Kategoriat
Vastuullisuus

Helsingin parhaat kirpputorit

Helsingin parhaat kirpputorit

Kirpparihaukka täällä hei! Ekologisuuden – ja myönnän, myös kitsastelun – vuoksi suosin tosi paljon kirpputoreja. Mun mielestä kirpparishoppailu on itsessäänkin elämys – koskaan ei tiedä mitä aarteita tulee vastaan ja millaisiin myyjiin ja tarinoihin törmää.

Alla listattuna omasta mielestäni Helsingin kivoimmat kirpputorit. Kommenttiboksiin saa jättää teidän omia suosikkeja!

Helsingin parhaat kirpputorit

Helsingin parhaat kirpputorit

Helsingin parhaat kirpputorit

Relove, Sandelsinkatu 6. Töölöntorin sydämellä sijaitsee tällä hetkellä mun lemppari käytettyjen vaatteiden myymälä. Suurimmaksi osaksi laadukkaita tuotteita, josta voi helposti bongailla merkkivaatteitakin. Kaiken kruunaa samoissa tiloissa toimiva sympaattinen kahvila, joka tarjoaa mm. herkullisia kasvislounaita ja raakakakkua. Pelkästään myymälän nimi herättää kutkuttavaa innostusta!

Uff. Uff ei ole ehkä se ”kuluttajaseksikkäin” vaatekauppa, mutta todellisuudessa olen löytänyt parhaat kirpparilöytäni sieltä. Myymälät ovat niin isoja ja selkeästi järjestettyjä ja tarjonta on laaja. Parasta tietysti on se, että tuotot suunnataan kestävän kehityksen ja köyhyyttä poistamisen työhön.

Fida-lähetystorit. Myös hyväntekeväisyysperiaatteella toimivat Fidat ovat mielestäni hyviä kirpparimyymälöitä. Tänne voit muuten ostaa myös lahjakortin kaverille haluamallasi summalla, niin älyttömän hyvä idea!

Vallilan stoori, Sturenkatu 36. Kuvittele tyylikäs itsepalvelukirppis josta löytyy myös tunnelmallinen kahvila, pop-up-kauppa ja vanhoja vinyyleitä. Aivan huikee paikka! Pro tip: kun olet hoitanut shoppailut ja tankannut vatsan täyteen sapuskaa, tee pieni kävelykierros Puu-Vallilassa.

Brunon konepaja, Aleksis Kiven katu 17A. Samoilla suunnilla sijaitsevassa vanhalla konepajalla on epäsäännöllisiä kirpparitapahtumia, jotka kuhisevat ihmisiä ja hyviä löytöjä. Kannattaa seurata konepajan Facebook-sivuja siitä milloin seuraavan kerran tapahtuu.

Helsingin parhaat kirpputorit

Helsingin parhaat kirpputorit

Helsingin parhaat kirpputorit

Osaatteko te suositella muita kivoja kirppareita Helsingissä tai muualla?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

18 vastausta aiheeseen “Helsingin parhaat kirpputorit”

Tallinnassa Uff on nimeltään Humana ja liikkeet ovat paljon edullisempia. Ilmeisesti käytettyjä vaatteita tuodaan sinne pohjoismaista. Uffissa ja Fidassa minua tosin harmittaa, että vaatteet on järkätty värien, ei koon mukaan. Menee kamalasti aikaa selata vaikkapa kaikki harmaat neuleet omaa kokoa etsiskellen!
Pidän myös Emmauksesta. Ainakaan oman asuinelueeni Emmauksessa vaatteet eivät kierrä minkään keskusvaraston kautta kuten Uffilla ja Fidalla tuntuu käyvän. Myös Nihtisillan kierrätyskeskus on hyvä, vaikka iso.
Monessa kaupungissa (esim Kuopio) Punaisen ristin Kontit ovat hyviä.

Apua, ootte maininnut niin monta paikkaa josta en oo koskaan kuullutkaan! Ihan mahtavaa, kiitos kiitos. 🙂 Hyvä tietää myös tuosta Humanasta kun seuraavan kerran suuntaan etelään.

Ja mustakin tuo värilajittelu Uffilla on vähän hassu!

Mä oon jo aikaisemmin kirjoittanutkin sulle, että mä ikävöin usein kotikaupunkini Lohjan kirppareita, joilla oli niin halpaa! Myös Lahdessa käydessä haluan aina käydä paikallisessa Lanttila-kirppiksessä, joka on tosi iso ja edullinen. Lanttila löytyy kuulemma myös Vantaalta, siellä pitää joskus käydä!

Yksi tosi kiva kirppis/secondhand on Kalliossa Kaarlenkadulla sijaitseva Frida Marina. Tosi symppis paikka ja sieltä oon tehnyt myös kivoja löytöjä! Aikoinaan tuli käytyä Kaivarin Kanuunassa, en tiedä onko sitä enää Kaivarissa mut Töölöntorilla lähellä Relovea on nykyään ja siksi käyn samalla reissulla yleensä molemmat, vaikka Relove onkin kivempi.

Tässä Punavuoressa meidän lähellä on itsepalvelukirppis Punavuoren patina, mikä on kans symppis itsepalvelukirppis, jossa oon tehnyt löytöjä.

Mut ihan paras on kyllä kesäisin Hietun kirppis, koska siellä voi tinkiä myyjiltä suoraan ja oon tehnyt todella paljon hyviä löytöjä tosi halpaan hintaan. Ja aurinkoa saa kaupan päälle! 🙂

Hietsun kirppari! Miten unohdin sen tästä listasta!? Hietsu on ihan PARAS! Ja kirjoitin muuten ylös nuo muut mainitsemasi kirpparit. 🙂 Täytyy todellakin käydä tuolla Kanuunassa Reloven yhteydessä. Kiitos paljon vinkeistä!

Relove on ihan lemppari, aivan ihana!! Olen itsekin siellä kerran myynyt ja sekin toimi hyvin vaikka vähän tuli alemmuuden tunne omista rytkyistä, haha.. kun siellä on aivan upea tarjonta.

Lisäksi haluaisin mainita lähikirppikseni, Siilitien metrikseltä 200 m kävelyn päässä sijaitseva Kahdeksas aisti. Kiva lähiökirppis! 🙂

Oi jes itä-helsinkiläisenä arvostan! Kiitos! 🙂

Kiva myös kuulla että Relovessa myyminen toimii. Mietin just että minne veisin seuraavaksi vaatteeni myyntiin. 🙂

Kiitos tästä postauksesta. Oon itse ihan auttamattoman huono kirppareilla kävijä. Ekologisuuden vuoksi haluaisin kuitenkin opetella kirpparihaukaksi. Seuraavan kerran, kun mulla tulee taas tarve uudelle vaatteelle, suuntaankin näillä ohjeilla kirpparikierrokselle katsastamaan, jos tarvitsemani löytyisi kierrätetynä.

Kiitos kommenttistasi ihana. <3 Musta tuntuu että teidän perhe on muutenkin niin ekologinen että ei haittaa vaikkette käviskään kirppareilla paljon. 🙂 Mutta yllättävän hyviä löytöjä sieltä kyllä bongaa! Ja se on kokemuksena mun mielestä paljon kivempi kuin tavallisessa vaatekaupassa käyminen. 🙂

Kommentoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: