Kategoriat
Perhe & Ihmissuhteet

Häät: mitä kaikki maksoi?

IMG_5138.jpg

Tämän postauksen julkaiseminen jännittää. Kysyin muutamalta läheiseltäni että kannattaako näin henkilökohtaisesta raha-asiasta kirjoittaa, ja vaikka kukaan ei mitään varsinaisia haittapuolia keksinytkään, tuntui jokaisen mielestä aihe silti tabulta. Kun konsultoin miestäni mitä mieltä hän on, hän suorastaan ihmetteli, miksi edes pohdin asiaa. ”Tottakai kirjoitat jos haluat. Mieti miten monia ihmisiä kiinnostaa paljon häihin oikeasti uppoaa rahaa ja kuinka monia voit auttaa ennakoimaan omien häiden kuluissa.” (Nain selvästi oikeasti miehen, häärahat eivät menneet siis ihan hukkaan. (Joo joo, siihen ei oltaisi 13k tarvittu.))

Mitä meidän häät maksoivat?

Yhteensä 12 910 euroa (vieraita 85). Emme todellakaan ole mitään do it yourself -henkisiä tyyppejä joten halvemmallakin olisimme voineet päästä. Tosin, olemme molemmat myös aika minimalisteja esim. koristeluiden suhteen, joten uskon että se ominaisuus puolestaan säästi meiltä rahaa.

Menimme naimisiin 5.5.2018 Ravintola Töölönrannassa, Helsingin keskustassa. Rakastuimme ravintolaan ensikäynnin jälkeen. Sydämellinen palvelu ja selkeät ohjeistukset ja suositukset alusta asti toivat varmuutta siihen, että tämä on se meidän hääpaikka. Miljöö Töölönrannassa on aivan upea, vieraiden oli helppo saapua paikalle, enkä mä keksi ainuttakaan negatiivista asiaa valitun ravintolan osalta. Toki ravintolahäät maksavat yleensä ottaen enemmän kuin esim. vuokratilassa järjestetyt häät, jossa voi ulkoistaa pitopalvelun ja tuoda omat alkoholijuomat, mutta me tiedettiin saavamme Töölönrannassa hyvää laatua ja ennen kaikkea kaipaamamme helpoutta järjestelyihin.

Mihin 12 910e meni?

Alla eritelty tarkemmin mihin lähes 13 tonnia kului. Listalla voi olla asioita jotka joku ei luettelisi häämenoiksi ja puolestaan puuttua jotain, mitä joku muu voisi ehdottomasti laskea mukaan. Meidän laskuun ei sisälly esim. kihlajaissormuksemme, meidän maaliskuussa järjestettyä kihlajaisjuhlamme Turkissa tai häämatka, jota emme ole vielä edes tehneet. Kysykää ihmeessä kommenttiboksissa jos kysymyksiä herää!

Kutsut: 0e. Teimme suljetun Facebook-tapahtuman helppouden takia. En ole askartelijatyyppiä enkä kokenut perinteisiä kutsuja erityisen kauniina tai tärkeinä. Facebook-tapahtuman kautta oli helppo seurata vieraiden lukumäärää osallistumisilmoitusten perusteella, ja se tuntui vaivattomimmalta kanavalta kysyä erikoisruokavalioista ja muistuttaa vieraita jos oli jotakin muistuteltavaa. Tuntui että tapahtuma loi vieraat jotenkin alusta asti enemmän ”yhteen”. Ehkä jonkun mielestä epäromanttista mutta meidän mielestä täydellisen toimivaa!

IMG_5273.jpg

Morsiamen look (sis. hääpuvun, korjaukset siihen, meikin ja hiukset): 1200e . Korut ja kengät lainasin siskoltani. Häämekon suhteen mulla oli iso kriisi ja vasta neljäs oli ”se oikea”. Siksi rahaa upposi odotettua enemmän, mutta aion myydä pari mekkoa pois syksyn mittaan jolloin saatan saada muutaman satasen takaisin.

Sulhasen look (sis. kaikki puvun osat, kengät sekä parturin): 350e . Löysimme laadukkaan ja edullisen puvun silloin kihlajaismatkallamme Turkista.

Sormukset: 0e. Päätimme, että jo ostamamme kihlasormukset voivat toimia myös aviosormuksina. Ei säästösyistä vaan yksinkertaisesti siksi, että koimme helpommaksi pitää sormessa vain yhtä sormusta. Vihkisormukset voi ostaa myöhemminkin jos tuntuu siltä.

IMG_5476.jpg

Kukat (sis. morsiuskimpun joka toimi myös heittokimppuna, sulhasen vieheen sekä pöydissä ja kakuissa olleet isot vaaleanpunaiset ruusut ja harsokukat): 400e.

Muut koristelut (mm. paikkakortit, nimikoidut hääsaippuakuplat ja ohjelmanumeroiden materiaalit): 400e . Kuten sanoin: jos olimme tehneet itse, olisimme voineet säästää parikinsataa.

Valokuvaaja: 1250e. Meidän valokuvaaja oli Katarina Kirvesmäki, jonka lopputulosta ihaillaan edelleen päivittäin. Ehdottomasti jokaisen euron arvoinen.

DJ: 700e . Emme tilanneet bändiä sillä yritäpä etsiä sellaista Suomesta joka osaa soittaa suomalaista, englantilaista, albanialaista ja turkkilaista musiikkia. 😉 DJ:n pakettiin sisältyi kaikki valot ja vempaimet. Olimme musiikkiin ja tunnelmaan erittäin tyytyväisiä.

IMG_5153.jpg

IMG_5131.jpg

Vihkiminen: 260e . Kutsuimme notaarin maistraatilta vihkimään, virka-ajan ulkopuolella maksu on 250e + matkakulut.

Ruoka ja juomat (sis. vegaanisen menun (alkuruoka buffettina, pääruoka tarjoiltiin pöytiin), juhlakakun ja GreenStreetiltä tilatun raakakakun sekä viisi alkoholi- tai alkoholinta juomaa per vieras (alkujuoma, kaksi ruokajuomaa, yksi avec-juoma ja lasi kuohuvaa bileosuuden alkaessa, valitsimme viinit luomu ja vegaanisuus edellä)) n. 8000e. Vieraita oli yhteensä 85. Hinta sisälsi myös pöytäliinat, servetit, kattauksen ja siivouksen sekä kaikki suunnittelupalaverit ja muun avun ravintolalta. Ns. ”koko paketin”. Muuten baari oli auki ja muut juomat olivat omakustanteisia.

IMG_5669.jpg

IMG_6045.jpg

IMG_6202.jpg

Muita kuluja (mm. päivän taksit ja pienet häälahjat omille vanhemmillemme): n. 350e

Yhteensä: 12 910 e

Mun on tosi vaikea arvioida onko 13k hääjuhlista paljon vai vähän, sillä todellisista summista puhutaan harvoin. En rehellisesti tiedä ainoankaan ystäväni hääkustannuksista. Meille tämä oli toki iso summa, mutta saimme avustusta mm. ukiltani joka ei valitettavasti koskaan sitten ehtinytkään häihin. <3 Vieraillemme sanoimme, ettemme kaipaa mitään lahjoja, mutta jos joku sellaisen välttämättä halusi hankkia, kerroimme arvostavamme materian sijaan ennemmin rahaa. Lahjoitimme häälahjarahoista pienen osuuden hyväntekeväisyyteen.

Mä olen kirjoittanut tosi paljon häistämme jo aikaisemmin, kaikki postaukset löytyvät TÄMÄN LINKIN takaa.

Kaikki kuvat: Katarina Kirvesmäki

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

25 vastausta aiheeseen “Häät: mitä kaikki maksoi?”

Mun mielestä teidän hääbudjettinne kuulostaa ihan kohtuulliselta suhteutettuna vierasmäärään ja siihen nähden, että häät pidettiin pk-seudulla. 🙂 Itse menin vuonna 2016 naimisiin, meidän häissä oli muistaakseni 42 vierasta ja budjetti oli noin 7000 euroa. Ja mä vielä pidän meidän häitä tavallaan jopa pienen budjetin häinä, sillä meillä ei esim. ollut bändiä, videokuvausta tai muita kalliita juttuja vaan ihan ne peruselementit. Reilusti yli 4000e budjetistamme menikin ruokaan ja juomaan sekä hääpaikkaan ja sen siivouskustannuksiin. Kallista lystiä, mutta toivottavasti nämä jäivät mun ensimmäisiksi ja viimeisiksi häikseni 😀

Ihan näin tiedon tuottamisen nimissä:
Häät 2016 Tampereen seudulla, noin 60 vierasta, noin 10 000 budjetti.
– Isoin kulu ihana hääpaikka ja sen oma pitopalvelu
– Vihkiminen maistraatista virka-ajan ulkopuolella kuten teillä
– Morsiamen puku löytyi superhalvalla 80 € (vintagea), mutta hiukset, meikki, kengät, korsetti, alushame jne toki maksoi
– sulhasen asun täydennyksiin, parturiin yms. meni ehkä alle 300
– Alkoholit Virosta, reilusti alle 1 000 (ostettiin ihan liikaa)
– hääkuvaajana tuttu opiskelija, 700
– ei bändiä tai DJ:tä
– kukat marketista paitsi kimppu ja viehe
– halvoista tarvikkeista itsetehdyt kutsut ja kiitoskortit, postimerkit toki kalliita
– sukunimenvaihdos molemmille asiakirjoineen ehkä alle 300 yhteensä
Tässä nyt ekana mieleen tulleet. Kiitos kun kirjoitit aiheesta rehellisesti!

Mahtavaa miten selkeä lista! En itse tajunnut ottaa huomioon sukunimimuutoksiin lukeutuvat kustannukset, joten tosi hyvä kun mainitsit siitä. 🙂 Kiitos kovasti kommenttista ja ihanaa loppuviikkoa!

Vähän yli vuosi sitten mentiin salaa hyvin pienellä porukalla naimisiin, 1200€ meni kaikkiaan. Suurimman yksittäisen osuuden vei kuvaaja. Itsekin kuvausta harrastavana kuvat oli mulle tärkeät, ja olin valmis maksamaan isonkin summan niistä. Sekin, että häistä ei tiennyt kummankaan vanhemmat, eikä muutenkaan 99% tutuista, halusin että kuvien välityksellä ihmiset pääsisi tunnelmaan. Meillä kävi kuitenkin tuuri, kun kaveri jonka kuvaustyylistä olin aina pitänyt, alkoikin juuri sinä kesänä kuvata häitä bloginsa lisäksi harjoitushinnalla ja aikataulu osui yksiin. Kuvista siis maksettiin vain 400€. Käräjäoikeuden tuomarin palkkio ja matkakulut meidän haluamalle kalliolle oli 270€. Mun osittain teetetylle asukokonaisuudelle hintaa tuli 110€, miehen vaatteille 40€. Kimpun ja vieheen askartelin itse paperista. Sormukset yhteensä maksoi 103€. Auto jonka ehdottomasti halusin, löytyi kaverin kautta ja siihen meni 150€. Loput meni ruokiin ja pieniin juttuihin. Yllätettiin vihkimisen jälkeen mun vanhemmat pelmahtamalla paikalle grillaamaan sillä meidän pienellä juhlaporukalla. Päivä oli täydellinen, enkä muuttaisi mitään, vaikka ympäri sukua ja tuttuja saatiin kuulla että mentiin väärin naimisiin. Se oli meidän päivä.

Miten ihanan, ihanan kuuloiset häät. <3 Mielettömän hyvä esimerkki siitä että voi saada tosi tunnelmallisen päivän tuhansia käyttämättä. Ja vitsi mulle tulee paha mieli kuulla että joku on sanonut teidän menneen väärin naimisiin… Siis mitä, onks tässäkin olevinaan jotain oikein ja väärin?! Oikein on korkeintaan se että se että tekee just niin kuin ittestään ja parilta tuntuu! Mä ihailen teitä kun teitte niin. 🙂

Omiani kommentoiden ja vähän pyöristellen, juhlapaikka 2000e, bändi 2000e, ruoka ja juoma 2500e. Plus puvut, kampaajat, kutsu+kiitoskortit.. Jossain 8000essä huiteli siis. Huhhuh kallista puuhaa 🙂

Mahtavaa kun kommentoit! Ja ON kallista. 😀 En halua edes pohtia mitä kaikkea muuta tuolla summalla olisi saanut (esim. 130k asuntolainan pankilta…) Mut se päivä on tärkeä ja joku mielellään käyttää sen rahan siihen, kuten me ja varmasti tekin. 🙂

Teillä on ollut tosi kauniit häät! 🙂 Ravintolahäiksi mun mielestä ihan maltillisen hintaiset. Meidän häät vuonna 2014 järjestettiin vanhassa kartanorakennuksessa, jonne oli tilattu pitopalvelu ja juomat sai tuoda itse. Vieraita oli vajaa 80 ja rahaa meni suunnilleen saman verran kuin teillä. Mulle ruoka oli tosi tärkeä osa juhlia, siitä en halunnut tinkiä yhtään, joten budjetoitiin siihen vapaammin rahaa 🙂 Koristelussa säästettiin, koska tila oli niin näyttävä (upeat vanhat kalusteet, flyygeli, suuria viherkasveja!) että sinne ei tarvinnut tuoda muuta kuin kukkia. Meidät vihittiin kartanon puutarhassa suihkulähteen edessä.

Yllättävä rahanreikä oli lapsivieraat. Mies halusi ehdottomasti kutsua koko suvun perheineen (itselleni olisi riittänyt pienemmät juhlat vain läheisimpien aikuisten kesken), ja kun lapsia oli tulossa paljon niin halusin sitten varmistaa että heilläkin on kivaa tekemistä. Järjestettiin nurkkaus, jossa oli puuhakirjoja, väritystehtäviä, saippuakuplia ja mahdollisuus katsoa lastenohjelmia. DJ soitti myös oma-aloitteisesti yhteen väliin lastenlauluja kun aikuiset hävisivät tanssilattialta huilailemaan, niin muksut sai pitää omat jamit. Saatiin jälkikäteen siitä paljon kiitosta vanhemmilta.

Voi lämmin kiitos. <3

Mun mielestä teidän häät kuulostaa ihan mun unelmien häiltä haha. 😀 Niin kauniin kuuloinen tila, vau! Flygeelit ja kaikki. <3

Pakko myös nostaa hattua sulle siitä että vaikka alunperin toivoit lapsettomia häitä, panostit lapsiin noin paljon! Meilläkin oli lapsettomat häät, ja jos olisin ”joutunut” tinkimään siitä, en tiedä olisinko jaksanut huomioida lapsia jotenkin sen ihmeellisemmin. 😀 Ihailtavaa toimintaa siis! 🙂

Meidän häät oli reilu vuosi sitten elokuussa Nurmeksessa eli pikkupaikkakunnalla Pohjois-Karjalassa. Silti onnistuttiin kuluttamaan häihin jotain 10 000 euroa.

Häät oli paikallisessa nuorisokeskuksessa, josta saatiin vähän tutun alea. Niiden laskuun kuulu paikka, ruuat, ruokajuomat, astiat ja muut ja jatkopaikkana viereinen saunatila. Lisäksi ulkopuolelta tilattiin kakut. Vieraita oli noin 70. Muita isoja kuluja oli bändi (jolle sillekin saatiin tiukka hinta, laulaja kaverin tytär) ja varmaan minä 😀 Hääpuvunkin hankin käytettynä mutta kyllä se siltikin makso 600-700 (alkuperänen hinta oli yli 2000 eli säästöä, säästöä…). Miehelle hankittiin uusi puku, mutta sille on varmaan myöhemminkin käyttöö.

Kukkia ei ollut kimppua, kaasojen kukkia ja viehettä lukuunottamatta. Muutenkin koristelut oli aika minimissä, kynttilöitä tosin innostuin hamstraamaan. Kutsut suunnitteli mies ja ne painettiin meidän työpaikalla eli nekään ei maksanu mitään. Kuvaajana oli kaveri, jolle maksettiin jonkun verran vaivanpalkkaa. Pappina toinen kaveri, tosin sehän ei nyt muutenkaan olisi maksanut. Kaasoille maksoin kampaukset. Hääauto oli miehen siskon ja sen miehen. Photobooth-tarvikkeita ostettiin ja siihen kamera sekä karkkibuffaan tarvikkeet. Sormukset oli kihlasormukset ja häämatkaa ei laskettu tähän.

Että kun näitä nyt listaa, alkaa miettiä, mihin me ne rahat oikein käytettiin… Pienistä puroista tuli yllättävän iso virta. Ja meilläkin budjetti kyl ylitty, kun alun perin arvelin, että menisi jotain 8 000 euroa. Mutta oli ne kyllä sen arvoiset bileet 🙂

Ensinnäkin teidän häät kuuloistaa upeilta! Toiseksi, mun mielestä sun kommentti kitetty kyl tosi hyvin sen miten hääbudjetointi voi yllättää: mäkin ajattelin että okei, ruoka+juomat maksavat useamman tonnin, muut korkeintaan muutaman satasen. Miten se voi yhteenlaskettuna summautua niin suureksi?? Noo kyllä se ilmeisesti vain voi. 😀 Eikä onneksi vissiin vain meillä! 😀

Kiitos tuhannesti kun jaoit teidän laskelmia. 🙂 Auttaa varmasti monia!

Itse olen niin jalat maassa -ihminen, että olisin mieluummin laittanut tuon summan asuntoon, meillä vieraita oli (22 vuotta sitten) 7 🙂 Jos on ylimääräistä rahaa ja haluaa isot häät, niin ihanaa ja ikimuistoistahan se on, mutta ei kuitenkaan mikään välttämättömyys. Oli pakko kommentoida, kun mietin jotakuta pienituloista lukemassa tätä. Mutta ihan täydelliset häät teillä näyttää olleen ja tärkeintä on, että olette itse sitä mieltä, että olivat sen arvoiset!

Ymmärrän hyvin! Nää onkin priotieettiasioita loppujen lopuksi. 🙂 Meillä ei siis ole edes omaa asuntoa eikä sellaista ole mahdollisuuttakaan varmaan ainakaan muutaman vuoteen ostaa eli tämä oli puhdas valintakysymys. Ei ollut siis ”ylimääräistä” huvittelurahaa vaan tarkan säästämisen tulos. 🙂 Mut just kuten sanoit, ihmiset, tulotasot, maut, arvot ja häätyylit vaihtelevat!

Kiitos, että uskalsit kuitenkin kirjoittaa! Muistan ainakin, miten itse häitä suunnitellessa kaipasin nimenomaan konkreettisia ja tarkkoja esimerkkihintoja erilaisista, todellisista ja toteutuneista kustannuksista.

Me mentiin naimisiin kesällä 2016, ja rahaa kului alle 3000 euroa. Meillä budjettia pienensi huomattavasti se, että mentiin naimisiin vain parinkymmenen läheisimmän kanssa, eikä pidetty mitään perinteistä monen tunnin biletystä, musiikkia ja juomaa sisältävää settiä. Vihkiminen oli kirkossa ja sen jälkeen syötiin rauhassa ravintolassa hyvässä seurassa. Ruokalajien välissä oli puheita ja muuta pientä ohjelmaa. Ravintola oli munkin mielestä näppärä, kun ei tarvinnut stressata erikseen ruoasta tai maksaa kallista tilavuokraa. Koristeitakaan ei tehty lainkaan, koska ne olisivat olleet nätissä tilassa mielestäni ihan turhia, ja just sellaista ylimääräistä stressin aihetta vain 😀 Samaten kukkia oli vain minun kimppuni verran, puvun löysin reilulla satasella poistomyyntirekistä ja valokuvaajana oli tuttu opiskelija. Kavereiden kanssa mentiin sitten pari viikkoa myöhemmin miehen vanhempien mökille viikonlopuksi naimisiinmenoa juhlistamaan.

Meille tällaiset simppelit pikkuhäät oli ihan parhaat, mutta on ihanaa, että jokainen voi järjestää juuri sellaiset juhlat, mitkä tuottavat itselle iloa <3 Itse oon sitä mieltä, että rahasumma on just sopiva niin kauan, kun sitä ajatellessa mieleen tulee häihin saadut ihanat ja ilahduttavat jutut enemmän kuin ahdistus ja voi ei mitä rahanmenoa -paniikki.

Teidän häät kuulostaa IHANILTA! Ihan oikeesti, iho meni ihan kananlihalle kun luin. 🙂 Oon onnellinen teijän puolesta jos saitte teijän näköiset juhlat. <3

Mun mielestä toi oli jotenkin tosi hyvin sanottu: Rahasumma on just sopiva niin kauan, kun sitä ajatellessa mieleen tulee häihin saadut ihanat ja ilahduttavat jutut enemmän kuin ahdistus ja voi ei mitä rahanmenoa -paniikki. Siis aamen! Kaikkien pitäisi miettiä just tätä budjettia säädellessä. 🙂

Oi, kuulostaa ihan mun unelma häiltä, mutta tän hetkisellä miehellä on iso suku ja ilmeisesti kaikki pitäisi kutsua..

Piti ihan muistella – enkä ihan tarkalleen muistanutkaan -, että meidän 100 vieraan häät maksoivat kahdeksan vuotta sitten reilun 8000 euroa. Tähän kuului siis mun hääpuku töineen, miehen asu, sormus, pitopalvelu, tilavuokra, askartelutarvikkeet, hotelliyö, dokumentaarinen hääkuvaus, juomat Tallinnasta sekä viikon häämatka Kyprokselle. Häät järjestettiin Jyväskylässä, mikä tietty näkyy hinnassa pk-seutuun verrattuna, mutta toki hinnatkin ovat kahdeksassa vuodessa nousseet reilusti: viikon Kyproksen-matka 4 tähden hotellessa maksoi tuolloin 1500 ja koko päivän hääkuvaus 500 euroa. Maksettiin koko summa omasta pussista, joten säästettiin paljon esimerkiksi askartelemalla itse ja hakemalla kaikki alkoholijuomat Tallinnasta. Myöskään bändiä tai dj:tä meillä ei ollut. Kaikki hääblogihype ja muutenkin isompi hääskene alkoi vasta selvästi meidän jälkeen, joten mitään kovin luksusta ei tuolloin edes osattu vaatia tai suunnitella.

Kiitos kommenttistasi! Tosi siistiä että muutkin jakaa tänne omia budjetteja. 🙂 Toivottavasti saitte teidän unelmienne häät. <3 En voi edes käsittää miten paljon (tai vähän, vaikea arvioida!) somehäähypetys on vaikuttanut omiin häävalintoihin. Myönnän että blogia kirjoittavana mulle oli ainakin tärkeää saada hyvät kuvat ja sijoittaa valokuvaajaan ja valokuvaukselliseen miljööseen. Myös hääkakkuinspiraatiota hain Pinterestistä. 🙂

Mun käsittääkseni häät pk-seudulla maksaa oikeastaan poikkeuksessa yli 10 000 euroa. Olen siis ollut neljän vuoden sisään kolme kertaa kaasona, joten tämä arvio pohjautuu siihen tietoon, plus siihen mitä olen muilta kuullut.

Yhden näistä pareista häät olivat ns ”ravintolahäät”, jotka vietettiin Klaus K. -hotellin Rakesalissa ja kaikki tuli hotellin puolelta. Ne häät maksoivat noin 15 000 euroa. Kaksi muuta paria vuokrasi tilan, hankki pitopalvelun, koristeli itse paikat jne jne. Molemmat parit tähtäsivät siihen, että hinta olisi kokonaisuudessan max 10 000 e, mutta kummallakin parilla budjetti ylittyi. Eli mun mielestä teidän kulut on tässä kontekstissa ihan maltilliset, koska saitte kaiken toisten tekemänä! Nyt kolminkertaisena kaasona, monenlaisiin hommiin joutuneena, osaan arvostaa sitä. 😀 Olemmekin miehen kanssa puhuneet, että mikäli päätämme joskus järjestää häät, se tehdään ehdottomasti tuollaisella ”avaimet käteen”-pakettimallilla, jossa ei tarvitse itse hösätä tai stressata mitään, vaan ammattilaiset hoitaa asian.

Ihana Netta, kiitos kun jaoit! Arvokasta tietoa mulle ja varmasti muille jotka tänne eksyy vertailumielessä. 🙂 Sijainnista ja helppoudesta saakin kyllä maksaa mutta joillekin se on tosiaan sen arvoista!

Meidän hääbudjetti (15.4.2017) oli kokonaisuudessaan noin 11 000-12 000€. Juhlat pidetiin Suomenlinnassa ja vegaanipainotteiset kasvisruoat tilattiin cateringin kautta. Minimalistiset kutsukortit suunnitteli mun graafikko ystävä ja graafikko sisko ja ne painatettiin. Kiitoskorttina lähetettiin valokuva kutsun tuulin mukaan. Koristeina oli pääsääntöisesti kukkia ja kynttilöitä koko suvun voimin kerätyissä kierrätyslasipurkeissa ja pulloissa, ja kukkia oli erikseen tilattu myös mun kimppuun, hiuskoruun ja vieheet mun miehelle ja meidän pojille. Kerättiin muutamat lyhdyt ym täydennykset koristeluun omista ja sukulaisten nurkista. Pöytiin laitettiin pöytänumerot, mutta paikkakortteja ei tehty. Mun hääpuku teetettiin mun toiveiden mukaan ja mies osti uuden puvun. Miehen sormessa on vain kihla ja mulla on yksinkertaisen kihlasormuksen rinnalla äidin vihkisormus. Mun vanhemmat on yhä aviossa, joten mun vihkisormuksen sisällä lukee isän nimi ja mun vanhempien hääpäivä ja ulkolaidalla mun miehen nimi ja meidän hääpäivä. Sormus on mulle hurjan eakas. Juhlittiin kahdessa erässä ensin päivällä perheen ja läheisimpien ystävien kera lapset mukana ja illalla ilman lapsia isommalla ystäväjoukolla. Häämatka me saatiin mun vanhemmilta lahjaksi.

En kestä teidän häitä. <3 Ihan kuin oisin ite ollut paikalla! Uskon että saitte niin täydelliset ja teijän näköiset juhlat. Kiitos kun jaoit tänne! 🙂

Meidän häät oli meille täydelliset <3 En näin jälkikäteenkään muuttaisi juhlissa mitään.

Kommentoi