Kategoriat
Uutiset & Yhteiskunta

Hyvät päivät eivät päädy uutisiin

Selasin uutislähteitä ensi maanantain hyvien uutisten postaukseen. Joka kerta se on erittäin hankalaa; ”hyvä uutinen” on hyvin subjektiivinen käsite ja kaiken lisäksi niitä on vaikea löytää.

Kyse ei ole tietenkään siitä että maailmassa ei tapahtuisi hyviä asioita. Ne eivät vain ylitä uutiskynnystä. Minusta on myös tärkeää, että maailman rumatkin puolet ja traagisimmat tapahtumat tavoittavat mahdollisimman monta ihmistä – yleisen tietoisuuden, elämän arvostamisen ja muiden auttamista varten.

Haluan silti muistuttaa, että hyviä juttuja tapahtuu, edelleen ja ihan hirveästi. Kaiken kauheuden keskeltä löytyy ihan oikeasti hyviä tyyppejä, kehitystä, todellisia sankaritarinoita ja onnellisia loppuja.

DSC_0685.JPG

Palataan maanantaina siis hyvien uutisten kanssa, kestäisi niiden löytämisessä kuinka kauan tahansa.

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

6 vastausta aiheeseen “Hyvät päivät eivät päädy uutisiin”

Onneksi hyviä juttuja tapahtuu kuitenkin kokoajan. Varmasti jokaiselle joka päivä, harvoin niitä kuitenkaan ajattelee hyviksi. Ne on usein niin mitättömän pieniä juttuja, hyviä kuitenkin; aurinko paistoi minuutin sateen välissä ja se lämmitti, löysin kaupasta juuri oikean värisiä banaaneja(aavistuksen vihreitä, ei siis liian kypsiä, eikä liian raakoja), kesäloma on joka päivä päivän lähempänä, tuore siivu ruisleipää, lehtien puhkeaminen puihin, tuntematon ihminen hymyili kauniisti minulle, näin kadulle niin söpön lapsen…niin pieniä asioita, joita tapahtuu päivittäin, eivätkä todellakaan ylitä uutiskynnystä, silti saavat aikaan hyvän mielen. Nautitaan täysillä näistäkin! 🙂 Niistä se hyvä elämä koostuu 🙂

Sun komentti ja lista oli mun ”päivän hyvä uutinen”. Ihania asioita! <3

Olen jättänyt uutisten lukemisen vähemmälle, sillä ahdistaa niin paljon kun kaikki tuntuu olevan pelkkää negatiivista. Lähes kaikissa otsikoissa esiintyy sanat ”kuollut”, ”ero”, ”skandaali”, ”raha” tai ”laihdutus”.

Jos haluaa lukea hyviä uutisia, niitä saa ihan etsimällä etsiä.

Ymmärrän hyvin… Otsikoilla vielä lietsotaan kauhua ja pahennetaan asiaa entisestään. Nyt tarvitaan ihan uudenlainen journalismiaalto korostamaan hyvää!

Kommentoi