Kategoriat
Uncategorized

Häät ja perustelumme 10 valintaan

DSC_5943-001.JPG

Postaus Missä asioissa säästämme häissä? on yksi blogihistoriani luetuimpia. Monet teistä ovat kertoneet tykkäävänsä hääpostauksista, ja koska menen (tilastojen mukaan 50% varmuudella :D) vain kerran naimisiin, haluan ottaa kaiken ilon irti siitä että voin fiilistellä omia häitäni myös täällä blogissa.

Tänään jaan perustelumme 10 häihin liittyvään valintaan. H-hetkeen on vielä vajaa viisi kuukautta, eli sen aikana voi mieli ja moni muu asia muuttua. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu että aiomme tehdä just näin.

 

Miksi pidämme kihlajaisjuhlat Turkissa muttei Kosovossa? Kihlattuni on Turkista ja näillä näkymin menemme alkukeväästä pitämään pienimuotoisia kihlajaisjuhlia Turkkiin. Poikaystävälläni on Turkissa enemmän sukulaisia kuin mitä minulla Kosovossa. Olimme pari kuukautta sitten yhdessä Kosovossa ”näyttäytymässä” sukulaisille kihlaparina.

Miksi ostin käytetyn häämekon? Uuteen häämekkoon uppoaa paljon materiaalia, ja siitäkin huolimatta monille puku jää vain yhden päivän puvuksi. Halusin ehdottomasti käytetyn hääpuvun ekologisista syistä (isona plussana edullisuus) ja aion myydä/lahjoittaa omani pois heti häiden jälkeen.

Miksi emme lähetä paperisia kutsuja? Aiomme perustaa häitä varten suljetun Facebook-tapahtuman ja luoda siten ”osallistavan” kutsun vieraille. FB-tapahtumassa on helppo kertoa pääseekö osallistumaan juhliin vai ei, ilmoittamaan erikoisruokavalionsa, jakamaan esim. kimppakyytejä ja spekuloimaan mahdollisesta jatkopaikasta. Häiden jälkeen vieraiden on helppo jakaa tapahtumassa otettuja kuvia. Ja mikä parasta: mitään ylimääräistä paperia tai pahvia ei kulu.

DSC_5947.JPG

Miksi emme osta vihkisormuksia? Meille riittää vallan mainiosti nykyiset kihlasormuksemme ja nekin unohtuvat ihan liian usein kotiin. 😀

Miksi emme koristele hääpaikkaa? Istuinlappuja ja mahdollisesti menukortteja lukuun ottamatta en usko että tulemme koristelemaan paikkaa millään tavalla. Rakastan yksinkertaisuutta enkä missään nimessä halua viettää hääaamua paikan koristeluun. Tässäkin painaa ekologinen puoli ja myös se, että olen tosi surkea kaikissa diy-henkisissä asioissa. En sitä paitsi muista yhdenkään häiden koristeluja jossa olen ollut, vain ruoan ja tunnelman!

Miksi tarjoamme kasvisruokaa? Helppo vastaus: se on edullisempaa, paremmanmakuista ja kaikin puolin eettisempää.

Miksi lapsettomat häät? Tilanpuutteen takia. Tykkäämme lapsista mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan he eivät mahdu mukaan.

Miksi siviilivihkimen? Kumpikaan meistä ei kuulu kirkkoon. Aiomme kuitenkin pyytää maistraatinedustajan vihkimään meidät juhlapaikalla.

Miksi emme mene hotelliin yöksi? Oma koti on maailman paras paikka enkä keksi mitään parempaa tilaa mahdollisen paineen ja ilon purkamiseen. Olen antanut kaasoilleni tehtäväksi tuoda siksi illaksi kotiimme kuohuvaa ja suklaata ja tehdä kämpästä hieman spesiaalin.

Miksemme mene (heti) häämatkalle? Emme aio lähteä häämatkalle heti häiden jälkeen sillä meille on tulossa paljon sukulaisia kaukaakin ja haluamme viettää häiden jälkeen heidän kanssa aikaa. Olemme siis kesän Suomessa, mutta syksyllä on tarkoitus mennä puoleksi vuodeksi Australiaan. Siinä kerkeää vähän elvyyttämään säästötiliäkin häiden jälkeen.

 

 

Lue myös

Kun omat häät ahdistavat

Mikä ihmeen häädietti?

Missä asioissa säästämme häissä?

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

6 vastausta aiheeseen “Häät ja perustelumme 10 valintaan”

Fiksuja valintoja! <3 Meikäläinen tarttuu kuitenkin erityisesti yhteen kohtaan: puoleksi vuodeksi Australiaan?! Tell me more! :--D

Oih, teidän häistä tulee ihanat ja teidän näköiset!
Itse en ole hennonnut luopua omasta hääpuvusta, vaikken sitä tule enä ikinä käyttämään ja se vain vie tilaa kaapissa 😀
Minäkään en olisi tarvinnut vihkisormusta, sillä kihla olisi riittänyt. Mieheni oli salaa ostanut vihkisormuksen samalta kultasepältä, jolta ostimme kihladormukset ja sujautti sen sormerni vihkimisessä! Enkä minä siinä tunteen palossa edes huomannut, että sormus on eri 😀

En kestä miten romanttinen sun mies on! Ihana ele! 😀 Ja ehkä mekosta on sitten ainakin tunnetasolla iloa vielä ja voi olla että joskus tulevaisuudessa susta tuntuu oikealta myydä se pois. 🙂

Kommentoi