Kategoriat
Hyvinvointi

Ihania (lähes) ilmaisia asioita

DSC_2475 – kopio.JPG

Julkinen liikenne. Mulla oli yksi aamupäivä yhden palaverin ja lounastreffien välissä puolitoista tuntia aikaa. Olin juuri juonut tapaamisessa kahvia enkä halunnut pilata lounasta syömällä jotakin jo ennen, joten kahvilassa istuminen ei houkuttanut, vielä vähemmän kaupoissa pyöriminen. Hyppäsin 7-ratikkaan ja käytin aikani siellä, kausilipun hinnalla. Vastasin meileihin, katselin liikkuvia maisemia ja kuuntelin Grace VanderWaalia.

14e vesilasku kuukaudessa. Saat hanasta kylmää juomakelpoista vettä ihan koska vain ja pääset lämpimään suihkuun ennen nukkumaanmenoa vaikka joka ilta. Voit pestä pyykkiä ja tiskit kun sinulle sopii. Parasta mitä Suomesta saa on meidän vedenjakelujärjestelmä.

DSC_2487.JPG

DSC_2455.JPG

Kaupungin puutarhat. Kävimme veljeni tyttöystävän kanssa viikonloppuna Talvipuutarhassa ja muistin nämä pari kuukautta sitten otetut asukuvat, jotka olen kokonaan unohtanut julkaista. Kaupungin puutarhoissa on ihana tunnelma, ja sinne voi mennä ilmaiseksi työskentelemään, valokuvaamaan tai piknikille. Jos joku vielä kertoisi mulle onko Helsingin Talvipuutarhassa pistorasioita, mä vien itseni ja läppärini heti huomenna sinne.

Evääksi kotoa pakattu ruisleipä uimahallin jälkeen. Viisi kertaa edullisempi kuin kahviosta napattu ja vähintään viisi kertaa parempaa. Uinnin jälkeen haluan syödä välipalani ennen kuin edes puen päälle…

DSC_2474.JPG

DSC_2486.JPG

Synnyttäminen suomalaisessa sairaalassa. Toki riippuen kunnasta ja sairaalassa vietetyistä päivistä lasku voi olla useampi satanen, ja mekin olemme ihan erikseen laittaneet tätä varten rahaa sivuun. Mutta synnyttäjille hinta on pieni todellisiin kustannuksiin nähden – etenkin kun siihen laskee vielä koko raskauden ajan ilmaisen äitiysneuvolan. Ja koska yksityisiä sairaaloita ei ole, jokainen Suomessa syntyvä saa tasa-arvoisen alun elämälle. Kaikkialla maailmassa asia ei tietenkään ole näin, ja siksi arvostan etua suunnattomasti.

Mitä muita lähes ilmaisia mutta arvokkaita asioita teille tulee mieleen?

Kiitollista keskiviikkoa kaikille. <3

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

22 vastausta aiheeseen “Ihania (lähes) ilmaisia asioita”

Ihana postaus ja kommentit olen kyllä kiitollinen puhtaasta vedestä ja Suomen vedenjakelujärjestelmästä, MUTTA vain 14 euroa! Meillä maksoi edellisellä paikkakunnalla 30 euroa henkilöä kohti! Nyt käytön mukaan (rivari ja paljon puklaava vauva) 30 euroa kuukaudessa, joka on huomattavasti siedettävämpi summa

You looking gorgeous in this outfit. All images are wonderful and lovely which are captured at city gardens have a wonderful atmosphere and you can go for free to work, take a photo or picnic.

Lehtiroskisten dyykkaaminen :). Harva se viikko löytyy isot kasat uudehkoja sisustuslehtiä katsottavaksi. Samoin kirjaston kierrätyshyllystä.

Meidän taloyhtiössä on muodostunut tavaksi jättää lukukelpoiset lehdet käytävään penkille, josta joku toinen voi napata lukemista matkaan. Tää tapahtui puolivahingossa kenenkään organisoimatta ja nyt lehtien huomaa välillä häviävän luettavaksi ja palautuvan takaisin penkille muiden iloksi. Välillä joukkoon on mahtunut myös pokkareita. Ihan parasta, kun ei tarvitse lähteä edes roskakatokselle asti penkomaan. 😀

(Vaunujen tai rattaiden kanssa kulkiessa julkinen liikenne on ainakin meidän kaupungissa täysin ilmaista, mikä on ihan mahtavaa!)

Meillä taas asuu ikävä kyllä joku kierrätyksen vastustaja: kun muut laittavat roskakatoksen kierrätyshyllyyn lehtiä, joku heittää ne heti roskiin. Vaikea käsittää, miksi. Kaverin taloyhtiössä taas asui henkilö, joka REPI naistenlehdet ennen kuin laittoi keräysastiaan. Ilmeisesti kun hän kerran oli lehdistä maksanut, kenenkään ei sopinut kaivaa niitä rosiksesta ilmaiseksi.

Siis MITÄ. 😀 En voi ymmärtää – kumpaakaan ihmistyyppiä!! Voisin repiä just ja just osoitekohdan yksityisyyden takia (eli vaikka sen takakannen) mut hei oikeesti, mitä ihmettä… Ikävää. 🙁

Lisätään listaan vielä kirjastot <3 En voi kylliksi ylistää sitä miten laaja valikoima kirjoja meille kaikille on kirjastoissa tarjolla sekä lapsille että aikuisille ja tietokirjoista kaunokirjallisuuteen ja kaikkea siltä väliltä.

Todellakin lisätään, hyvä kun sanoit. <3 Just Oodinkin rakentamisen alla on ollut mielenkiintoista seurata kansainvälistä keskustelua siitä miten paljon Suomi sijoittaa rahaa julkisiin hankkeisiin josta se ei rahallisesti ”suoraan hyödy mitään”. Täällä on niin hienoa asua. <3

Jokamiehenoikeus! Saat ilmaiseksi kerätä marjoja metsästä, samota siellä niin paljon kuin sielu sietää tai vaikka laittaa teltan pystyyn (kunhan ei pihapiiriin) <3 Tää ei todellakaan päde kai missään muualla kuin pohjoismaissa ja musta tuntuu että koska tää on itsestäänselvyys niin moni unohtaa kuinka upea juttu tää onkaan.

Samaa mieltä! Ja oikeus jota itse hyödynnän kauheen vähän… Hyvä kun muistutit. <3

Ehdottomasti listaan mukaan myös meidän peruskoulujärjestelmä! Vaikkei veroja niin aina huvittaisikaan maksella, niin niiden avulla jokaiselle lapselle annetaan mahdollisuus opiskella yhdeksän vuoden ajan ja siinä samalla saada lämmin, joillekin ehkä päivän ainoa sellainen, ateria viisi kertaa viikossa. <3

No kyllä. <3 Sitä tahtoo itse unohtaa että tosiaan opiskelun lisäksi myös ruoka ja oppikirjat ovat peruskoulussa ilmaisia. Oon tästä niin ylpeä.

Nii, jos niitä kirjoja saa. Mieheni vanhimmalla lapsella on nyt ainakin pari vuotta ollut aineita, joissa ei kirjoja ole tai ne on jaettu toisen luokan kanssa. Siinä sitten ihmetellään, että mites kokeisiin luetaan, kun ei taaskaan ole kirjoja kun ne on sillä toisella luokalla käytössä.

Voi ei, onpa ikävää. 🙁 Toivottavasti tollasissa tapauksissa opettajat pystyvät tarjoamaan vaihtoehto-opiskelutapoja, esim. monisteita tai iästä riippuen elektronisia materiaaleja.

Aika vahvasti on menty muistiinpanojen avulla. Kurjaa kattoa tommosta. Onneksi joka aineessa ei ole tällainen tilanne. Elektroniset materiaalitkin on hankalia, koska ei koulu tai siis kunta kustanna kaikille tablettia tai läppäriä eikä kaikki sellaista voi ostaa lapselleen.

Vitsi miten kurja tilanne. 🙁 Toivottavasti uusilla budjettineuvotteluilla saadaan tääkin asia kuriin. Harmittaa niin vietävästi jos asia on näin laajemminkin koska nimenomaan ilmaisella koulutuksella suomalaiset ovat saaneet ylpeillä ensin. 

Kommentoi