oli niin hyvä kirjoitus – samaa olen itsekin miettinyt näinä päivinä! Vaikka tilanne tällä hetkellä onkin kamala, toivon, että viruksen taltuttamisen jälkeen muutamme toimintatapojamme pysyvästi. Liikumme enemmän lähiluonnossa, suosimme paikallisia yrittäjiä, soittelemme läheisillemme… pidämme parempaa huolta itsestämme, toinen toisistamme ja ympäristöstämme. <3

Ihanasti sanottu. <3 Pakko uskoa, että tällä on myös positiivisia vaikutuksia! Ja ehkä nimenomaan myös vastuullisesta näkökulmasta. 🙂

Vastaa

Kommentoi