Kategoriat
Uncategorized

Ihana ihana ihana Passenger

Olin eilen katsomassa yhtä lempilaulajistani, Passengeria Helsingin kulttuuritalolla ja wow, minkä show. Myönnän, että olen ollut vähän huono fani viime aikoina, kun en ole ehtinyt kuuntelemaan sen koommin herran uusimman levyn Young as the Morning Old as the Sea kappaleita. Toisaalta, on ihanaa mennä vaikkapa uuteen kaupunkiin niin ettei siitä paikasta tiedä vielä kaikkea. Vähän sama juttu keikoissa.

IMG_20161012_180751.jpg

Mä olen jotenkin elänyt siinä uskossa, että Suomessa ei montaa Passengerin fania ole, mutta täpötäysi sali kertoi ihan muuta. Enkä usko kauhean monen lähteneen pettyneenäkään sieltä. Vaikka Passenger oli soittanut bändillään vain muutaman keikan aikaisemmin, he vetivät uskomattoman mukaansatempaisevan ja viihdyttävän esityksen. Ja ai jestas herran ÄÄNI – ehdottomasti kaunein, jonka olen koskaan kuullut. Niin kaunis, että hänen levynsä kalpenevat live-esityksen rinnalla. Oli niin puhdistavaa istua monien biisien aikana vain silmät kiinni ja antaa äänen viedä mukanaan. (Vaikka ei katselemisessakaan mitään vikaa ollut – tiedättehän, brittimiehet. ;))

Kaikkien diippien biisien taustalla oli yhtä diibit ja koskettavat tarinat, mutta laulajan huumori oli loppujen lopuksi se mikä meikäläistä yllätti. Vaikka olenkin Passengerin keikkoja katsonut jonkun verran YouTubesta, enpä uskonut että sellaisen melankolisen folkmusiikin keskellä voi nauraa niin kylläisesti.

Ja hei mikä parasta, kun bändi lähti lavalta ja yleisö esitti i want morea, he palasivat takaisin ja soittivat kaksi mun lempparibiisiä! Olin todella tyytyväinen jokaiseen esitettyyn kappaleeseen jo aikaisemmin, mutta kun he tulivat takaisin ja lavalla soi juuri ne kaksi lempparia, joille sydän lyö tällä hetkellä eniten, se tuntui melkein kohtalolta. (Ne ovat Home ja Holes. Kuunnelkaapas.)

IMG_20161012_180715.jpg

Passengerin (oikealta nimeltään Michael David Rosenberg) menestystarina toimikoon inspiraatiotarinana meille kaikille. Herra kiersi vuosikausia maailmaa ja soitti milloin kaduilla, milloin kuusihenkiselle yleisölle pimeässä pubissa. Sitten syntyi yksi biisi ja bum, kaikki muuttui yössä.

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

 

Kommentoi