Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet Työ & Opiskelu

Ilman blogia…

Me juhlittiin ihanan Hannan polttareita viime viikonloppuna. Hanna on yksi mun harvoja, vasta aikuisiällä saatuja hyviä ystäviä ja me tutustuimme nimenomaan blogiemme kautta. Muistan sen iltapäivän kun joimme smoothiet Jungle Juicessa ja ajattelin mielessäni, että onpa Hanna ihan yhtä herttainen ihminen kuin mitä blogikin antaa ymmärtää.

Ilmassa on ollut viime aikoina pientä blogi-identiteettikriisiä, ja olen pohtinut tavallista useammin, että miksi mä tätä oikein teenkään… Muutto omalle alustalle oli monin tavoin merkittävämpi asia, kuin mitä osasin odottaa. Enkä ole varma kaiken tämän ajoituksesta: tavallaan on järkevää aloittaa täällä nyt kun vauva syntyy ja sitä kautta tulee mitä luultavammin uusia lukijoita ja mulla on varmasti viimeistään silloin paljon kirjoitettavaa. (Toivottavasti ei kuitenkaan vain vauvajutuista…) Mutta samaan aikaan tämä loppuraskaus on vienyt itseltäni mehut muusta normaalista elämästä ja juuri nyt tuntuu ettei oikeasti ole juuri mitään annettavaa.

Hannan polttarit muistutti mua kuitenkin ainakin siitä, että olen blogin kautta tutustunut todella ihaniin ihmisiin. Joista muutamasta on tullut vielä todella rakas. Yhden häitä pääsen juhlimaan muutaman viikon päästä, toisen vieressä olen ollut pelottavana hetkenä sairaalassa, kolmannen kanssa olen perustanut yrityksen. Sitten on myös heitä, joita en ole koskaan tavannutkaan, mutta joille olen kertonut enemmän asioita kuin omille perheenjäsenilleni.

Päätin haastaa itseäni ajattelemaan että mitä muita asioita blogi on tuonut elämääni (niin hyvässä kuin pahassakin). Nimittäin ilman blogia…

… en välttämättä heräisi aamuviideltä tekemään töitä mutta en myöskään voisi viettää arkipäivisin yhtä paljon aikaa lapseni kanssa. Olisin jossain toisessa, todennäköisesti kokopäivätyössä, jossa joku joku muu määräisi työaikani ja olisin vähemmän kotona. En tiedä mitä tekisin viikonloppuisin lapsen päiväunien aikaan (katsoisin Netflixiä? Nukkuisin myös??) muttemme myöskään voisi haahuilla arkiaamuisin kirjastossa tai uida rannalla hiljaisimpaan aikaan.

… en ottaisi niin paljon valokuvia, mutta silloin olisi myös paljon vähemmän muistoja, joihin palata.

… en saisi ikäviä kommentteja mutten rakentaviakaan tai sellaisia viestejä, joiden takia sydän on heittää kuperkeikkaa. <3

… en paljastaisi henkilökohtaisia asioitani koko maailmalle mutten saisi vertaistukeakaan läheskään yhtä paljon tai niin helposti. Tää menee ihan terapiasta!

…en stressaisi töistä (tai epäsäännöllisistä tuloista) niin paljon mutten myöskään saisi tehdä työkseni sitä mitä aidosti rakastan.

Tuli vielä yksi asia mieleen: ilman blogia luultavasti nettishoppailisin enemmän! Mulla on ollut nyt loppuraskaudessa jäätävä pukeutumiskriisi (jep, kriisi kriisin perään) eikä mulla ole ollut juuri mitään puettavaa. Tilasin tämän mekon yhdestä Jenkkien verkkokaupasta, vaikka olen luvannut blogissa yrittää valita vastuullisemmin. Huomaan, että teen edelleen jotain päätöksiä elämässä ”mitä blogiminä siitä sanoisi” -peraatteella eikä se ole musta huono juttu ollenkaan, niin kauan kun se ei mene yli tai tunnu feikiltä. Olen yrittänyt korostaa kanavissani eettisiä valintoja ja mun mielestä mun kirjoitukset ja saarnat saakin toimia heikkoina hetkinä myös itseäni motivoivana juttuna. Ja välillä ne ei motivoi muakaan, vaan ostan sen 22 dollarin mekon kuljetuksineen ihan vain mukavuus edellä.

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: 

contact@sarandadedolli.com

4 vastausta aiheeseen “Ilman blogia…”

Näytät niin kauniilta ja hehkuvalta❣️
Onneksi ostit tuon mekon, se sopii sinulle kauniisti 💞

Onneksi kirjoitat tätä blogia! <3 Osaat sanoa asiat niin kauniisti ja sinusta välittyy niin ihanan lämmin asenne. Ihailen sitä todella <3

Mahtavaa kuulla myös, miten paljon hyvää blogi on tuonut elämääsi. Toki on niitä muitakin puolia, mutta toivottavasti pysyy kuitenkin vahvasti plussan puolella 🙂

Hauska huomio muuten tuo nettishoppailu 😀 Ehkä asioiden kirjoittaminen ja julkisesti sanominen tosiaan vahvistaa arvojen mukaan toimimista.

Kiitos vielä ihanasta blogistasi (tosi kiva muuten tämä sun oma ulkoasu)! On ollut suuri onni saada tutustua suhun tän blogin kautta <3

Kommentoi