Kategoriat
Uncategorized

Henkinen varallisuus

DSC_0108.JPG

Minusta ei todennäköisesti tule koskaan rikasta tai varakasta. Alalla, johon olen kouluttautunut, on kyllä töitä mutta pienet palkat. Olen todella huono säästämään, koska tykkään laadukkaasta ruoasta, elämyksistä ja matkustustelusta. En veikkaa, lottoa tai sijoita.

En myöskään saa mitään kiksejä rahasta tai omistamisesta. Siinä missä joku jää ihailemaan naapuruston upeaa kartanoa, minä mietin, että toivottavasti sen asukkaat ovat onnellisia ja viettävät perheenä tarpeeksi aikaa keskenään.

Rahan sijaan minulla on henkistä varallisuutta senkin edestä. Olen aina ollut perusterve. Vaikka fyysinen terveys ei takaakaan onnea, on terveys ainakin helpottanut elämääni maailmassa, jossa esteettömyys ei valitettavasti ole itsestäänselvää. Minulla on uskomattoman ihana perhe ja ystäviä, joihin voin luottaa. Minulla on myös koulutus ja osaamista, jonka olen osittain hankkinut itse, olemalla utelias ja pitkäjänteinen.

Suurin henkinen varallisuutemme onkin persoonamme. Jos käytämme sitä oikein ja arvostamme sitä, kaikki raha ja materia maailmassa ovat toisarvoisia.

DSC_0099.JPG

DSC_0199.JPG

DSC_0100.JPG

DSC_0213.JPG

DSC_0061.JPG

DSC_0019.JPG

DSC_0023.JPG

DSC_0058.JPG

DSC_0049.JPG

DSC_0081.JPG

DSC_0029.JPG

DSC_0115.JPG

Salillamme eräs mies sanoi minulle, ettei ole aina ehtinyt kiinnittää huomiota hyvinvointiinsa, sillä on tehnyt niin paljon töitä. Viime aikoina hän on kuitenkin tietoisesti päättänyt: vähemmän työntekoa, enemmän itsestään ja läheisistään huolehtimista. Taloudellisesti ei välttämättä se kannattavin lopputulos, mutta henkisesti varmasti sen arvoista.

Pysähdytään silloin tällöin miettimään, mikä on meille arvokasta muutenkin kuin vain euroissa.

 

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

3 vastausta aiheeseen “Henkinen varallisuus”

Kommentoi