Kategoriat
Hyvinvointi Työ & Opiskelu

Jos mulla olisi enemmän rahaa… Olisinko onnellisempi?

DSC_2388.JPG

Sanotaanko vaikka näin: rahasta on tällä hetkellä vähän tiukkaa. Tämänhetkinen epävarma työtilanne, häät ja yllättävät matkat johon emme ehtineet erikseen säästämään ovat aiheuttaneet päänvaivaa ja painostaneet leikkaamaan oikeastaan elämän jokaisella osa-alueella. Rahaa on kuitenkin ollut kaikkeen välttämättömyyteen ja paljon muuhunkin, eli vaikka tilanne on itselleni aikaisempaa huonompi, se on suhteessa edelleen tosi hyvä.

On varmaan kuitenkin ihan luonnollista joskus ajatella että mitä tekisi jos olisi enemmän rahaa. Pysähdyin miettimään tätä eräs päivä aamu-uinnilla kun tajusin että olen onnellisimmillani kun saan uida ilmaisessa luonnonvedessä, katsomassa ilmaista auringonnousua. Ja tietysti sellaisten rakkaiden ihmisten kanssa, joiden seuraa ja luottamusta ei voi ostaa.

DSC_1727.JPG

DSC_1854.JPG

Mä luulen että oon saavuttanut tällä hetkellä sellaisen pisteen elämässäni että vaikka rahaa olisi enemmän, se ei tekisi mut yhtään tämän onnellisemmaksi. Se on ihmeellistä, koska kuten kerroin, rahaa on tällä hetkellä vähemmän kuin vuosiin. Eli vaikka uskon että summaan x asti – tutkimusten mukaan 70 000e vuosituloon saakka – raha oikeasti helpottaa elämää ja tekee ihmisestä sitä myöten myös onnellisempaa, vaikuttaa oma asenne ja tyytyväisyys aineettomiin asioihin onnellisuuden tasoon myös.

DSC_2421.JPG

DSC_2168.JPG

Yksi suuri syy miksi en kaipaa tällä hetkellä enemmän rahaa on se, että tiedän etten parempituloisena stressannut yhtään vähemmän tai nauttinut elämästä yhtään enemmän kuin nyt. Tiukempi taloudellinen tilanne on pakottanut pistämään asioita perspektiiveihin, ja siksi kuluttamaan, sijoittamaan ja siten myös keskittymään sellaisiin asioihin, jotka on itselleen oikeasti tärkeitä.

(Mutta sitten toisaalta: silloin kun mulla oli enemmän rahaa, matkustelin, shoppailin, söin ulkona ja harrastin enemmän. Jälkeenpäin tiedän että mikään noista asioista ei vaikuttanut onnellisuuteeni mutta jos rahaa ei olisi ollut ja nuo asiat olisivat jääneet kokematta, kaipaisinko niiden perään nyt ja vaikuttaisiko se taas tämänhetkiseen mahdolliseen onnettomuuden tasooni? Mene ja tiedä.)

Toinen suuri syy miksi en kaipaa nyt enemmän rahaa on se, että mulla on tällä hetkellä paljon enemmän vapaa-aikaa, ja ilmeisesti itselleni vapaus voittaa rahan.

DSC_3095.JPG

Uskon että aamu-uinti tekee mut onnelliseksi koska voin kävellä parissa minuutissa rannalle – koska voin asua lähellä rantaa ja pystyn maksamaan rannalla sijaitsevan kaksiomme vuokran. Sen sijaan en usko että olisin yhtään tämän onnellisempi jos asuisimme samalla sijainnilla mutta isossa omakotitalossa. Ehkä jonkun onnellisuus kasvaa 70 000 vuosituloon asti, mutta mulle ilmeisesti riittää kolmasosa siitä.

Mitä tunteita tämä aihe teissä herättää? Mietittekö te joskus sitä että mitä tekisitte jos teillä olisi enemmän rahaa? Mitä luulette, olisitteko yhtään onnellisimpia?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

8 vastausta aiheeseen “Jos mulla olisi enemmän rahaa… Olisinko onnellisempi?”

Mustakin tuntuu, että vapaus on tärkeämpää kuin raha. Mä teen vajaata työviikkoa, joka tietenkin tarkoittaa myös pienempää palkkaa, mutta koska se pienempikin palkka nykyisessä elämäntilanteessa riittää ihan mukavaan elämään, niin nautin todellakin kaikesta ”ylimääräisestä” vapaa-ajasta 🙂 Nojoo, uskon kyllä että sinänsä voisin olla pikkuisen onnellisempi jos saisin enemmänkin palkkaa, mutta en haluaisi millään uhrata vapaa-aikaani muutaman ylimääräisen satasen takia! Siis plus miinus nolla, se minkä rahassa voittaisin niin mukavuudessa ja vapaa-ajassa häviäisin. Mut toki jos saisin parempaa palkkaa nykyisillä tunneilla, niin en kieltäytyisi! Tai jos lottovoitto osuisi kohdalle 😉

Sanna! Oikeasti! Tää oli kuin suorastaan mun ajatuksista, mietin just noin. 😀 Oon tosi onnellinen sun puolesta kun sulla on vapaa-aikaa ja nautit siitä! 🙂

Tosi kiinnostava postaus! Itse koen rahan lisäävään onnellisuuttani. Uuden työn myötä mulla on ensimmäistä kertaa elämässäni säännöllinen tulonlähde + sivutuloja sellaisista töistä, joista nautin. Vaikka ns. vapaa-aikaa voisi ajatella olevan nyt vähemmän, koen että periaatteessa näin ei ole, koska aikaisemmin suurin osa mun ”vapaa-ajasta” meni siihen, että kaivoin keikkahommia kiven alta itselleni. Silti tulot jäi aikalailla hiluiksi. Toki raha ei tuo absoluuttista onnea, mutta mut se ainakin tekee onnellisemmaksi. Koen myös, että kun tulot on tarpeeksi isot, sitä vapautta ja vapaa-aikaakin on enemmän, koska taloudellista pakkoa hommille ei ole. Teetkö sä nyt pelkkää blogia vai ootko vielä toimistotöissä? 🙂

Kivaa sunnuntaita!

Tosi hyvä kommentti. 🙂 Vapaa-ajan laatu on varmasti parempaa silloin kun tietää ettei sitä tarvitse käyttää muuhun kuin vain oikeasti vapaa-aikaan.

Koetko sä muuten että ei ole mitään rajaa mihin asti raha tuo onnea vai kuulostaako esim. tuo 70 000e / vuodessa hyvältä rajalta?

Mä oon edelleen osa-aikaisesti myös toimistotyössä, n. 1pv/vko ja teen satunnaisesti myös muuta keikkatyötä. 🙂

Kivaa sunnuntaita myös sinne! 

Niinpä. 🙂 Riippuu tosin paljon, millaista työtä tekee ja paljonko töitä sen rahan eteen joutuu tekemään. Kivaa ja joustavaa työtä jaksaa tehdä enemmän. Ja toisaalta jos tienaa tarpeeksi paljon, ei niin kivaa työtä voisi tehdä vähemmän, jolloin se tuntuisi kenties kivemmalta. 😀 Ja jos tienaisi superpaljon, saisi lyhyessä ajassa niin paljon sijoitettavaa omaisuutta, että työtä voisi vähentää radikaalisti tai lopettaa kokonaan suht nopeastikin. 

Vaikea siis sanoa mitään tiettyä rajaa. 🙂

Mut hei, jos tienaat yli 20k vuodessa, niin eihän se oo ollenkaan huono? Tai voishan tietty enemmän olla, mutta nuorelle ihmiselle mun mielestä ihan passeli ja vielä, jos toi tulo muodostuu vain sun blogistasi ja siihen liittyvistä asioista, niin toihan varmasti sit kasvaa vielä, kun tää blogi on niin upea. 🙂

Sitten, kun pääsen muuttamaan pois opiskelijayksiöstäni, johonkin vähän isompaan asuntoon vehreämmällä sijainnilla, niin uskon, että se tekee mut onnellisemmaksi. Muuten mun opiskeluajat on ollut melko onnellista aikaa, vaikka tulot (sis. tuet!) vähän kuukauden töistä riippuen on ollu 500-1500 e/kk. Nyt yleensä tuota jälkimmäistä, niin raha ei aiheuta enää niin paljoa stressiä, mikä osaltaan söi vähän opiskeluaikojen alkupään onnellisuutta. Veikkaisin, että omalla kohdalla kaipaan tietynlaista varmuutta, mikä lisää omaa onnea. Vähän hankala juupas–eipäs-selitys. 😀

Kiitos ihana kommenttistasi!

Munkin mielestä n. 20t/vuodessa on ihan ok tuloraja mulle, ymmärrän että saattaisi heti tulla tiukempaa jos olisi esimerkiksi lapsia tai asuntolaina. Mulle se aiheuttaa tiukkuutta koska se voi vaihdella kuukausien mukaan ja koska iso osa siitä on ”jouduttu” (oma valinta tietysti) laittaa hääsäästöön ja esim. Australian matkaan mikä tuli tosi ex-tempore koska siellä asuva isoisäni on sairas.

Tuo oli muuten tosi hyvä pointti että taloudellinen varmuus – se että rahaa tulee vaikka summa ei olisikaan iso varmasti helpottaa elämää ja tekee siitä mielekkäämpää. Voi aina edes vähän suunnitella elämää eteenpäin. 🙂 Mä toivon että saat tosi kivan työn kun valmistut jossa on myös hyvä palkka ja jolla voi maksaa tosi kivan asunnon.

Ihanaa sunnuntaita sinne ja kiitos vielä kun kommentoit. 🙂

Kommentoi